Hva heter Avisa i Trondheim?

Adresseavisen, ofte bare kalt Adressa, er Norges eldste dagsavis som fremdeles utkommer. Avisen utgis i Trondheim og ble utgitt første gang 3. juli 1767 under navnet Trondhiems Adresse-Contoirs Efterretninger, basert på et kongelig privilegium og enerett som gjaldt for Trøndelag og Nord-Norge.

Hvem eier Adresseavisen?

Polaris Media Midt-Norge AS, tidligere Adresseavisen Gruppen AS, er et norsk mediekonsern som eies av Polaris Media.

Hvor gammel er Adresseavisen?

Adresseavisen har kommet ut siden 1767 og er i dag landets eldste avis. Nåværende navn fikk avisen i 1927 da den var én av syv dagsaviser som utkom i Trondheim.

Hva heter Avisa i Trondheim? – Related Questions

Hvor kan man finne gamle avisartikler?

Nasjonalbiblioteket digitaliserer hele avissamlingen og du kan søke i det digitaliserte materialet her. Vi har dessverre lakuner i enkelte aviser, men digitaliserer fortløpende. Hele samlingen er tilgjengelig på lesesal i Nasjonalbiblioteket. Noen aviser kan også vises fram gratis i alle norske bibliotek .

Hva heter Norges eldste dagsavis?

Norges første dagsavis var Morgenbladet fra 1819. Avisen har etter et stormfullt liv endt som ukeavis i nyere tid. Den eldste avis som fortsatt blir utgitt er Adresseavisen, som startet 3. juni 1767 som «Kongelig allene priviligerede Trondhiems Adresse Contoirs Efterretninger».

Hvor gammel er Dagbladet?

Dagbladet er en dagsavis utgitt i Oslo, grunnlagt 1869.

Hvor mange abonnenter har Adresseavisen?

Adresseavisen er den viktigste kanalen for nyheter og annonser i Midt-Norge og er blant Norges største mediebedrifter med 210 ansatte. Mediehuset har 70 000 abonnenter og 240 000 daglige lesere på papir, nett og mobil. Adresseavisen er Norges eldste nåværende avis og utkom for første gang i 1767.

Hvem eier Polaris Media?

Polaris Medias største eiere er Schibsted (29 %) og det svenske medieselskapet Nya Wermlands-Tidningens AB (27 %). Sistnevnte har igjen eierinteresser i Schibsted. Andre eiere er Must Invest (15 %) og The Bank of New York (5 %).

Hva koster E avis Adressa?

Ved betaling med ordinær faktura tilkommer et fakturagebyret kr 60,-. Gebyr bortfaller ved eFaktura, AvtaleGiro eller andre betalingsmåter.

Hvilke aviser er med i Amedia?

Det ble innført betalingsordninger i alle Amedias nettutgaver i 2015, med unntak av Nettavisen, hvor betaling ble innført i 2018. Amedias største aviser er Romerikes Blad, Drammens Tidende, Bergensavisen, Nordlys, Budstikka, Tønsbergs Blad, Fredriksstad Blad og Telemarksavisa.

Hva heter Norges tre største aviser?

Den digitale dekningen øker ytterligere på slutten året, og det er en fremgang på tre prosent for norske nettsteder fra tredje til fjerde kvartal 2021.

Her er Norges største nettaviser – VG topper listen.

PlasseringNettavisAntall leser i ´000
1.VG2.009.000
2.NRK1.619.000
3.Dagbladet1.268.000
4.TV 2957.000

Hva er forskjellen på riksavis og regionavis?

En riksavis er en avis med et nasjonalt geografisk nedslagsfelt både redaksjonelt og i forhold til hvor spredningen av opplaget. Det betyr at både store og små aviser kan være riksaviser. Regionaviser dekker mindre områder, mens lokalaviser dekker distrikter eller enkeltkommuner.

Hvor mye koster en avis?

Per juni 2022 er prisen kr. 35,- mandag til torsdag og kr. 40,- fredag, kr. 45 lørdag og kr.

Hvor mye kan du tjene på VG-bud?

Hvor mye kan jeg tjene og når får jeg lønn? Du tjener 15 kroner per solgte avis: 13,47 kroner pluss 1,53 kroner i feriepenger. Du har også mulighet til å tjene bonus! For å få bonus må du selge minst 5 aviser på salgsdagen og registrere salget innen 48 timer etter salget.

Hvor mye tjener du som VG-bud?

Å jobbe som VGBud er den perfekte jobben for ungdom. Du selger VG på døren i helgen og tjener helt egne penger! Du får lønn hver gang du jobber og tjener 15 kroner per avis du selger. Det er også mulighet for å tjene en ekstra BONUS i tillegg!

Hva kan en avis inneholde?

En avis er en regelmessig publikasjon som inneholder nyheter, artikler, kunngjøringer, annonser og så videre.

Hva er Norges eldste avis?

Den første avisen som ble utgitt i Norge var Norske Intelligenz-Seddeler i 1763.

Hvordan skrive innlegg i avis?

Generelle skrivetips og formelle manuskrav:
  1. Skriv enkelt og forståelig.
  2. Skriv det viktigste først.
  3. Skriv kort. Korte leserbrev blir lest av flere.
  4. Hold deg til en sak pr. innlegg.
  5. Hvis du påpeker noe du er imot – fortell hva du vil gjøre i stedet.
  6. Ta en ting om gangen.
  7. Bruk eksempler.
  8. Ikke bruk ironi.

Hvem leverer aviser?

Posten Norge AS og Aktiv Norgesdistribusjon leverer aviser

Posten Norge er valt som leveringspliktig tilbydar med ansvar for å levere distribusjon på vekedager.

Leave a Comment