Hva heter Kristiansands nye teater og konserthus?

For å tydeliggjøre dette skal teateret nå skifte navn fra «Agder Teater» til «Kilden Teater», «Opera Sør» skal nå hete «Kilden Opera» og avdelingen som ivaretar kulturhusoppdraget får navnet «Kilden Kultur».

Hva heter konserthuset i Kristiansand?

Kilden teater og konserthus i Kristiansand er et av Nordens mest spennende miljøer for profesjonell scenekunst og musikk. Kunsthuset rommer Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Teater, Kilden Opera, Kilden Kultur og en nyskapende utføring av den sosiale siden av samfunnsoppdraget gjennom Kilden Dialog og Digital.

Hva kostet kilden?

Kulturhuset Kilden i Kristiansand blir dyrere og vil nå koste 1,29 milliarder kroner. Kilden teater- og konserthus i Kristiansand vil koste nesten 200 millioner kroner mer enn beregnet.

Hvem eier kilden?

Kilden teater og konserthus, lokalisert i Kristiansand, er en arena for store kunstneriske opplevelser. Eierne av Kilden er Agder fylkeskommune, samt Kristiansand og Grimstad kommune.

Hva heter Kristiansands nye teater og konserthus? – Related Questions

Hvor mange moh er Kristiansand?

Kristiansand
Kommuneblomststrandnellik hvitpestrot (før 2020)
Høyeste toppHavsåsknuten (414,0 moh.)
Nettsidenettside
Politikk

Hva het Kristiansand før?

Kristiansand, tidligere Christianssand, er en by i Vest-Agder. Den er i dag administrasjonssenter for Kristiansand kommune. Byen ble grunnlagt 15. juli 1641 av Christian IV, og var lenge Agders eneste kjøpstad.

Hva er Kristiansand kjent for?

Kristiansand er det viktigste arbeidsmarkedet og forretningssenteret for Vest-Agder og deler av Aust-Agder. Skipsverft og rederier blomstret på 1800-tallet.

Hva heter konserthuset i Bergen?

I hjertet av Bergen

Med beliggenhet midt i Bergen sentrum er det enkelt å komme seg til Grieghallen på en miljøvennlig måte.

Hva er Norges største konsert?

Med 55 000 betalende deltagere var Oslo Sommertid 2018 på Voldsløkka i Oslo per 2021 største biletterte konserten i Norge, hvor den amerikanske rapperen Eminem var headliner.

Hva er den største scenen i Norge?

Under landskamper i fotball på Ullevaal stadion blir i underkant av 30.000 publikummere transportert til og fra arenaen.

Hva heter Bergen før?

Etter tradisjonen ble Bergen grunnlagt av Olav Kyrre i 1070 med navnet Bjørgvin, som betyr «den grønne engen mellom fjellene».

Hva var Norges første hovedstad?

Tidligere hadde hovedstaden vært der kongen oppholdt seg, men fra år 997 var Nidaros, som byen den gang het, vår første hovedstad. Kongen var Olav Tryggvason. Dette var imidlertid ingen langvarig lykke for allerede i 1016 grunnla Olav II Haraldsson Borg (Sarpsborg) og gjorde dette til landets hovedstad.

Kor mange bur det i Bergen?

I årene 2007-2014 økte folketallet med rundt 3.800 personer. I 2015 var økningen 2.279, mens gjennomsnittlig økning i årene 2016-2019 var på rundt 1.300 personer. Ved inngangen til 2022 talte byen 286.930 innbyggere.

Har Oslo alltid vært hovedstad?

Det var første gang i historien at Norge hadde en egen og formalisert hovedstad innenfor rikets grenser. Kristiania (skrivemåte fra 1877) ble det selvstendige Norges hovedstad i 1814, og byens navn ble endret til Oslo i 1924.

Hva er den eldste byen i Norge?

Tønsberg by kan ha vokst fram i tida rundt år 1000. Byen markedsføres som Norges eldste by, men arkeologiske funn har ikke kunnet bekrefte dette. Like fullt er den blant Norges eldste byer, og var en av de mest sentrale byene i høymiddelalderen.

Leave a Comment