Hva kan du gjøre i Gol?

Med sitt varme innlandsklima er Gol og Golsfjellet det perfekte sted for en aktiv familieferie om sommeren. Her kan du kombinere sykkelturer og terrengsykling, fisking, fjellturer, stølsbesøk, forfriskende bad, ridning og stolpejakt. I Gol sentrum finner du et rikt utvalg av butikker og serveringssteder.

Hva er avbildet i kommunevåpenet til Gol?

Kommunevåpenet (godkjent i 1985) har tre opprette svarte nøklar mot gullfarga bakgrunn, to over éin. Motivet har bakgrunn i nøklane til Gol stavkyrkje. Namnet kjem av norrønt Gǫrð, opphavleg elvenamn, truleg namn på det nedre løpet av Hemsil.

Hva kan man gjøre på Storefjell?

 • AMERIKANSK STEMMNING PÅ STOREFJELL. Er du klar for råe amerikanske «Big-Rigs» og biler er dette helgen for deg på Storefjell Resort Hotel.
 • Vandring og Topp 11.
 • Stisykling på Golsfjellet.
 • Stolpejakten på Golsfjellet.
 • Shopping – Gol, Leira og Fagernes.
 • Vassfaret Bjørnepark.
 • Langedrag Naturpark.
 • Støl og stølsliv.

Hva kan du gjøre i Gol? – Related Questions

Hva kalles en person fra Gol?

Gol
LandNorge
FylkeViken
Statuskommune
Innbyggernavngoling

Hvem eier Storefjell hotell?

Derfor forandret navnet til Storefjell Resort Hotel, forteller Lars Nibstad (45), den yngste av fire brødre som i dag eier og drifter hotellet. De fire har sine forskjellige ansvarsområder. Lars er daglig delaktig i driften, og er også styreleder.

Hvem eier Grand Hotel Larvik?

Havet, svabergene bølger og naturfarger er gjennomgående i hotellet – kun brutt av den røde løperen for anledningen: – Sjøen og fjordbyen er inspirasjonen vår. Byen skal kunne fortsette å stikke føttene i vannet, og det kan den gjøre med Grand, innledet hotellets eier Finn Erik Røed.

Hvor mange rom har Storefjell hotell?

Hotellet kan skilte med 300 rom og en stor kurs- og konferanseavdeling som kan huse opp til 1001 deltagere. Salene strekker seg fra 10 til 1500 kvm fordelt på 4500 kvm som gjør det til den største arenaen i fjell-Norge for messer, banketter, konferanser, eventer og kickoff.

Hvor mange er det plass til på Storefjell?

Restauranten, som har plass til 550 personer, er svært fleksibel og kan deles opp og tilpasses gjestenes ønsker og behov. Vi har ulike avlukker og saler som passer godt om dere er en gruppe fra 10-50 personer. Perfekt til bursdag, feiring, jubileum etc.

Hvor høyt er Storefjell?

Det høgaste punktet er Storefjell på 1149 meter over havet. Over Golsfjellet går fylkesveg 51 frå Gol i Hallingdal til Leira i Valdres. I dette området er det fleire setergrender, hytteområde og fleire hotell og andre overnattingsstader.

Hvor mange innbyggere er det i Gol?

Gol er et tettsted og administrasjonssenteret i Gol kommune i Viken. Det er det største tettstedet i Hallingdal, med 2 954 innbyggere per 1. januar 2022. Gol ligger hvor riksvei 52 fra Hemsedal møter riksvei 7, som forbinder Geilo med Vikersund.

Hva er den minste byen i Norge?

Kolvereid ligger på eidet mellom fjordene Sørsalten og Innerfolda i Ytre Namdal. Nærøy kommune vedtok bystatus for Kolvereid fra 2002, og den har i dag (2020) status som Norges minste by.

Hva er de 10 største byene i Norge?

De største byene og tettstedene i Norge
 • Oslo. 1 064 235. 35,8.
 • Bergen. 267 117. 27,6.
 • Stavanger/Sandnes. 231 693. 39,0.
 • Trondheim. 194 860. 36,4.
 • Fredrikstad/Sarpsborg. 118 992. 25,2.
 • Drammen. 111 036. 25,5.
 • Porsgrunn/Skien. 94 709. 12,7.
 • Kristiansand. 65 506. 4,7.

Hva er den største byen i Danmark?

Danmarks største by er ikke overraskende hovedstaden, København, med 644 431 innbyggere per 2022. Se listen over Danmarks 10 største byer her. Danmarks største by er ikke overraskende hovedstaden, København, med 644 431 innbyggere per 2022.

Hva er den minste byen i verden?

Den lille byen Hum i Kroatia er verdens minste by. Hum har bare 24 innbyggere, så normalt ville man vel sagt landsby, men Hum har faktisk alle funksjoner som kreves for å kunne kalle seg en ordentlig by, ifølge Guiness Book of World Records! Hum ligger i midten av Istria-halvøya i Kroatia.

Hva tjener Danmark penger på?

De viktigste inntektskildene i Danmark er olje og annen energi, legemiddelindustri, landbruksvarer, skipsfart og tjenester innenfor IT-bransjen.

Hva betyr navnet Danmark?

Navnet Danmark opptrer tidligst i en runeinnskrift på Lille Jellingestein, Gorms stein, cirka 930. Det er avledet av folkenavnet daner, som trolig har sammenheng med irsk duine og betyr ‘mennesker’.

Hva betyr å hygge?

Hygge er kos, kjensle av velvære, avslappa og vennleg stemning, særleg i samvære med familie eller vener, gjerne i aktivitetar som måltid, samtale, spel og liknande.

Har Danmark vært norsk?

Hovedstaden er København. Tysk, frisisk og norsk er offisielle minoritetsspråk i Danmark. Tysk er minoritetsspråk i Sønderjyllands amt, frisisk er minoritetsspråk i Rømø, Mandø og Fanø, og norsk er minoritetsspråk i København og Vendsyssel.

Ka navn?

Et jentenavn av vietnamesisk opprinnelse. Ka var på sitt mest populære i 1990. Betydning: vietnamesisk:’sjel, ånd’. Et guttenavn av vietnamesisk opprinnelse.

Leave a Comment