Hva kan man finne på i Drammen?

Det er mange måter å oppleve Drammensregionen på. Bli med på guidet omvisning i Bragernes kirke, på Drammens museum, eller besøk Friluftsmuseet, Gulskogen gård eller Fossekleiva på Berger på egenhand. Prøv fiskelykken i Hokksund, gå Kjøsterudjuvet eller prøv downhill i Skimore Drammen.

Hva gjør man i Hokksund?

Topp 5 aktiviteter i Hokksund
  1. Blaafarveverket. Fra 1773 til 1893 var Blaafarveværket og Koboltgruvene arbeidsplassen til tusenvis av mennesker som hadde én oppgave: Å forsyne verden med den vakreste blåfarge.
  2. Nøstetangen glassmuseum.
  3. Drammen aktivitetspark.
  4. Kongsberg bergverksmuseum.
  5. Vikersundbakken.

Hvor ligger Drammen?

Drammen
LandNorge
FylkeViken
Statuskommune
Innbyggernavndrammenser, eikværing, svelviking

Hva kan man finne på i Drammen? – Related Questions

Hvorfor blir Drammen hatet?

Hatet mot Drammen kommer av at Drammen har brukt altfor mye tid og penger på å snakke seg selv opp. Folk er lei av å høre skryt om byen, sier Tangen. Omdømmeprosjektet var et samarbeid mellom Drammen kommune, Drammen næringsforening og Byen Vår Drammen.

Hvor mange km er det fra Drammen til Oslo?

Avstand mellom Oslo og Drammen

Avstand i rett linje mellom Oslo (Oslo) og Drammen (Buskerud) er 35.96 km, men reiseavstanden er 43 km km lang rute. Det tar 41 minutter å gå fra Oslo til Drammen.

Hvor mange km er det fra Mjøndalen til Drammen?

Mjøndalen ligger på sørsiden av Drammenselva, 11 km vest for Drammen sentrum.

Når åpner Drammen togstasjon?

Fremdrift. Det er forventet at kontrakt med entreprenør blir signert i 2021. De store arbeidene på Drammen stasjon skal etter planen utføres i årene fra 2022 til 2025, slik at det nye dobbeltsporet på Vestfoldbanen kan tas i bruk ved utgangen av 2025.

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Oslo til Lofoten?

Estimert kjøretid: 15 timer, 19 min. Hva er avstanden mellom Lofoten og Oslo?

Er Drammen på Østlandet?

Byer på Østlandet

Drammen med omland er det nest største tettstedet på Østlandet.

Hvorfor heter byen Drammen?

Navnet. Bynavnet kommer fra Drafn, det norrøne navnet på den indre delen av Drammensfjorden. Trolig kom dette i sin tur fra Drǫfn, som var navnet på Drammenselva.

Hva het Drammen før?

Omkring 1600 omtales Bragernes som ladested, og i 1715 fikk ladestedene Bragernes og Strømsø hver for seg kjøpstadsrettigheter. I 1811 ble Bragernes og Strømsø slått sammen til kjøpstaden Drammen.

Hvor mange bydeler er det i Drammen?

Drammen kommune er inndelt i 17 bydeler/delområder: Berger, Bragernes sentrum, Danvik-Fjell, Fjellheim, Gulskogen-Sundhaugen, Konnerud, Krokstadelva, Mjøndalen, Nesbygda, Skoger, Solbergelva, Steinberg, Strømsø, Svelvik, Tangen-Åskollen, Øren-Underlia og Åssiden.

Hvor mange innvandrere bor i Drammen?

Innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre i Drammen kommune utgjør 13 500 personer i 2010 og 62 % av disse har sin bakgrunn fra 10 land og utgjør 8 400 personer. De fleste i Drammen kommune har landbakgrunn fra Tyrkia med 2 200 personer.

Hvem fylke er Drammen?

Drammen kommune ligger i Viken fylke.

Hvor mange broer er det i Drammen?

Drammen har i alt ca. 35 bruer hvorav 29 veibruer, se egne artikler for de viktigste av disse: Drammens bybru, Landfaldøybrua, Holmenbrua, Strømsøbrua, Drammensbrua, Jernbanebrua, Øvre Sund Bru, Ypsilon. På 1800-tallet var det ca. 100 bruer i Drammen.

Hva er Norges lengste bru?

Drammen motorvegbru, mest kjent som Drammensbrua, er en veibro på E18 i Drammen kommune i Viken. Broen går over Drammenselva ved elvens utløp i Drammensfjorden. Drammen motorvegbru er Norges lengste bro etter total lengde.

Hva er den lengste brua i verden?

Broer
NavnLengde i meterSpenn i meter
Bang Na-motorveien5400044
Beijingbroen48153108
Jiaozhoubuktbroen42500260
Lake Pontchartrain Causeway3842245,7

Hva heter brua i Drammen?

Drammensbrua, også kjent som Motorveibrua, er et firefelts motorveibrosystem som fører E18 gjennom Drammen. Brosystemet består av to parallelle broer, hver med to kjørefelt. Broene står så tett at de oppfattes som én bro. Med sine 1892 meter er Drammensbrua Norges lengste bro.

Når stenges Bybrua Drammen?

Den ble midlertidig stengt for vanlig trafikk like etter (på grunn av byggearbeider) og deretter stengt for godt. 18. mai 2022 ble brua stengt da den skal rives og erstattes med en ny bru som etter planen stå klar til bruk høsten 2025. I september 2022 var bybrua revet, bare pilarer gjenstår.

Leave a Comment