Hva kan man gjøre i Lofoten på sommeren?

Sommer i Lofoten
 • 10 FANTASTISKE OPPLEVELSER TIL DIN SOMMERFERIE I LOFOTEN:
 • Fjelltur og klatring.
 • Opplev midnattssolen.
 • Lokale matopplevelser – Tørrfisk fra Lofoten.
 • Fiske i Lofoten.
 • Padle kajakk.
 • Trollfjord- og Havørn RIB Safari.
 • Spille golf i naturskjønne omgivelser.

Når er det mest turister i Lofoten?

Beste tiden å besøke Lofoten

Det er høysesong fra juni til august, men prisene er selvsagt høyere og det er kaotisk med mange nasjonale og internasjonale turister.

Hva skal man gjøre i Lofoten?

 • Besøk Henningsvær – Norges eldste fiskevær. Henningsvær ligger ca.
 • Kunst i Lofoten.
 • Topptur på ski.
 • Fjellturer på sommeren.
 • Med bil har man lett tilgang til flotte fjellturer i hele øyriket.
 • Kajakkpadling.
 • Se Lofoten fra hesteryggen.
 • Nordlyssafari.

Hva kan man gjøre i Lofoten på sommeren? – Related Questions

Hvor flyr man til når man skal til Lofoten?

I lofoten har vi 3 flyplasser, Leknes Lufthavn, Røst Lufthavn og Helle Lufthavn i Svolvær. Den største flyplassen ligger på Leknes. For å komme seg til Lofoten kan man reise med SAS, Norwegian og Widerøe. Reiser du med Norwegian og SAS, må du bytte fly i Bodø eller Tromsø.

Hvor lang tid tar det å kjøre gjennom Lofoten?

711.3 km, 12 h 43 min
Head east on Sjøgata350 m
Turn left onto Reineveien1 km
Make a U-turn60 m
You have arrived at your 1st destination, on the left0 m
Head southeast25 m

Hvor mange timer tar det å kjøre til Lofoten?

Kontaktinformasjon til en av de vi anbefaler finner du under. Det er også mulig å leie bil på Harstad/Narvik Lufthavn Evenes eller i Bodø og kjøre til Lofoten. Fra Evenes til Svolvær tar det ca. 2 timer og 30 min å kjøre, avhengig av føre- og kjøreforhold.

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Oslo til Lofoten?

Estimert kjøretid: 15 timer, 19 min. Hva er avstanden mellom Lofoten og Oslo?

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Bodø til Lofoten?

Det tar omtrent like lang tid, og kjøreturen vil komme på 1 time og 15 minutter. Det er ikke mulig å kjøre hele veien fra Bodø til Lofoten, du er nødt til å ta en ferge på et tidspunkt.

Hvor mange km er Lofoten?

Lofoten er en øyrekke i Nordland langs Vestfjordens nordside. Geografisk strekker Lofoten seg i sørvest fra Skomvær utenfor Røst til Raftsundet i nordøst. De største øyene er (regnet fra nordøst): Austvågøya (526,7 km2), Gimsøya (46,4 km2), Vestvågøya (411,1 km2), Flakstadøya (109,8 km2) og Moskenesøya (185,9 km2).

Hva er Å i Lofoten kjent for?

Lofoten er et populært turistmål med vakker natur og fiskevær med rorbucamping. Området er et yndet mål for cruisebåter, særlig om sommeren. I Lofoten finnes en rekke museer, blant annet Lofotmuseet i Kabelvåg, Lofotakvariet og Norsk Fiskeværsmuseum i Å der hele fiskeværet er bevart med komplette bygninger.

Hvordan å gå til Lofoten?

Du kan ankomme Lofoten både via bil, fly, ferge, hurtigrute og hurtigbåt. Lofoten har fastlandsforbindelse via Lofast (E10), men kommer du med bil sørfra via E6 er du avhengig av ferge, enten Bognes-Lødingen (1t) eller Bodø-Moskenes (3t 15min).

Hvordan reise fra Oslo til Lofoten?

Det er kun Widerøe som flyr direkte. Flyr dere med SAS eller Norwegian må dere mellomlande i Bodø, for så å ta Widerøe over fjorden til Lofoten. Et alternativ er å fly direkte fra Oslo til Evenes, og så kjøre videre derfra. Fra Evenes er det cirka 3-4 timers kjøretur.

Hva er nærmeste flyplass til Lofoten?

Bodø Lufthavn

Avstand til sentrum er 2 km. Det er kafe, restaurant, pub og kiosk på flyplassen.

Hvordan komme seg rundt i Lofoten uten bil?

Hvis du reiser uten bil, kan du ta toget til Bodø eller Narvik. Herfra fortsetter du enten med ferge eller hurtigbåt fra Bodø, eller med ekspressbuss fra eller via Narvik. Velger du å fly, kan du fly direkte til Lofoten fra Oslo, og lande på Leknes eller i Svolvær. Det går dessuten fly til Røst fra Bodø.

Hvem flyr til Lofoten?

Flybussen gir en enkel og værsikker inngang til Lofoten. Dette er ofte det rimeligste alternativet for å fly til Lofoten. Widerøe samarbeider med flere flyselskaper som SAS, KLM, Air France og Finnair som dermed tilbyr gjennomgående billetter fra hele verden.

Hvorfor reise til Lofoten?

Majestetiske fjell. Øyene er dekket av bratte, spisse fjell som stiger opp til 1.1000 meter fra havet. Perfekt for fjellturer, men det er også fint å bare nyte synet nedenfra. Det er flere kortere turer som gir panoramautsikt til landskapet under, og som passer fint i kombinasjon med andre aktiviteter.

Hva heter flyplassen i Svolvær?

Svolvær lufthavn, Helle (IATA: SVJ, ICAO: ENSH) er en regional lufthavn i Vågan kommune i Lofoten i Nordland. Flyplassen ligger på Helle, ca. 6 km øst for Svolvær.

Hvordan kommer man seg til Henningsvær?

ta hurtigbåt fra Bodø til Svolvær (ca 3 t 30 min). Har man ekstra god tid og vil nyte utsikten kan man evt. ta Hurtigruta Bodø – Svolvær (ca 6 t). Fra Tromsø flyr Widerøe også direkte til Evenes Flyplass, bil videre fra Evenes til Henningsvær (ca 3 t).

Hva er Svolvær kjent for?

Stedet er i dag Lofotens største fiskevær og er ikke minst et viktig handels-, administrasjons- og kommunikasjonssentrum. Svolvær har i tillegg adskillig industri, i første rekke en allsidig fiskeindustri, samt verkstedindustri. I Svolvær ligger Lofoten tingrett og Svolvær politistasjon i Nordland politidistrikt.

Leave a Comment