Hva kan man låne på hjelpemiddelsentralen?

Hva kan du låne? Du kan låne fra et stort utvalg av hjelpemidler. Eksempler på hjelpemidler er alarm- og varslingshjelpemidler, elektrisk rullestol, førerhund, kjøreramper, sittesystemer og hørsels- og synstekniske hjelpemidler. NAV Hjelpemiddelsentral dekker ikke alle produktene i Hjelpemiddeldatabasen.

Hvordan bestille hjelpemidler?

Alle som har langvarig behov for hjelpemidler kan søke. Hvis du er usikker på hva du trenger, er det best å søke råd hos noen som kan hjelpe deg. Vi anbefaler at du tar kontakt med helsetjenesten i kommunen du bor. De har god erfaring med å utrede behov og å søke, og vil også kunne følge deg opp hvis du ønsker det.

Hvem har krav på hjelpemidler?

Personer som har varig (over to år) og vesentlig innskrenket funksjonsevne på grunn av sykdom, skade eller lyte, kan få stønad til hjelpemidler fra folketrygden. Personer som har midlertidig behov for hjelpemidler, må søke om støtte andre steder, vanligvis gjennom kommunen.

Hva kan man låne på hjelpemiddelsentralen? – Related Questions

Hvor lang tid tar det å få hjelpemidler?

Noen søknader som gjelder enklere typer hjelpemidler vil bli behandlet relativt raskt, oftest innen en uke. Andre søknader kan være mer omfattende og vil derfor kunne ta lengre tid. I de fleste tilfeller får du svar på søknaden innen en måned.

Hva er Småhjelpemidler?

Tilskudd til rimelige hjelpemidler (småhjelpemidler)

Tilskuddsordningen er ment å dekke de ekstrautgifter du har til rimelige tekniske hjelpemidler som ikke er en del av hjelpemiddelsentralens sortiment (for eksempel kniver med vinklet skaft, påkledningshjelpemidler, sklisikkert underlag mm).

Hva må ligge til grunn for å kunne få hjelpemidler fra NAV?

Vilkårene for å slik stønad er: Funksjonsevnen være nedsatt på grunn av sykdom, skade eller lyte. Funksjonsevnen være både vesentlig og varig nedsatt. Stønaden være både nødvendig og hensiktsmessig for at funksjonsevnen skal bedres.

Hvem kan søke hjelpemidler NAV?

Personer som har varig (over to år) og vesentlig redusert funksjonsevne kan søke om hjelpemidler fra NAV. Brukeren fyller som oftest ut søknadsskjemaet i samarbeid med en fagperson, og sender det til NAV Hjelpemiddelsentral for vurdering og vedtak.

Hvem betaler for hjelpemidler?

NAV arbeids- og velferdsetaten sitt ansvar

NAV ved hjelpemiddelsentralene har ansvar for hjelpemidler finansiert over folketrygden. Dette gjelder hjelpemidler ved funksjonsnedsettelser med mer enn 2 års varighet.

Hva er personlige hjelpemidler?

Hjelpemidler beregnet for å gi støtte i daglig egenpleie som for eksempel å kunne vaske og tørke seg selv, stelle og pleie hele eller deler av kroppen, påkledning og beskyttelse av egen kropp.

Hvordan vi kan finne fram til riktig hjelpemiddel?

I Hjelpemiddeldatabasen finner du mange av de hjelpemidlene som finnes. På NAVs nettsider finner du en komplett oversikt over de ulike hjelpemiddelordningene, med søknadsskjemaer. Retten til hjelpemidler er hjemlet i folketrygdlovens §10.

Hvilke oppgaver har Hjelpemiddelsentral?

Hjelpemiddelsentralene yter tjenester til mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, uavhengig av alder og arena. Hjelpemidler skal være til hjelp til den enkelte til å klare seg i arbeid, bolig, fritid og aktiviteter. De gir også tolketjenester til døve, døvblinde og hørselshemmede.

Hva er kognitive hjelpemidler?

Kognisjon og kognitive hjelpemidler

Det omfatter prosesser som oppmerksomhet, hukommelse, forestillingsevne, begrepsdanning, språk, bedømming, resonnering og problemløsing. Begrepet er et uttrykk for de mentale funksjonene vi trenger for å oppfatte miljøet rundt oss selv, og å kunne påvirke miljøet rundt oss.

Hvilke sykdommer kan føre til kognitiv svikt?

Man kan få en kognitiv svikt når en del av hjernen blir skadet. Det kan komme etter en nevrologisk sykdom som Parkinson eller MS, etter hjerneslag eller etter skade. Den kan påvirke vår evne til å huske ting, til å lære nye ting eller gjennomføre ting.

Hva er kognitive symptomer?

Kognitive symptomer – dreier seg om tankevirksomhet og hvordan vi tilegner oss kunnskap. Endringer i oppmerksomhet og konsentrasjon – for eksempel evnen til å følge med i en samtale, eller om du lett blir distrahert. Læring og hukommelse – endringer i evnen til å huske det vi nettopp snakket om.

Leave a Comment