Hva koster ferge Svolvær Skutvik?

Ferga mellom Svolvær og Skutvik er nå gratis. På den aktuelle strekninga sparer en vanlig bil rundt 400 kroner.

Hvor ligger Skrova?

Skrova er en øy i Vestfjorden i Lofoten i Vågan kommune i Nordland, beliggende sørøst for Svolvær og med et areal på 2,5 kvadratkilometer. Høyeste topp er Høgskrova (Skrovafjellet, 258 meter over havet).

Hvordan komme seg fra Svolvær til Skrova?

Du kan reise mellom Svolvær og Skrova på flere vis, og til ulike tider på døgnet:
  1. Ferga mellom Svolvær og Skrova har flere daglige avganger, alle ukedager.
  2. Også den lokale hurtigbåten som går mellom Austre Vågan og Svolvær (info om hurtigbåtruter i nordre Nordland) er innom Skrova.

Hva koster ferge Svolvær Skutvik? – Related Questions

Hva kan man gjøre i Skrova?

Noe for alle årstider

Sommeren i Skrova er slik man drømmer om. Fisking fra kaia, eller i båt, kajakkpadling rundt Skrova med stopp på de kritthvite strendene og Skrova fyr, uterestauranter med sjarme og den utrolige luksusen at bilen er parkert og du kan vandre eller sykle rundt på en øysykkel.

Hvor mange bor i Skrova?

Fiskeværet Skrova ligger på nordvestsiden av øygruppen, konsentrert rundt sundet Skrovkeila, og har 204 innbyggere (2021) som i hovedsak er bosatt på Heimskrova.

Hva kan man gjøre i Reine?

Fra Reine er det kort vei til flotte fjellturer, fin kajakkpadling eller båtturer til noen av de flotteste strendene i hele Lofoten. Mest kjent er nok fjellturen til Reinebringen, som etter en god del høydemeter på sti og sherpatrapp, gir en fantastisk utsikt over Moskenes.

Hva kan man gjøre i Valdres?

Valdres er kanskje aller mest kjent for langrenn, fotturer og sykling. En av de mest populære norske fjellturene er Besseggen, som ligger lett tilgjengelig fra Valdres. Vi har også sykkelruta Mjølkevegen, som passerer gjennom noen av våre flotteste fjell- og stølsområder.

Hvor mange fastboende på Skrova?

Fiskeværet Skrova ligger på nordvestsiden av øygruppen, konsentrert rundt sundet Skrovkeila, og har 204 innbyggere (2021) som i hovedsak er bosatt på Heimskrova.

Hva er det høyeste punktet på Røst?

Røstlandet er størst (3,6 kvadratkilometer), men øya er lav, med høyeste punkt kun 11 meter over havet. Også de mindre øyene omkring er flate, mens flere av øyene i sørvest har bratte fjell, og svært begrenset strandflate. Høyest punkt i kommunen er Storfjellet (259 meter over havet), som ligger på øya med samme navn.

Hvor ligger Hamarøy?

Hamarøy, på lulesamisk Hábmer, er en kommune i Salten i Nordland. Den grenser i nordøst mot Narvik, i sør mot Sørfold, i sørvest mot Steigen og i sørøst mot Jokkmokk kommuner. I nord er det kystlinje mot Vestfjorden og i vest ligger innhavet Sagfjorden.

Hvordan reise til Hamarøy?

Til Hamarøy kan du reise både med bil, båt og buss. Man kan fly inn til Bodø, Evenes eller Svolvær lufthavn, og starte reisen til Hamarøy derfra. Vi anbefaler å ha tilgang på bil når man befinner seg i Hamarøy, slik at man kan reise rundt å virkelig oppleve kommunen. Fra Evenes må du reise med buss eller bil.

Hvor mange tunneler er det på Hamarøy?

Det er i dag 14 tunneller i Sørfold og to i Hamarøy. Det er ikke sikkert at samtlige skal fornyes. – Når vi nå skal planlegge ei ny strekning, blir det sannsynligvis færre tunneller.

Hvor er Skutvik?

Skutvik er en tettbebyggelse i Hamarøy kommune, Nordland fylke, beliggende ved Økssundet, ytterst på Ytre Hamarøy. Stedet har cirka 200 innbyggere og ligger lengst sør på den forrevne og værharde kyststripa som går fra Skutvik nordover til Buvåg.

Hvordan kommer man seg til Svolvær?

Skal du til Svolvær via Hamarøy kan du enten ta fergen fra Bognes til Lødingen for så å kjøre Lofast/E 10 til Svolvær og resten av Lofoten, eller du kan ta fergen fra Skutvik til Svolvær. Fly til Svolvær – SAS og Norwegian flyr til Evenes og Bodø – Widerøe mellom Bodø og Svolvær.

Hvor ligger Svolvær?

Svolvær
LandNorge
FylkeNordland
KommuneVågan
Grunnlagt1918

Hva er Svolvær kjent for?

Stedet er i dag Lofotens største fiskevær og er ikke minst et viktig handels-, administrasjons- og kommunikasjonssentrum. Svolvær har i tillegg adskillig industri, i første rekke en allsidig fiskeindustri, samt verkstedindustri. I Svolvær ligger Lofoten tingrett og Svolvær politistasjon i Nordland politidistrikt.

Hva kan man finne på i Svolvær?

Se og gjøre i Svolvær
  • RIB-tur fra Svolvær. En tur med RIB i Lofoten handler om å komme vært naturen og dyrelivet, ikke nødvendigvis størst mulig fart.
  • Fisketur fra Svolvær.
  • Båtturer fra Svolvær.
  • Turopplevelser med guide.
  • Kunst og kultur.
  • Aktiv på vannet.
  • Fotturer og turforslag.
  • Shopping i Svolvær.

Hva heter flyplassen i Svolvær?

Svolvær lufthavn, Helle (IATA: SVJ, ICAO: ENSH) er en regional lufthavn i Vågan kommune i Lofoten i Nordland. Flyplassen ligger på Helle, ca. 6 km øst for Svolvær.

Hva er Norges nordligste flyplass?

Mehamn lufthavn (IATA: MEH, ICAO: ENMH) ligger 2 km utenfor tettstedet Mehamn i Gamvik kommune i Finnmark. Den er den nordligste lufthavnen i fastlands-Europa. Flyplassen eies og drives av Avinor.

Leave a Comment