Hva koster soneparkering i Trondheim?

Boligsoneparkering
  • Bil 1: 654 kroner per måned.
  • Bil 2: 1226 kroner per måned.
  • Bil 3: 1761 kroner per måned.
  • Næringsdrivende: 2230 kroner per måned.
  • Omsorgskort: 654 kroner per måned.
  • Gjestekort: 298 kroner per uke.

Hva er sone parkering?

Soneparkering er parkeringsrestriksjoner som gjelder innenfor et bestemt, avgrenset område. Innenfor soner i boligområdet har beboere og næringsdrivende særrett til parkering (med parkeringskort).

Når er det gratis parkering i Trondheim?

Det er mange parkeringsmuligheter i Trondheim sentrum, både i gatene og i parkeringshus. Gratis parkering i offentlige områder på søndager, lørdager etter 15:00 og etter 20:00 på hverdager. Utenom disse tider, last ned og betal med SmartPark-appen.

Hva koster soneparkering i Trondheim? – Related Questions

Kan EasyPark brukes i Trondheim?

Du kan også bruke EasyPark-appen for å betale parkering i Trondheim. Hvis du velger å bruke Easypark, må du betale 15 prosent ekstra avgift.

Hva koster det å parkere på solsiden?

Parkeringstidene varierer, så for å være sikker må du sjekke skiltene der du parkerer. På automater med maks parkeringstid 30 min er prisen kr 22 for 30 min. På avgiftsbelagte parkeringsplasser utenfor sentrum er prisen kr 17 per time.

Er det gratis parkering på røde dager?

På søndager og helligdager kan du også stå gratis i alle boligsonene utenom sone 1. NB! Dette gjelder ikke hvis det står skiltet at parkering kun gjelder for beboere.

Hvor er det billigst å parkere i Trondheim?

Et sentralt beliggende parkeringshus er alltid klart billigst. I parkeringshuset til Bilhuset Ola Brun i Kjøpmannsgata i Trondheim sentrum koster det bare 40 kroner å parkere fire timer på kveldstid. Det er mye billigere enn i alle andre parkeringsanlegg i og rundt Midtbyen som vi har sjekket priser på.

Er det gratis parkering for elbil i Trondheim?

Du kan parkere elbil og ladbar hybridbil (ladbar motorvogn) på alle offentlige parkeringsplasser der det er skilt med informasjon om at du må betale avgift. Plassene har hvit P på blå bakgrunn.

Hva er regler for parkering?

Parkering er definert i trafikkreglene som «Enhver hensetting av kjøretøy, selv om føreren ikke forlater det. Unntatt er kortest mulig stans for av- eller påstigning eller av- eller pålessing.» Det betyr at selv om du sitter i kjøretøyet med motoren i gang, så er kjøretøyet parkert.

Er det lov å gi bot når man sitter i bilen?

Når bilen har stoppet på en plass som er regulert til parkering er bilen å regne som parkert og fører må forholde seg til de regler som gjelder på plassen. Dette gjelder selv om motoren er i gang og/eller føreren velger å sitte i bilen.

Er det lov å Dobbeltparkere?

— Det er sjelden lov å dobbeltparkere. Hovedregelen når det gjelder slik parkering er at den ikke skal være til unødig fare, hinder eller forstyrrelse for annen trafikk. Dersom en annen bil må svinge unna eller senke farten grunnet en dobbeltparkering, er den ikke lovlig. Unntaket er rask av- og pålessing.

Kan man parkere 5 meter etter gangfelt?

Ulovlig å stanse på eller foran gangfelt

Regelen om 5 meters avstand måles fra oppmerkingen. Dersom oppmerking mangler må det måles fra skiltstolpen på stedet. Etter gangfeltet kan du imidlertid parkere lovlig.

Er det lov å stoppe i busslomme?

Det er ikke tillatt å stanse eller parkere på holdeplass for buss, drosje eller sporvogn. Om det er en lomme, gjelder dette i hele lommens lengde. Om det kun er satt opp skilt for holdeplassen, gjelder forbudet i 20m i hver retning fra skiltet. Det er lov med av- og påstiging, men kun om det ikke er til hinder.

Kan man få mer enn en parkeringsbot?

– Hovedregelen er at man bare kan få ei parkeringsbot, uavhengig av hvor mange bestemmelser man har brutt, forteller daglig leder Lars Monsen i Norges Parkeringsforening til Din Side.

Leave a Comment