Hva lønner det seg å kjøpe på Svalbard?

Svalbardbutikken – verdens nordligste varehus, ligger i sentrum av Longyearbyen. Her finner du et bredt utvalg av dagligvarer, ferskvarer, tax-free kosmetikk & elektronikk, gaver, suvenirer, kioskvarer samt Svalbards eneste vinmonopol, Nordpolet…

Når er det best å reise til Svalbard?

februar. Unik og stemningsfull, og for mange nordpå, den vakreste årstiden Svalbard har å by på. Mørketiden, også kalt «polarnatten», er perioden som strekker seg fra november til januar. Solen er mer enn 6 grader under horisonten, og det er mørkt som natten hele døgnet.

Er det snø på Svalbard hele året?

Snøsmeltingen på Svalbard starter typisk mellom slutten av mai og utgangen av juni. Hvor store områder som blir helt snøfri varierer fra sommer til sommer, men ulike observasjoner viser at smeltingen nå starter tidligere enn før og at større områder blir snøfrie.

Hva lønner det seg å kjøpe på Svalbard? – Related Questions

Hva skjer hvis man dør på Svalbard?

Omkomne sendes tilbake til sin hjemkommune. Et alternativ er selvsagt kremering. de fastboende kan søke om å sette ned urner, men det er ikke mange som søker. Siste urnenedsettelse var i år 2000, sier Gustafsson.

Hvor mye koster det å reise til Svalbard?

En flyreise til Svalbard må du regne med koster fra 3000 til 6000 kr pr. person én vei. Du finner priser på Fly og overnatting på Svalbard her. En tur til hit vil gi deg noen fantastiske naturopplevelser som du kan glede deg over i lang tid.

Hva koster en liter melk på Svalbard?

Svalbardbutikken er den eneste dagligvarebutikken i Longyearbyen på Svalbard. Her ligger literprisen på melk på 24 kroner. Både frukt, grønt og andre ferskvarer som kjøtt og pålegg er priset godt over gjennomsnittet i norske matbutikker.

Hvor mye koster en øl på Svalbard?

Mat kostnader
Lokale øl (0,3 liters flaske) prisen i Longyearbyen er rundt:37 NOK3.70 USD
Lokale øl (0,5 liters flaske) prisen i Longyearbyen er rundt:46 NOK4.70 USD
Importert øl (0,3 liters flaske) prisen i Longyearbyen er rundt:52 NOK5.20 USD
Importert øl (0,5 liters flaske) prisen i Longyearbyen er rundt:116 NOK12 USD

Er klær billigere på Svalbard?

Klær og skotøy billigere for Svalbard-husholdningene

En Svalbard-husholdning betaler 16 prosent mindre for klær og skotøy enn en fastlandshusholdning.

Hvor mye snør det på Svalbard?

Årssummene anslås til mellom 200 og 500 mm, med maksimum ettersommer og høst. Enkelte skjermede områder nord på Spitsbergen regnes å ha nedbør under 100 mm, mens det i et maksimalområde i sørøst antagelig er 10 ganger så mye. Svalbard har mye overskyet vær, også i høytrykkssituasjoner.

Hvor kaldt er det på Svalbard om vinteren?

Om vinteren svinger temperaturene mer enn om sommeren. Du kan forvente temperaturer ned mot -30°C og noen ganger enda kaldere. Samtidig skjer det noen ganger at vi får mildværsperioder og til og med regn i polarnatta.

Hvor kaldt er det på Svalbard i desember?

klima tabell // historiske værdata Longyearbyen
JanuarDesember
Gjennomsnittstemperatur (°C)-13.9-13
Min. Temperatur (°C)-16.2-15.4
Maks. Temperatur (°C)-11.7-10.8
Nedbør (mm)5358

Når kan man se isbjørn på Svalbard?

På Svalbard kan du møte isbjørn overalt hele året. Vær særlig oppmerksom når du beveger deg utenfor bosetningene, og gå helst i følge med lokalkjent guide. Isbjørnen har vært fredet for jakt siden 1973.

Er det lov å bo på Svalbard?

På fastlands-Norge er det utlendingsloven som regulerer utlendingers adgang til og opphold i landet. Selv om Svalbard er en del av Norge, gjelder ikke utlendingsloven på øygruppen. Utlendinger trenger ikke visum eller arbeids- og oppholdstillatelse fra norske myndigheter for å oppholde seg på Svalbard.

Når kan man se nordlys på Svalbard?

Nordlyssesongen på Svalbard er mellom oktober og februar, og det beste tidspunktet på døgnet er mellom 20:00 og 02:00.

Kan man bli født på Svalbard?

Ingen skal fødes eller dø på Svalbard

Den norske bosettingen på Svalbard utgjør et uvanlig samfunn. Her skal ingen barn fødes og ingen døde begraves. Norsk helse- og sosiallovgivning gjelder ikke her, noe som betyr at det ikke finnes noe helse- og omsorgstilbud utover det vesle akuttmedisinske sykehuset i Longyearbyen.

Hvor mye betaler man i skatt på Svalbard?

som skattlegges etter lønnstrekkordningen. Skatt til Svalbard trekkes med 8,0 pst. av lønn, pensjon mv. inntil 12 ganger folketrygdens grunnbeløp, og med 22,0 pst.

Er det politi på Svalbard?

Politiet på Svalbard har de samme ansvarsområder som politi– og lensmannsetaten på fastlandet. Politiet er fullt integrert i de nasjonale politisystemene som dekker operative og etterforskningsmessige behov. Sysselmesteren på Svalbard har vaktberedskap hele døgnet.

Kan hvem som helst bo på Svalbard?

I henhold til Svalbardtraktaten kan hvem som helst flytte til Svalbard. Norske myndigheter på øygruppa stiller imidlertid ett knallhardt krav: Du må kunne forsørge deg selv og ikke være til ulempe for samfunnet for øvrig.

Er det passkontroll til Svalbard?

Siden Svalbard er utenfor Schengen gjennomføres det ID-kontroll ved inn- og utreise for alle som reiser til/fra Svalbard. Dette gjelder også for nordmenn. Alle gjester, både fra Norge og utlandet, må ha med pass eller nasjonalt ID-kort.

Leave a Comment