Hva skjedde i Oslo 25 juni?

Masseskytingen i Oslo 2022 fant sted i Oslo sentrum 25. juni 2022, hvor to personer ble drept og minst 21 skadet. Hendelsen kan ha vært rettet mot LHBT+-personer i forkant av Oslo Pride, og dermed uttrykk for hatkriminalitet.

Hva heter han som skjøt i Oslo?

Skyting mot utesteder i Oslo

To personer ble drept og 23 personer skadet i en skyting i Oslo sentrum natt til 25. juni 2022. Zaniar Matapour (43) er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger.

Hvor mange ble skutt i Oslo?

To personer ble drept og 21 personer skadet i skytingen i Oslo natt til lørdag. Politiet sier de fikk melding om hendelsen klokken 01.14 natt til lørdag.

Hva skjedde i Oslo 25 juni? – Related Questions

Hva heter gjerningsmannen i Oslo?

Zaniar Matapour er den siktede etter terrorangrepet på utestedene i Oslo natt til lørdag. Matapour skal ha drept to stykker og skadet 21. Gjerningsmannen har tilsynelatende ikke noen sosial medier, men det har derimot Zanyar Matapour, som bor i Sverige under politisk asyl.

Hvor mange blir knivstukket i Oslo?

Tall fra Oslo politidistrikt viser at det siden januar 2020 har blitt gjort 175 anmeldelser for fysisk vold med stikkvåpen. Det vil si 12 anmeldelser i måneden, eller litt mer enn én hver tredje dag.

Hvem ble drept i skytingen i Oslo?

Det var Kåre Arvid Hesvik født i 1962 og Jon Erik Isachsen født i 1968 som ble drept i masseskytingen i Oslo sentrum natt til lørdag. Identifiseringen av de drepte er avklart med deres pårørende, opplyser Oslo politidistrikt. Kåre Arvid Hesvik var bosatt i Bærum kommune.

Hvor mange har blitt skutt i Norge?

I noen drapssaker er det flere ofre, og derfor kan antallet saker og antallet ofre avvike fra hverandre. I 2021 er det registrert 23 saker med 29 ofre og 26 gjerningspersoner. I perioden 2011–2020 er det registrert totalt 271 drapssaker med 357 ofre og 301 gjerningspersoner.

Hvor mange ble skutt på Utøya?

Utøya i Hole kommune gjennomførte Breivik en massakre som krevde 69 menneskeliv. 33 mennesker ble påført livstruende eller alvorlig fysisk skade.

Hvor skjedde skytingen i Oslo?

Ti personer er alvorlig skadet og elleve er lettere skadet, men ingen er lengre livstruende skadet, sier politiet på en pressekonferanse lørdag morning. Skytingen skal ha skjedd ved Per på hjørnet og London Pub. Sistnevnte er kjent for å være et samlingssted for homofile.

Hvor mange skjøt Breivik?

Da Anders Behring Breivik ankom Utøya i MS Thorbjørn ca klokken 17.17 den 22. juli, befant det seg 564 personer på øya. Fire minutter senere faller de første skuddene ved hovedhuset. Til sammen blir 69 drept og 33 skuddskadet.

Hvor mange ble skadet 25. juni?

Det er fire uker siden skytingen i Oslo natt til lørdag 25. juni, der to personer ble drept og 20 skadd. I dag ble det holdt en pressebrief der fungerende leder for felles operativ tjeneste, Gunn Anita Bjørnbakk, og politiadvokat Børge Enoksen deltok.

Hvor mange mennesker drepte Breivik?

Terrorangrepene i Norge 2011
Våpen:Ruger Mini-14 Glock 34 pistol
Antall døde:Oslo: 8 Utøya: 69 Totalt: 77
Antall skadde:Oslo: 200 (79 til legevakt, 13 på sykehus) Utøya: 33 skutt, totalt 60 (5 til legevakt, 55 på sykehus hvorav 1 døde senere)
Gjerningsperson(er):Anders Behring Breivik

Kommer Breivik til å bli løslatt?

Breivik i fengsel

Anders Behring Breivik ble i 2012 dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år. Breivik begjærte seg løslatt i januar 2022, men fikk ikke medhold i retten.

Hvem var den yngste på Utøya?

Terrorangrep. 11 år seinere møter Dagbladet familien hennes hjemme i Drammen. Nå er det 10 år siden den da 14 år gamle jenta ble det yngste offeret i terrorangrepet på Utøya den 22. juli 2011.

Har Breivik livstid?

Breivik – som har byttet navn til Fjotolf Hansen – soner lovens strengeste straff, 21 års forvaring med 10 års minstetid, for terrorangrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya 22.

Hadde Breivik venner?

Ifølge vitnet hadde ikke siktede noen spesiell oppførsel da han var barn. Da var de sammen ganske mye og han var som alle andre. – Han hadde ikke mange venner.

Hvilket fengsel sitter Breivik i 2022?

Breivik ble flyttet fra Ila fengsel til Telemark fengsel i Skien høsten 2013. Nå skal han altså fortsette soningen i Ringerike fengsel. De har en egen avdeling med særlig høyt nivå av sikkerhet. Det samme har Skien fengsel.

Hvor er Breivik innsatt?

I dag kom bekreftelsen fra Kriminalomsorgen i en pressemelding: Breivik flyttes fra Telemark fengsel til Ringerike fengsel.

Skal Breivik komme ut av fengsel?

Anders Behring Breivik ble i 2012 dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år. Breivik begjærte seg løslatt i januar 2022, men fikk ikke medhold i retten.

Leave a Comment