Hva står Equinor aksjene i?

EQUINOR NOK 365,50 | Euronext Live kurser.

Hvor mange aksjer Equinor?

Om selskapet
ISINNO0010096985
SektorEnergi
Antall aksjer3175470159

Hvem eier Equinor?

Olje- og energidepartementet
Equinor / Eier

Olje- og energidepartementet er et norsk departement som har ansvar for norsk energipolitikk. Et overordnet mål er å sikre høy verdiskaping gjennom effektiv og miljøvennlig forvaltning av energiressursene.

Wikipedia

Hva står Equinor aksjene i? – Related Questions

Når utbetales utbytte Equinor 2022?

Kontantutbytte vil bli utbetalt 29. november 2022 til aksjonærer på Oslo Børs og til eiere av American Depositary Receipts («ADRs») på New York Stock Exchange.

Er Equinor Norges største oljeselskap?

Med en markedsverdi omkring 58.4 milliarder dollar (desember 2021) er selskapet Norges desidert mest verdifulle, og det er blant verdens 500 største selskaper uavhengig av bransje. Per 1. desember 2021 ble Equinor rangert som nr.

Hvem styrer Equinor?

Jon Erik Reinhardsen ble gjenvalgt som styreleder, i tillegg ble Anne Drinkwater, Bjørn Tore Godal, Rebekka Glasser Herlofsen, Jonathan Lewis, Finn Bjørn Ruyter og Tove Andersen gjenvalgt som aksjonærvalgte styremedlemmer til Equinor ASA.

Hvorfor byttet Statoil navn til Equinor?

I mai 2018 stemte Generalforsamlingen vår å endre selskapets navn til Equinor for å bedre gjenspeile vår utvikling og identitet for framtidige generasjoner. I 2022 fyller Equinor 50 år.

Hva betyr Equinor på norsk?

Equinor sier noe viktig om hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvordan vi ønsker å utvikle oss. Navnet Equinor kombinerer «equi», utgangspunktet for ord som «equality» og «equilibrium» – likeverd, likevekt og balanse, og «nor» som signaliserer et selskap som er stolt av sin norske opprinnelse.

Hva er Nordens mest verdifulle børsnoterte selskap?

I den ferske listen over de ti største investeringene er det nå dukket opp et dansk selskap, nemlig Nordens mest verdifulle børsnoterte selskap, legemiddelgiganten Novo Nordisk.

Hvor mye omsetter Equinor?

Siste innlevert regnskap i 2021 viser en omsetning på NOK 781 070 498 000, et driftsresultat på NOK 289 177 513 000 og hvor egenkapital var positiv med NOK 335 230 468 000.

Hva er Norges største selskap?

Ifølge Kapitals liste er Equinor fortsatt Norges suverent største bedrift, med en omsetning på 781,9 milliarder kroner i fjor. Neste selskap på listen er Norsk Hydro med en omsetning på 153,2 milliarder kroner.

Hvor mange nordmenn eier aksjer på Oslo Børs?

562.088 nordmenn eieraksjer på Oslo Børs for totalt 163,8 milliarder kroner. Kvinner utgjør 30 prosent av aksjonærene. I løpet av årets andre kvartal har det vært en økning på 4.306 nye aksjonærer, viser tall fra AksjeNorge.

Hvor lenge bør man sitte på aksjer?

Sett realistiske mål og tenk langsiktig

Vil du spare i aksjer, er det viktig å ha realistiske forventninger til avkastningen. En avkastning på 8- 10 prosent i snitt pr år er et ambisiøst, men historisk sett realistisk mål i et langsiktig perspektiv. Hver investering bør ha et perspektiv på minst 5 – 6 år.

Hva får en aksje til å stige?

En aksje er en eierandel i et selskap, det vet de fleste. Og for at aksjene til et selskap skal stige i verdi, så må gjerne selskapet overraske markedet positivt på en eller annen måte. Aksjekurser stiger som regel på forventningen om at det skal gå bra på et framtidig tidspunkt.

Hvem er størst på Oslo Børs?

Største norske selskaper, gjennomsnitt 2019
SelskapMarkedsverdi (mrd NOK)
1.Equinor380
2.Telenor254
3.DNB251
4.Mowi108

Hvor er det lurt å kjøpe aksjer?

Den enkleste måten å kjøpe aksjer er via en nettmegler. Utfordringen er å finne en megler med lav kurtasje per aksjehandel. Riktig valg av aksjemegler kan spare deg for titusenvis av kroner, avhengig av hvor ofte du handler. Se hvordan du kan kjøpe aksjer fra Norge på en effektiv og billig måte.

Hva er forskjellen på Oslo Børs og Oslo Axess?

Hva er forskjellen på Oslo Børs og Oslo Axess? Oslo Børs er den største markedsplassen hvor det noteres og handles aksjer, egenkapitalbevis, ETP-er (børshandlede fond og notes), derivater og renter. Oslo Axess ble etablert i mai 2007 som et alternativ til Oslo Børs for notering av, og handel i aksjer.

Leave a Comment