Hva står P for i vaskelappen?

Hva betyr vaskelappen på klær?

Kan vaskes kaldere

Hvis klærne ikke er så skitne, skåner du både plagget og miljøet ved å vaske på en lavere temperatur enn vaskelappen sier. Temperaturen på vaskelappen angir maks temperatur du bør vaske tøyet på, men det er ingenting i veien for å vaske det på lavere temperatur enn angitt.

Hva betyr vaskes separat?

Bland aldri lyse og mørke klær. Hvite klær skal aldri vaskes sammen med fargede klær. Merking «vaskes separat» betyr at farge kan smitte av på andre klær.

Hva betyr Vaskeprogrammene?

Vaskebaljesymbolet betyr at plagget kan vaskes i vaskemaskin, og tallet viser maks vasketemperatur som plagget tåler. Én linje under vaskesymbolet betyr at plagget må vaskes skånsomt med medium sentrifugeringshastighet, og to linjer betyr at det må vaskes ekstra skånsomt med lav sentrifugeringshastighet.

Hva står P for i vaskelappen? – Related Questions

Hva betyr de forskjellige tegnene på vaskelappen?

Tallene indikerer temperaturen som klærne kan vaskes ved. Klær som er merket med 60 kan altså godt vaskes på 30 grader, men ikke omvendt.Er det en hånd i vannet betyr det at klærne skal vaskes for hånd, mens krysset betyr at klærne ikke skal vaskes i det hele tatt.

Hva betyr de forskjellige vaskesymbolene?

Symbolet med vaskebalje betyr at plagget kan vaskes i vaskemaskin, og tallet viser den maksimale vasketemperaturen som plagget tåler. Om det er en strek under vaskesymbolet betyr det at plagget skal vaskes skånsomt. Er det to streker under symbolet betyr det at plagget skal vaskes ekstra skånsomt.

Hvordan lese vaskelapp?

Tallene indikerer temperaturen som klærne kan vaskes ved. Klær som er merket med 60 kan altså godt vaskes på 30 grader, men ikke omvendt.Er det en hånd i vannet betyr det at klærne skal vaskes for hånd, mens krysset betyr at klærne ikke skal vaskes i det hele tatt.

Hva betyr trekanten på vaskelappen?

Trekantene på vaskelappen er symbolene for bleking. En tom trekant indikerer at stoffet tåler å bli bleket. Dersom trekanten har to parallelle, skråstilte streker, kan du bruke blekemiddel uten klor.

Hva er forvask og hovedvask?

Forvask er en kort vask før hovedvasken. Forvask var langt vanligere tidligere. Dette skyldtes både at vasken var mer skitten, lå lenger før den ble vasket og at vaskemidlene var dårligere. Dersom det ønskes renere i vask i dag, vil ofte en ekstra skylling vær mer effektivt.

Hvilket program skal klær vaskes på?

Vask på riktig temperatur

Det du generelt må huske på er at vanlig tøy vaskes på 40 grader og undertøy og sengetøy vaskes på 60 grader. Men sjekk alltid vaskelappen for å være sikker på at plagget blir vasket slik det trengs.

Hvilket program på vaskemaskin bruker minst strøm?

Konklusjonen fra Energimyndigheten er klar: Det er økoprogrammet som er mest energivennlig og det bruker mindre vann, enn autoprogrammet. Og ja: Vasken blir like ren. Og nei: Oppvaskmaskinen bruker ikke mer energi selv om vaskeprogrammet tar lenger tid – den bruker faktisk mindre energi.

Hvilket program skal man vaske bukser på?

Ved å vaske jeans riktig kan du bevare den lengre. Først og fremst er det viktig at du alltid følger vaskeanvisningen på buksen. Står det at den tåler 40 grader i vaskemaskinen, så er det slik du bør vaske den. De fleste jeans tåler denne varmen – men det skader ikke å sjekke en ekstra gang for å være helt sikker.

Hvilket program er finvask?

Dersom disse plaggene skal vaskes i maskinen er det viktig å vaske dem på finvask eller annet skånsomt program, på 30 grader med skånsomt vaskemiddel (for eksempel Milo).

Hvilket program skal man vaske undertøy?

Hva med håndklær, sengetøy og undertøy? På 60 grader dør sengemidd og de fleste bakterier. Når du skal vaske sengetøy, undertøy og håndklær, er det anbefalt å holde minst denne temperaturen for at det skal bli helt rent. Dyner og puter bør også vaskes på 60 grader såfremt de tåler det.

Hvilket program skal sokker vaskes på?

For en hygienisk vask er det ofte nødvendig med 60 grader. Denne vasketemperaturen finner vi gjerne i vaskeanvisningen på undertøy, sokker, håndklær, sengetøy og babyklær. Dyner bør også vaskes på 60 grader da denne temperaturen kan drepe sengemidd.

Hva er forskjellen på syntetisk og bomull?

Bomull blir lettere skittent og er vanskeligere å rengjøre. Syntetiske fibre blir lettere skittent og lukter fortere, men er lettere å få rene. Ull er det vanskeligere å skitne til, og vanskeligere å fjerne flekker fra, men lukt fjernes lett.

Kan man vaske vanlige klær på syntetisk?

Syntetiske materialer kan brukes i alle plagg, men ofte finner du det i allværsklær, regntøy og treningstøy. Det anbefales å vaske syntetiske materialer med egnet vaskemiddel.

Hvor mange omdreininger bør en vaskemaskin ha?

Sentrifugering og restfuktighet

På den måten spiller sentrifugering inn på hvor raskt du får unna en vask. De beste maskinene med høy kapasitet har en sentrifugehastighet på mellom 1400-1600 omdreininger i minuttet avhengig av trommelstørrelse.

Er viskose det samme som bomull?

Viskosefiberen har mange egenskaper felles med bomull, som også er en ren cellulosefiber, men på to viktige områder er de ulike: Viskosefiberen tar opp mer fuktighet enn bomull. På grunn av stor svelling kan den ta opp 80–120 prosent vann.

Hvilke stoffer nupper mest?

Matte, bløte og «korte» fibre nupper mer enn lange, blanke og spenstige fibre. Dette gjelder spesielt for ull, men også for noen bomullsplagg. – I dag er det også veldig populært med strikkeplagg som skal være myke og bløte.

Leave a Comment