Hvem bygde Gamle Bybro?

Artikkelstart. Gamle Bybro er en veibro i Trondheim i Trøndelag. Broen går over Nidelva mellom Midtbyen og Bakklandet, og erstattet en opprinnelig bro ble bygd som et resultat av Johan Caspar de Cicignons regulering av Trondheim i årene 1683–1685.

Hva er lykkens portal?

Lykkens Portal er en Trondheims-akevitt signert Norsk Akevitters Venner – region Nidaros og Det Norske Brenneri i Grimstad. Etiketten er laget av Atle Auran fra Røros. Etiketten viser Gamle Bybro i Trondheim, og det er her du finner Lykkens Portal. Lykkens Portal er også omtalt i Oscar Hoddøs sang fra 1940 om Nidelven.

Hvor lang er Gamle Bybro?

8,5 m
Gamle bybro / Lengste spenn

Hvem bygde Gamle Bybro? – Related Questions

Hvem sang Nidelven stille?

Gustav Lorentzen
Nidelven / Artist

Gustav Fredrik Lorentzen var en norsk sivilingeniør, musiker, komiker, forfatter og programleder. Han er for de fleste best kjent som sitt alter ego «Ludvigsen» i duoen Knutsen & Ludvigsen. Han hadde en karriere som soloartist etter at duoen ble oppløst i 1986. Av utdannelse var han sivilingeniør i akustikk fra NTH.

Wikipedia

Hvor dyp er Nidelven?

Rette under brua over Trangfossen er Nidelva på det dypeste. Grunnet sterk understrøm har det vært vanskelig å fått nøyaktige mål av dypet, men mål mellom 40 og 45 meter er det referert til.

Hvem skrev Nidelven?

Teksten er forfattet i april 1940 av namsosingen og motstandsmannen Oskar Hoddø, mens melodien er komponert av Chris Christensen og arrangert av Kjell Rian.

Hvor gammelt er Bakklandet?

Bakklandet var Trondheims første forstad, og den første bebyggelsen på Bakklandet kom midt på 1600-tallet. Under beleiringa i 1658 brente svenske tropper ned bebyggelsen, og under Armfeldts felttog i Trøndelag i 1718 ble Bakklandet påtent igjen; denne gang av norske styrker som et ledd i forsvaret av byen.

Hvor lang er Nidelva?

30 km
Nidelva / Lengde

Hvem skrev låta?

Låta heter egentlig My Rainbow Race. I 1973 oversatte Lillebjørn Nilsen teksten til norsk. En låt mange er glade i og som flere kanskje forbinder med den tunge – men samlende – tiden etter terroren på Utøya i 2011.

Hvor lang er Nidelva i Trondheim?

30 km
Nidelva / Lengde

Hvor starter Nidelva i Agder?

Telemark
Nidelva / Kilde

Telemark er et tradisjonelt landskap på Østlandet i Norge og et fylke, som fra 2022 er under gjenopprettelse. Fylket ble slått sammen med Vestfold til Vestfold og Telemark fylke i 2020, men Stortinget vedtok i 2022 å oppløse det sammenslåtte fylket og gjenopprette Telemark som eget fylke.

Wikipedia

Er det lov å fiske i Nidelva?

Alle som vil fiske laks i Nidelva må ha gyldig fiskekort eller skriftlig tillatelse fra Nidelva Fellesforvaltning/TOFA og/eller Grunneier (Grunneier plikter og innhente oppdaterte fiskeregler og skjellprøvekonvolutter før sesongstart).

Hva kaller man en person fra Agder?

Personer fra Agder fylke kalles egder (entall: egd eller egde), og det kan skilles mellom aust- og vestegder.

Kan man fiske i Nidelva?

Øvre Nidelva er et eldorado for ørretfiske. Her finnes godt tilrettelagte fiskeplasser og gode muligheter for å komme i kontakt med storfisken. Fiskekortet inkluderer nå også store områder i Trondheim kommune; blant annet området rundt Tillerbrua og mellom Nedre og Øvre Leirfoss.

Hvor liker ørreten seg?

det er ofte ørreten lurer seg inn på litt trangere plasser som en vik. Hvis du fisker fra en odde, får du også mye større område å fiske på. Plasser med mye steiner er også lurt. Dette er plasser hvor ørreten kan ha sine gjemmesteder der den bare venter på at bytte skal svømme forbi.

Når er det best å fiske med oter?

Når er det best å fiske med oter? Ofte er det best oterfiske på kvelden, gjerne med litt bris på vannflata. Men som vi alltid sier: det er størst sjanse for å få fisk når du er ute og fisker!

Når er det best å fiske i sjøen?

Noen plasser er best akkurat i det vannet snur, og 2-3 timer derpå. Andre kan fungere best to timer før og etter høyvann, eller to timer før og etter lavvann. Mer sjeldent er plasser som kun gir fangst når vannet står relativt stille i de periodene tidevannet er helt ute eller helt inne.

Er det bra å fiske på natten?

Nattfiske kan godt foregå fra land eller brygge i mørket. Vanligvis kikker enn da med hodelykt eller håndholdt lykt nede i vannet. Flere plasser kan gatelys eller annet fast lys der du fisker også være godt nok til å se fisken som ofte kan samles der, nettopp fordi det er en lys-kilde.

Er det best å fiske i flo eller fjære?

Flo og fjære

Det er best å fiske når tidevannet stiger eller faller da dyr og mat blir virvlet opp som den sultne fisken gjerne vil ha. Ingenting slår det å fiske masse men sjekk gjerne tidstabell for flo og fjære og prøv deg på og fiske 1-2 timer før og etter tidevann.

Leave a Comment