Hvem eier Mekonomen?

I 2006 fikk Mekonomen en ny hovedeier i Axel Johnson AB, som ervervet 29 % av kapital og stemmer fra gründerfamiliene. I løpet av 2007 startet Håkan Lundstedt som konsernsjef og en ny strategi ble utarbeidet. Mekonomens tilbud ble preget av helhetlige løsninger, rimelige priser, nytenking og høy kvalitet.

Hvor ofte bør man skifte olje på bilen?

Oljen bør skiftes ut hver 10 – 15 000 km, eller hvert år uavhengig av kjørelengde. Dette gjelder både nye og gamle biler, men er du usikker kan du sjekke motorprodusentens spesifikasjoner for skiftintervall.

Hvilket bilmerke har dyrest service?

Lexus og Porsche er de klart dyreste med over 45.000 kroner per skade. Prisen på reparasjonene påvirkes i stor grad av hvilken type skade som oppstår på de enkelte bilene. For eksempel er en feil på kjølesystemet er ofte langt billigere å utbedre enn en feil på motor eller girkasse.

Hvem eier Mekonomen? – Related Questions

Er service på bil billigere i Sverige?

Du kan fortsatt være tusenlapper å spare på å ta service og reparasjoner i Sverige. Timeprisene er noe lavere i Sverige, men deleprisene er nesten like høye som i Norge.

Hvor ofte bør man ha bilen på service?

Det mest alminnelige er at man skal foreta service på bilen hvert 10,000 til 30,000 km, eller hvis du kjører mindre enn det, hvert 1-2 år. Sjekk serviceheftet til bilen din. Der skal intervallene for de ulike servicene stå. Har bilen registerreim står det også når denne bør skiftes.

Er bilservice billigere i Sverige?

Så mye sparer du på bilservice i Sverige

Vi vet allerede at de fleste varer er billigere i Sverige enn i vårt eget hjemland. Prisen på tjenester er intet unntak. Tjenester som bilservice i Sverige, derimot – kan skille seg med noen hundre til flere tusen, avhengig av bilmodell og servicebehov.

Hva innebærer en service på bil?

Hva sjekkes på en service?
  • Skifte av olje og filter.
  • Skifte av pollenfilter.
  • Kontroll av bremser.
  • Sjekk/skifte av tennplugger, bremsevæske, frostvæske og girolje.

Hvor mye koster 60000 km service?

En service etter 60.000 kilometer kan for eksempel koste deg alt fra 7.000 kroner og oppover om du går til et merkeverksted, men om du går til et kjedeverksted, vil du kunne spare ganske mye penger.

Hvor mye koster B service?

Menyvalg
Stor service (B)4900,-*
Service aut.kasse 5 trinn2990,-
Service aut.kasse 7 trinn4990,-
Service aut. kasse 9 trinn6900,-
Service aut kasse DCT5490,-

Hva koster oljeskift på verksted?

I 2022 må du regne med å betale et sted mellom 700 kroner og 2.000 kroner for oljeskift på en vanlig personbil.

Hvor lenge kan man kjøre uten å skifte olje?

For eldre biler, så er det standard å gjøre en oljesjekk hver 10 000 kilometer eller etter 3 måneder. Men for nyere biler så kan det gå 8000, 10 000 eller til og med 15 000 km mellom hvert oljeskift.

Hvor lang tid tar det å skifte olje og oljefilter?

Det tar ca 30 min å skifte olje. Ved et oljeskift tømmer verkstedet motoren for olje, fyller på ny olje og bytter oljefilter.

Hvor ofte skal man flushe girkasse?

De fleste bilverksteder anbefaler at en flusher girkassen for hver 60.000 kilometer. Grunnen til at de anbefaler dette, er at girkassen holdes ved like som om den var helt ny og forhindrer at bilen yter dårligere med årene.

Hvordan vet man at girkassen er ødelagt?

Typiske tegn på at noe er galt med automatgirkassen:
  1. Sporadiske girskift.
  2. Høye lyder fra girkassen.
  3. Problemer med å skifte gir.
  4. Oljelekkasje.
  5. Vibrasjoner.
  6. Bilen rykker og oppfører seg annerledes.

Hvor mye koster en ny girkasse?

Hvis du er så uheldig at du må skaffe deg en helt ny girkasse, kan det fort bli veldig dyrt. Prisene varierer veldig, men en kostnad på mellom 40.000 kroner og 100.000 kroner er helt vanlig. Hvis girkassen kun behøver en overhaling, ligger dette ofte på 25.000 kroner og oppover.

Leave a Comment