Hvem har Michelin stjerne i Trondheim?

Det er likevel tre restauranter i Trondheim som stikker seg ut, og siden 2019 har hele tre topprestauranter i Trøndelag blitt tildelt Michelinstjerne: Credo, Fagn og Speilsalen på Britannia. Michelin har også delt ut priser og utmerkelser i matbyen.

Hvilke restauranter har tre Michelin stjerner?

Tre stjerner:

Ingen nye restauranter fikk tre stjerner i år. Maaemo i Norge, Frantzén i Sverige, Noma i Danmark og Geranium i Danmark beholder sine stjerner i guiden.

Hvilken restaurant har flest Michelin stjerner i Norge?

I Norden er det Maeemo i Norge, Frantzén i Sverige og Geranium og Noma i Danmark som kan skilte med tre av de anerkjente stjernene.

Hvem har Michelin stjerne i Trondheim? – Related Questions

Hva er Norges dyreste restaurant?

På Bagatelle som ligger i Bygdøy Allé i Oslo, er det fortsatt stjernekokk og restaurantsjef Eivind Hellstrøm som holder stand. Restauranten hans kan titulere seg med Norges dyreste restaurant.

Hvor mye koster det å spise på Maaemo?

Menyen på Maaemo koster 2 800 kroner per person . I tillegg koster koster det 1800 for drikkemeny som er tilpasset rettene.

Hvilken kokk har flest Michelin-stjerner?

Joël Robuchon er en fransk kokk og et ikon, og han er kokken med flest Michelinstjerner i historien. Robuchons restauranter har 32 Michelinstjerner fordelt på 13 ulike land.

Hvor mange Michelin-stjerner har Hellstrøm?

Hellstrøm er aller best kjent for å stå bak restaurant Bagatelle, som i 1986 fikk tildelt sin første stjerne i Michelin-guiden. I 1993 ble den første restauranten i Norge til å motta stjerne nummer to. Hellstrøm har selv opplevd å bli fratatt en stjerne, da Bagatelle i 2008 gikk han fra to til en stjerne.

Hvor mange Michelin-stjerner har Oslo?

Oslo har seks restauranter med stjerne(r) i Michelin-guiden, i tillegg en restaurant som har fått Bib Gourmand av samme guide – restauranter med svært god mat til en billig penge. Du går ikke skuffet hjem fra disse stedene!

Hvor mange Michelin-stjerner har Maaemo?

Restauranten ble tildelt to stjerner i 2012. Maaemo ble i 2016 belønnet med tre stjerner i Michelinguiden, som den første i Norge. Maaemo mistet alle tre Michelinstjerner i februar 2020 på grunn av at den var stengt i desember 2019 og flyttet til nytt bygg, men i 2021 fikk restauranten på nytt tre stjerner.

Hvem eier Maaemo?

Maaemo eies av kjøkkensjef Esben Holmboe-Bang fra Danmark, investorene Bjørn Tore Furset og Jon-Frede Engdahl.

Hvem driver Maaemo?

Esben Holmboe Bang
  • Født i 1982 i København.
  • Kjøkkensjef og medeier i Maaemo. Driver også restauranten The Vandelay, cocktailbaren The Conservatory og restauranten Kafeteria August.
  • Bakgrunn fra kokkeskole i Danmark.
  • Norges første og eneste kokk med tre Michelin-stjerner.

Har Speilsalen Michelin stjerne?

Photo: Marius Rua. I 2020 mottok Speilsalen sin første Michelinstjerne under seremonien som da var lagt til Trondheim og Norge for aller første gang.

Hva koster det å spise på Credo?

Credo er helt der oppe, skulder ved skulder med det kulinariske fyrtårnet Maaemo. Men det er én vesentlig forskjell: prisen. En helaften på Credo er ikke billig, men koster like fullt under halvparten av Maaemo. Sleng på en vinpakke til 1200 kroner, og du ender på 2500 kroner per person.

Hvor mange restauranter har 3 stjerner?

Internasjonalt har over 3000 restauranter blitt tildelt opptil 3 stjerner. Per september 2021 har vi i Norge 14 Michelin stjerner fordelt på 11 restauranter. Nedenfor kan du lese om restaurantene med Michelin stjerne i Norge, i tillegg til restauranter tildelt “Bib Gourmand”. Du kan se hele Michelin Guiden i Norge her.

Leave a Comment