Hvem tar imot brukte møbler i Trondheim?

Brukbare møbler og ting kan kun leveres til BrukOm mottak på Heggstadmoen gjenvinningsstasjon. Her leverer du også tekstiler til gjenbruk og gjenvinning.

Hvem henter møbler gratis Trondheim?

Bortkjøring av møbler

Søppeltaxi henter alle typer møbler som stoler, bord og sofa. Vi kan både levere møblene til Fretex eller på avfall stasjon.

Kan Fretex hente møbler?

Fretex henter ikke lenger møbler fra privatpersoner, men vil fortsette å selge møbler. De håper derfor at enda flere kan levere gavene til deres mottak og butikker.

Hvem tar imot brukte møbler i Trondheim? – Related Questions

Hvor kan man levere sofa?

Sofa sorteres som restavfall på gjenvinningsstasjon

Restavfall som er for stort til å kastes i bosspannet, leverer du til en gjenvinningsstasjon. Gjenstander som er sammensatt av ulike materialtyper er restavfall. Består det av mer en ti prosent metall, skal det kastes i containeren for jern og metaller.

Hva er gratis å levere på gjenvinning?

Avfallstyper som er kostnadsfritt (helt gratis) å levere er
  • Hageavfall. Løv, kvist, gress.
  • Elektrisk og elektronisk avfall. Hvitevarer (må være tom/uten matrester)
  • Farlig avfall. Batterier.
  • Klær og tekstiler. Hele, slitt og ødelagte klær – husk at det skal være rent og tørt.
  • Emballasje av glass og metall.
  • Papp, papir og kartong.

Hva koster det å levere avfall til gjenvinningsstasjoner?

Svelvik og Nedre Eggedal gjenvinningsstasjoner
VarePris næring eks. mva.
Blandet avfall til sortering, 400 – 600 kilo910,00 kr
Hele lass, hageavfall eller gravemasser, 0 – 200 kilo100,00 kr
Hele lass, hageavfall eller gravemasser, 200 – 400 kilo300,00 kr
Hele lass, hageavfall eller gravemasser, 400 – 600 kilo500,00 kr

Hvem driver Fretex?

Frelsesarmeen eier 100 % av aksjene i Fretex AS, mens Fretex AS eier 100 % av aksjene i Fretex Jobb og Oppfølging AS, Fretex Pluss AS, Fretex Miljø AS og er medeiere i Fretex International AS.

Hvor kan jeg levere ting til Fretex?

Noen ganger blir det av ulike grunner varer til overs og Fretex samarbeider Finn nærmeste Fretexboks i kartet. Du kan også donere gaver til Fretex på Posten (Fretexposen får du på Posten, koster kr. 20 å sende og tar ca 8 kg) og i alle landets Lindex-butikker.

Kan man gi hullete klær til Fretex?

«Hele/brukbare OG ødelagte klær og andre tekstiler kan leveres i UFF- og Fretex-containere rundt i byen, eller til en mini-/gjenbruksstasjon» står det der.

Hva er forskjellen på UFF og Fretex?

Den største forskjellen er at tøyet du leverer i en UFF-container i Norge, går til sorteringsanlegg andre steder i Europa, før de returnerer til butikkene i Norge, kontra Fretex som har sorteringsanlegg her i landet. Tøyet du gir til UFF sorteres, i likhet med Fretex, etter kvalitet og sesong.

Hva tar ikke Fretex imot?

Fretex ønsker klær, tekstiler, sko, belter, skjerf, smykker og annet tilbehør som er helt, rent og tørt. Alt av tilbehør til klær og tekstiler er fine gaver, som kan leveres i boksene. Ødelagt tilbehør eller ødelagte sko kan vi dessverre ikke bruke.

Hvor kaste hullete sokker?

Sorteres som Tekstiler, klær og sko i

Ødelagte tekstiler leveres til en tøyinnsamlingsboks eller nærmeste gjenvinningsstasjon. Skill gjerne i ulike poser, og merk posen med ødelagte tekstiler. Mange er usikre på hva de gjør med ødelagte tekstiler og informasjonen kan variere fra ulike aktører.

Vil Fretex ha sengetøy?

UFF og Fretex tar i mot klær, sko, accessoirer og lettere husholdningstekstiler; herunder duker, håndklær, gardiner, puter, sengetøy, myke leker mv.

Hvor kaste dyner og puter?

Dyner sorteres som tekstiler

Klær, sko, belter og tekstiler kan leveres til klesinnsamlingscontainere langs veien og på gjenvinningsstasjoner, eller til bruktbutikker. Tekstiler skal være rene, hele og tørre. Åpenbart tekstilavfall sorterer du fra og leverer som restavfall. Hva er en moderne avfallsløsning?

Leave a Comment