Hvilke fluer skal jeg bruke?

En enkel huskeregel å følge er at jo mørkere det er, desto mørkere fluer bør du bruke. Når det er sterk sol, kan det være smart å bruke lyse eller fargerike fluer. Det er derfor vanskelig å si hvilken flue som gir deg mest fisk, ettersom det avhenger av hvor du fisker, hva du fisker etter og hvilket vær det er ute.

Er det vanskelig å fluefiske?

Ja, fluefiske er en kunst. Det er imidlertid ikke så vanskelig å lære seg. Med litt trening og tålmodighet kan de aller fleste lære seg å kaste med fluestang. Når du først mestrer kaste-teknikken vil du få muligheten til noen fantastiske fiskeopplevelser.

Hva trenger jeg for å fluefiske?

Utstyr til fluefiske omfatter mer enn bare fluestang. Du må også ha fluesnelle, flueline, fluer og kanskje til og med vadeutstyr. I tillegg til dette er det mange som tar hobbyen et steg lenger, og går til innkjøp av ekstrautstyr som bellybåt.

Hvilke fluer skal jeg bruke? – Related Questions

Hvordan fiske med dupp og flue?

Dupp og fluer bør kastes over elva og dras sakte inn mens duppen dras nedover og innover mot egen bredde. En god metode på brekket om kvelden. I sterk vind og i strømmende vann bør du fiske med kortere avstand mellom dupp og flue, fordi vind og strøm skjuler mye av duppens bevegelser.

Hvordan se forskjell på tørrflue og våtflue?

Tørrfluer er lette og fluffy, designet for å flyte oppå vannet. Våtfluer er tyngre og mer kompakte, designet for å synke.

Hvorfor kommer fluene inn?

– De voksne fluene søker inn om høsten for å overvintre og finne beskyttelse til neste vår. På den måten overlever fluene. Fluer tåler ikke lave temperaturer, sier han.

Hva tiltrekker Husfluer?

Utendørs bør råtnende nedfallsfrukt i hagen tas hånd om. Nedfallsfrukten tiltrekker seg fluer, spesielt fruktfluer som kan utvikle seg fra egg til fullvoksent individ på 8 – 11 dager.

Hvordan feste flue til fortom?

Man kan på en enkel måte feste fortommen til fluesnøret med åttetallsknuten. MAJOR THURLES KNUTEN: Dette er den enkleste knuten for knytting av flua til fortommen. Det er lurt å trene på en slik knute til du kan den «i blinde».

Hvor lang fortom fluefiske?

Skal du fiske ørret med en liten tørrflue i en ginklar elv, bør fortommen være fem-seks meter lang med 1,5 meter 6x eller 7x som spiss. Fisker du med streamer i Isterfossen, trenger ikke fortommen være lenger enn tre-fire meter uten ekstra spiss.

Kan jeg fiske hvor jeg vil?

Kystfiske som fritidsaktivitet og barns fiske etter innlandsfisk er å betrakte som en allemannsrett. Allemannsretten gir alle rett til å ferdes og oppholde seg i utmarka i Norge – når ferdselen “skjer hensynsfullt og med tilbørlig varsomhet”. Allemannsretten er lovfestet i friluftsloven.

Hvilken fluestang til sjøørret?

For generell laksefiske og sjøørret, anbefales det en AFTM-klasse mellom 7 og 12, samt en lengde mellom 9-16 fot. Lengden på stangen har også mye å si for hvordan du kan kaste. I utgangspunktet vil du kunne kaste lengre med lang stang, men du må også manøvrere snøret etter kastet.

Hva er WF snøre?

Weight forward er det mest brukte snøret og definitivt det beste for nybegynneren. Årsaken er at snøret er tykkest foran og har derfor mest vekt der når du kaster det ut. Det betyr at snøret skytes ut og gir lengre kast. Du kan lettere oppnå lange kast, også i motvind, med vektfordelingen weight forward (WF).

Hva er backing?

Backing er den delen av snøret som er innerst på snellen. Dette snøret brukes ikke under selve kastet, men er et backupsnøre dersom du får på en sterk fisk som tar mer snøre enn selve kastelinen. Backingen består gjerne av tynn, men sterk flettet line.

Hva er en polyleader?

POLYLEADER er bygget opp med kjerne og coating, etter samme prinsipp som et fluesnøre. Den fungerer som en forlengelse av fluesnøret og har ca. samme diameter som enden på fluesnøret. De ser slikt ut og du får kjøpt dette i de fleste butikker som har fiskeutstyr.

Hvor lang fortom sjøørret?

Fortommer kan gjøres enkelt ved å kjøpe ferdig taperte fortommer eller man kan lage dem selv. Jeg bruker selv 9` ferdig taperte fortommer som går ned til rundt 0,26 mm + ca 1 meter +/- lengde med 0,24mm som brukes som spiss før fluen blir bundet på. Dette er standard oppsettet for meg ved vanlig fiske.

Når på året er det best å fiske sjøørret?

Sjøørreten er en særdeles populær fisk å månedene mars, april, og mai regnes som den aller beste tiden for å fiske etter denne flotte sportsfisken.

Hvordan få stor sjøørret?

Sjøørreten foretrekker ofte blanke og slanke sluker. Disse imiterer sild, som er blant fiskens viktigste byttedyr. Hvis ikke fisken biter, skift sluk ofte! Blå, hvite og grønne sluker er mye brukt, men prøv også fargerike sluker i rødt og gult dersom de tradisjonelle fargene ikke gir napp.

Når på dagen er det best å fiske sjøørret?

Tidlig på høsten er det ofte et meget godt fiske tidlig på morgenen, da er det litt kaldere i vannet. Timene før solnedgang er også meget bra, de gylne timene. Skal du prøve tørrflue etter sjøørret så har du størst mulighet en stille morgen eller kanskje aller best en stille kveld.

Er det bra å fiske på natten?

Nattfiske kan godt foregå fra land eller brygge i mørket. Vanligvis kikker enn da med hodelykt eller håndholdt lykt nede i vannet. Flere plasser kan gatelys eller annet fast lys der du fisker også være godt nok til å se fisken som ofte kan samles der, nettopp fordi det er en lys-kilde.

Leave a Comment