Hvilke restauranter i Oslo har Michelin stjerne?

Michelin restauranter i Oslo
 • Maaemo ✻✻✻ Dronning Eufemias gate 23, 0194 Oslo.
 • Kontrast ✻ Maridalsveien 15a, 0175 Oslo.
 • Statholdergaarden ✻ Rådhusgata 11, 0151 Oslo.
 • Fagn ✻ Ørjaveita 4, 7010 Trondheim.
 • Credo ✻ Ladeveien 9, 7066 Trondheim.
 • Speilsalen, Britannia Hotel ✻
 • Re-Naa, Stavanger ✻✻
 • Sabi Omakase ✻

Hvilke restauranter i Norge har Michelin stjerne?

Norske restauranter med Michelinstjerner
 1. 1 stjerne. Sabi Omakase, Stavanger. Under, Lindesnes. Bare, Bergen. Statholdergaarden, Oslo. Kontrast, Oslo. Speilsalen, Trondheim. Fagn, Trondheim. Credo, Trondheim. Hot Shop, Oslo.
 2. 2 stjerner. Re-Naa, Stavanger.
 3. 3 stjerner. Maaemo, Oslo. Kilde: Michelin-guiden. Landbruks- og matdepartementet.

Hvor mange restauranter har 3 Michelin-stjerner?

Maaemo. Et spisested i internasjonal toppklasse, og den eneste restauranten i Norge med tre stjerner i Michelin-guiden. Maaemo er godt forankret i det som er ærlig, ekte og naturlig, og serverer kun mat basert på økologiske råvarer…

Hvilke restauranter i Oslo har Michelin stjerne? – Related Questions

Hvor mye koster det å spise på Maaemo?

Her sitter man så i en egen verden og får servert en meny det virkelig svinger av. Matopplevelsen koster 3.500 kroner og den tilhørende drikkemenyen 2.100, noe som gjør Maaemo til Norges p.t. dyreste restaurant. Kvaliteten er til gjengjeld helt i verdenstoppen.

Hva er verdens beste restaurant?

På toppen av listen troner danske Noma, mens eneste norske restaurant på listen er Maaemo på en 47. plass. Også annenplassen gikk til Danmark og Geranium, mens svenske Frantzén knep sjetteplassen.

Hvor mange Michelin stjerner kan en restaurant ha?

Siden 1931 har restauranter med særlig høy kvalitet på mat og drikke blitt tildelt én til tre stjerner i guiden. Én stjerne: «Eksepsjonelt bra restaurant i sin kategori.»

Hvilken kokk har flest Michelin stjerner?

Joël Robuchon er en fransk kokk og et ikon, og han er kokken med flest Michelinstjerner i historien. Robuchons restauranter har 32 Michelinstjerner fordelt på 13 ulike land.

Hvor mange Michelin stjerner har Hellstrøm?

Hellstrøm er aller best kjent for å stå bak restaurant Bagatelle, som i 1986 fikk tildelt sin første stjerne i Michelin-guiden. I 1993 ble den første restauranten i Norge til å motta stjerne nummer to. Hellstrøm har selv opplevd å bli fratatt en stjerne, da Bagatelle i 2008 gikk han fra to til en stjerne.

Hvor mange Michelin stjerner har Maaemo?

Men ingen nye restauranter nådde opp til nivået for å få tildelt tre stjerner. Danske Noma og norske Maaemo beholdt sine tre stjerner, mens danske Geranium og svenske Frantzén tok tilbake sine tre.

Hvem eier Maaemo?

Maaemo eies av kjøkkensjef Esben Holmboe-Bang fra Danmark, investorene Bjørn Tore Furset og Jon-Frede Engdahl.

Hvem driver Maaemo?

Esben Holmboe Bang
 • Født i 1982 i København.
 • Kjøkkensjef og medeier i Maaemo. Driver også restauranten The Vandelay, cocktailbaren The Conservatory og restauranten Kafeteria August.
 • Bakgrunn fra kokkeskole i Danmark.
 • Norges første og eneste kokk med tre Michelin-stjerner.

Har Speilsalen Michelin stjerne?

Gratulerer til Speilsalen med stjerne i Michelinguiden 2022! Michelin Guide Nordic Countries 2022 ble lansert med prisutdeling og stjernedryss i Stavanger konserthus mandag 4.

Hva koster det å spise på Credo?

Credo er helt der oppe, skulder ved skulder med det kulinariske fyrtårnet Maaemo. Men det er én vesentlig forskjell: prisen. En helaften på Credo er ikke billig, men koster like fullt under halvparten av Maaemo. Sleng på en vinpakke til 1200 kroner, og du ender på 2500 kroner per person.

Når deles Michelin ut 2022?

– Styrker regionen vår som internasjonal matdestinasjon. De nordiske Michelin-stjernene deles ut i Stavanger mandag 4. juli 2022 klokken 18.00. Da vil Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Michelin Guide, presentere de nye nordiske stjernerestaurantene fra Stavanger Konserthus.

Hva koster afternoon tea på Britannia?

Vår Afternoon Tea er inspirert av sesongen og inneholder de beste råvarer som er tilgjengelig til enhver tid. Kr 655,- per person. Vi har egen versjon for barn (inntil 12 år) kr. 385,- per barn.

Hvem eier Britannia Hotel?

Britannia samarbeider fra 2013 med Thon Hotels; tidligere var hotellet i en periode tilknyttet Rica Hotels. Britannia Hotel ble kjøpt av Odd Reitan i 2015.

Hva drikker man til afternoon tea?

En tradisjonell Afternoon Tea består av store mengder te servert i lekre kopper akkompagnert av et utvalg mat og snacks bestående av ferske sandwicher, scones og kaker dandert på stilfulle etasjefat. Noen steder serveres det også champagne eller annen musserende vin som en del av Afternoon Tea utvalget.

Hvem fant opp afternoon tea?

Afternoon Tea blir et eget måltid

I følge tradisjonen var det en av Dronning Victorias hoffdamer, hertuginnen av Bedford, som grunnla ritualet. Overklassen spiste middag sent, og hertuginnen fikk sendt opp brød med smør, kjeks og kaker til påkledningssrommet sitt som et mellommåltid.

Hvor mye koster afternoon tea på Hotel Bristol?

Pris: 495,- for standard afternoon tea, med champagne blir det 180,- ekstra per glass. Sjekk om det lønner seg å spleise på en flaske om dere er flere.

Leave a Comment