Hvilken bank gir best rente på sparing?

DNB og Nordea gir best innskuddsrente på innskuddsbeløp mellom 500 000 og 2 millioner kroner. Andebu Sparebank tilbyr en bedre rentesats når beløpet er på 500 000 kroner eller høyere.

Hva er innskuddsrenten i DNB?

Rente på Sparekonto Pluss

Renten på kontoen avhenger av hvor mye penger du har spart opp. Innskudd på inntil 500 000 kroner gir en rente på 1,35 % per år. Innskudd på mellom 500 000 og 2 millioner kroner gir en rente på 2,75 % per år for hele sparebeløpet på kontoen.

Hvor mye renter på sparekonto Nordea?

Renter for Sparekonto Ekstra
Innestående beløpNy rente fra 5. februar*
Kr 500.000 – 2.000.0002,60 % fra første krone
Beløp over kr 2.000.0002,60 %
Innestående beløpGjeldende rente
Kr 0 – 99.9991,75 % fra første krone

Hvilken bank gir best rente på sparing? – Related Questions

Hvor mange kontoer er det lurt å ha?

Forbrukerøkonom Linda Tofteng Eliassen anbefaler å sette opp flere kontoer i nettbanken. – Det gir en solid oversikt, og en rettferdig fordeling dersom man er flere som deler på utgiftene, sier hun.

Hva er beste sparekonto?

Beste fastrentekonto for sparing i 1 år januar 2023

Av 109 fastrentekontoer så gir Nordax Bank deg den beste sparerenten med varihet på 1 år. F. eks med et innskudd på 500 000 kroner så gir dette en avkastning på 20 099 kroner etter at bindingstiden på 1 år er over.

Hva er renten på Bufferspar Nordea?

Gjeldende rente

1,75 % p.a.

Hvor ofte får man innskuddsrente?

Innskuddsrenten er pengene du får av penger du oppbevarer i banken. Den blir som regel beregnet per år og også utbetalt en gang i året.

Hvor mye koster det å ta ut penger fra sparekonto?

Er du allerede kunde hos oss har du fått renteendringsbrev i nettbanken/mobilbanken. I brevet ser du hvilke priser og renter som gjelder for deg.

BETALING.

Innenlands betaling0,-
Bestilling av kontoutskrift30,-
* Overføring fra sparekonto ut over 12 uttak per år100,-

Hvor mye penger har nordmenn på sparekonto?

Ifølge tallene fra SSB sparer også nordmenn knepent mest i banken. Mens nordmannen har 235 000 kroner i bankinnskudd, har svensken og dansken henholdsvis i snitt 181 000 og 230 000 kroner på konto.

Hva er forskjellen på en sparekonto og en brukskonto?

Den største forskjellenbrukskonto og sparekonto er at brukskontoen er for å a ha tilgang til penger i dagliglivet, og sparekontoen er for å spare til fremtiden. Brukskontoen er for daglige transaksjoner, og du har tilgang til pengene når du trenger det.

Hvor høy er renten på BSU?

BSUrente og vilkår

Dobbel rente 9,50 % får du hvis du ikke har hatt BSU før, hos oss eller i annen bank. Du må opprette kontoen i mobilbank/nettbank. Renten gjelder på innskudd du gjør fra nå av og ut året. Fra 2024 vil du få ordinær rente på hele innskuddet.

Hva skjer med BSU etter 34 år?

Når du fyller 34 år endres renten på BSU-kontoen din. Hva renten blir finner du i bankens gjeldende prisliste. Du kan beholde BSU-kontoen din etter at du er 34 år, men til syvende og sist må pengene brukes til boligformål. Du kan ta ut renter som påløper fra og med det inntektsåret du fyller 34 år.

Hva skjer med BSU etter 34 år DNB?

Hva skjer med BSU kontoen når jeg fyller 33 år? BSU kan bli stående ved oppnådd maksimal sparing eller etter fylte 34 år så lenge man ønsker. Du kan fritt disponere renter som påløper fra og med det inntekståret du fyller 34 år. Når du fyller 34 år blir renten på BSU-kontoen lik som renten på ordinær sparekonto.

Hvem har høyest BSU rente?

Den høyeste renten du kan få er 5,15 prosent i Askim og Spydeberg Sparebank, som er en regional bank. Nest høyest er Trøgstad Sparebank med 5,00 prosent. Eidsberg Sparebank har den den tredjehøyeste renten med 4,90 prosent. Tolga & Os Sparebank har den høyeste renten blant bankene som er landsdekkende med 4,80 prosent.

Hva skjer med BSU når man dør?

BSU-kontrakten anses bortfalt ved skattepliktigs død, hvilket innebærer at kontrakten ikke anses brutt. Dette innebærer at tidligere skattefradrag for utført sparing blir endelige og at investeringsforpliktelsene for det akkumulerte sparebeløpet bortfaller.

Er det lønnsomt med BSU?

BSU, boligsparing for ungdom, er den mest lønnsomt sparingen. Dette fordi du får en garantert avkastning i form av skattelette opp til 5.000 kr årlig pluss renter. Dette er også grunnen til at du ikke bør bruke BSUen før du blir 34 år. Du må utnytte denne spareformen så lenge som mulig.

Kan man forhandle rente på BSU?

Kan man forhandle rente på BSU? Hvis renten du fårBSU-kontoen din er lavere enn lånerenten burde du betale ned lånet først. Du kan enten be banken trekke de månedlige avdragene av BSU‘en, eller så kan du prøve å forhandle ned renten på lånet.

Når er det ikke lurt å spare i BSU?

Når du fyller 34 år kan du ikke lenger sette inn penger på din BSU-konto, men du trenger likevel ikke å avslutte den. For å få skattelette på det du har spart det siste året, må pengene stå på konto til over nyttår. Sjekk din banks rentebetingelser etter dette.

Kan man ta ut penger fra BSU samme år?

Du kan ta ut de pengene du har satt inn samme år. Når du avslutter BSU-kontoen din, kan du ikke opprette ny BSU-konto senere.

Leave a Comment