Hvilken by er den sørligste i Norge?

Lindesnes er Norges sørligste kommune, og administrasjonssenteret Mandal (11 122 innbyggere) er Norges sørligste by. Kommunen grenser til Lyngdal i vest, Evje og Hornnes i nord, Vennesla i nordøst og Kristiansand i øst.

Hva er Norges nordligste og sørligste punkt?

Fastlands-Norge (hovedlandet)

Tar en også med øyene, er nordligste punkt i hovedlandet Knivskjellodden på Magerøya, det sørligste skjæret Pysen sørøst for Mandal. Landets vestligste punkt er Holmebåen nord for Utvær fyr som ligger nord for munningen av Sognefjorden, og det østligste er Hornøya øst for Vardø.

Hvor ligger Norges vestligste punkt?

Vardetangen i Austrheim er Norges vestligste fastlandspunkt, og et populært mål for turglade mennesker. Beste tid på året: Hele året.

Hvilken by er den sørligste i Norge? – Related Questions

Hva er Norges nordligste punkt?

Knivskjellodden er den glemte storebroren til Nordkapp. Odden ligger faktisk ca. 1600 meter lenger nord enn Nordkapp og er derfor det egenlige nordligstpunktet i Europa.

Hva ligger lengst sør?

Svært mange tror nok at Lindesnes er Norges sørligste punkt, men det stemmer bare sånn passe. Tuppen av Lindesnes er «bare» Norges sørligste fastlandspunkt. Fyret er heller ikke Norges sørligste. Det er det Ryvingen fyr utenfor Mandal som har æren av å være.

Hva er Norges vestligste by?

Florø: Norges vestligste by | Din Fritid.

Hva er den vestligste byen i Norge?

Florø er Noregs vestlegaste by. Florø var fram til 2020 administrasjonssenter i dåverande Flora kommune i Sogn og Fjordane fylke, og er no administrasjonssenter i Kinn saman med Måløy.

Hvor er Europas vestligste punkt?

Cabo da Roca er det europeiske fastlands vestligste punkt, 38° 46ʹ nordlig bredde og 9° 2ʹ vestlig lengde, ved Portugals Atlanterhavskyst, 32,5 kilometer vestnordvest for Lisboa og ti kilometer vestsørvest for Sintra.

Hva er Norges vestligste kommune?

Solund er en kommune i distriktet Ytre Sogn i Vestland fylke, med administrasjonssenter på tettstedet Hardbakke. Kommunen ligger på øyer ytterst i Sognefjorden mot Nordsjøen. Med sine mange øyer, holmer og skjær er dette den vestligste kommunen i landet.

Hvilket fylke ligger lengst sør i Norge?

Sørlandet er en landsdel og en region som omfatter Agder fylke. Det er den sørligste og minste av Norges fem landsdeler.

Hva heter Norges nordligste kommune?

Kommunen ligger helt nord, midt i Finnmark og består av Magerøya og en del av Porsangerhalvøya. Nordkapp er Norges nordligste kommune. Her ligger også Europas nordligste punkt, Knivskjelodden, som ligger like vest for Nordkapp på Magerøya.

Hva er det nordligste punktet i verden?

Verdens nordligste punkt er den geografiske nordpolen i Nordishavet. Verdens sørligste punkt er Sydpolen i Antarktis. Verdens østligste og vestligste punkt, basert på bruken av lengdegrader, befinner seg hvor som helst på den 180.

Hvilket land er lengst nord?

Grønland er det polarland som når lengst mot nord. En liten øy ved nordkysten, Kaffeklubben Ø, på 83° 40ʹ n.br., er det nordligste landområdet på Jorden. Omkring 85 prosent av Grønland er dekket av en enorm innlandsis. Noe lenger øst, på 71° n.br., ligger Jan Mayen.

Hva er den sørligste byen i verden?

Ushuaia, også kaldt “Verdens Ende”, er verdens sørligste by og ligger i den argentinske skjærgården Tierra del Fuego.

Hva heter Europas nordligste by?

Hammerfest kaller seg verdens nordligste by. I 1789 fikk nemlig Hammerfest og Vardø bystatus, kjøpstadsrettigheter, av Kong Christian VII av Danmark-Norge. Hammerfest ble dermed europeisk bykulturs nordligste utpost.

Hva er den nordligste hovedstaden i verden?

Reykjavík («røykvika» på norsk) er hovedstaden på Island. Byen ligger sørvest på Island i regionen Höfuðborgarsvæðið. Den er verdens nordligste hovedstad, og ligger på omtrent samme breddegrad som Steinkjer.

Leave a Comment