Hvilken kino er størst i Oslo?

Velkommen til Norges største kinosenter og landets eneste IMAX – ODEON Oslo! Her finner du kinopplevelser for enhver! Enten du vil nyte en visuell storfilm i IMAX, overraske barna med en familiefavoritt eller begi deg ut på internasjonal indie-film som filmkritikerne har gitt sin tommel opp for..

Hva er VIP seter på Odeon?

VIP-opplevelse

IMAX-salen får 20 reclinere, som bokstavelig talt blir husets beste seter – de har nemlig også den beste plasseringen, midt i salen. I seks andre saler blir det en VIP-rad på første og siste rad.

Hvilken kino har Norges største kinosal?

Colosseum kino ble bygget i 1928, og er Norges premierekino nr. 1. På Colosseum vises de største og mest spektakulære filmene i storsalen som rommer 871 plasser. Dette er kinoen for de største kinoopplevelsene.

Hvilken kino er størst i Oslo? – Related Questions

Hva er verdens mest sette film?

Liste over tidenes mest innbringende filmer på verdensbasis
#FilmnavnInntekter (USD)
1Avatar2 897 340 230
2Avengers: Endgame2 790 439 000
3Titanic2 194 439 542
4Star Wars Episode VII: Kraften våkner2 068 223 624

Hvor er det best å sitte i en kinosal?

Best lyd får du ved å sitte litt bak midten. Unngå å komme for langt ut på sidene eller for langt fram. Tar noen fine plasser bakerst i midten.

Hva er Norges beste kino?

Kvinesdal kino er rangert best i landet på Norsk Kulturindeks for 2021. – Jeg ble veldig stolt da jeg plutselig oppdaget at vi lå på førsteplass på kulturindeksen, sier kultursjef Jan Schou. Sammen med Oppdal, Ål, Time, Tønsberg, Lillehammer og Hamar, ble Kvinesdal kino kåret til landets beste i 2021.

Hvor mange kinoer er det i Norge?

I 2019 var det 293 kommunale kinosaler i Norge, og 190 private. Nordisk Film Kino AS var samtidig den største kinobedriften i Norge.

Hvem eier kinoene i Norge?

I Norge er de fleste kinoene eid og drevet av kommunene. Flere kinokjeder er sammenslutninger av kommunale kinoer, mens kjeder som ODEON og Nordisk Film Kino er privateide.

Hva er Norges beste film?

Topp 20 bestselgende norske filmer gjennom tidene
#FilmnavnRegissør
1Flåklypa Grand PrixIvo Caprino
2Operasjon LøvsprettKnut Andersen
3Støv på hjernenØyvind Vennerød
4Fjols til fjellsEdith Carlmar

Hva er Norges dyreste film?

Den dyreste filmen i norsk historie

«Krigsseileren» har et budsjett på 110 millioner kroner, noe som gjør den til den dyreste norske filmproduksjonen. – Vi er utrolig glade og stolte over å bli invitert til en av verdens viktigste filmfestivaler.

Er det ulovlig å filme?

Det er ikke noe generelt forbud mot å filme andre personer uten samtykke i norsk rett. Å filme andre personer uten deres tillatelse på kan likevel være ulovlig dersom filmingen oppleves som skremmende, plagsom, eller på annen hensynsløs adferd krenker en annens fred.

Har noen norsk film vunnet Oscar?

Nils Gaups Veiviseren (1987) Berit Nesheims Søndagsengler (1996) Petter Næss’ Elling (2001. Joachim Rønning og Espen Sandbergs Kon-Tiki (2012)

Hvem har flest Oscar statuetter?

Walt Disney har rekorden for flest Oscarstatuetter – 26 stykker – inkludert fire ærespriser. Han har også rekorden for flest seiere i løpet av én seremoni – i 1953 vant han fire statuetter.

Kor mange Oscar-priser vant Titanic?

Titanic ble enormt populær, vant 11 Oscarpriser, inkludert beste film, og gjorde Leonardo DiCaprio til en verdensstjerne.

Hvorfor heter det Oscar?

Den mest populære teorien er at bibliotekaren til Akademiet, Margaret Herrick, mente den lignet hennes onkel Oscar. Navnet ble først brukt i en artikkel av skribenten Sidney Skolsky i 1934 om at Katharine Hepburn hadde vunnet statuetten. Akademiet tok ikke i bruk navnet selv før i 1939, men har i dag omfavnet det helt.

Leave a Comment