Hvilken kinosal er best i Oslo?

Disse stedene er de beste for kinoer i Oslo:
 • Colosseum.
 • Odeon Kino.
 • Gimle Kino.
 • Cinemateket.
 • Ringen Kino.

Hva er verdens mest sette film?

Liste over tidenes mest innbringende filmer på verdensbasis
#FilmnavnInntekter (USD)
1Avatar2 897 340 230
2Avengers: Endgame2 790 439 000
3Titanic2 194 439 542
4Star Wars Episode VII: Kraften våkner2 068 223 624

Hvor er det best å sitte i en kinosal?

Best lyd får du ved å sitte litt bak midten. Unngå å komme for langt ut på sidene eller for langt fram. Tar noen fine plasser bakerst i midten.

Hvilken kinosal er best i Oslo? – Related Questions

Hvor mange kinoer i Norge?

I 2019 var det 293 kommunale kinosaler i Norge, og 190 private. Nordisk Film Kino AS var samtidig den største kinobedriften i Norge.

Hvor mange plasser Colosseum?

Colosseum vises de største og mest spektakulære filmene i storsalen som rommer 871 plasser. Dette er kinoen for de største kinoopplevelsene.

Hva er Luxe kino?

Velkommen til LUXE

Len deg tilbake i luksus! Våre fullt liggende reclinere har tre ganger standard benplass og mer personlig plass. Brett ut det innebygde bordet for å nyte en overdådig snack fra kiosken eller Oscars Bar. Med iSense-teknologi kan du oppleve filmen slik de var ment å bli sett.

Hva er Norges beste film?

Mest sette norske filmer
#FilmnavnRegissør
1Flåklypa Grand PrixIvo Caprino
2Operasjon LøvsprettKnut Andersen
3Støv på hjernenØyvind Vennerød
4Fjols til fjellsEdith Carlmar

Hva er Norges dyreste film?

Den dyreste filmen i norsk historie

«Krigsseileren» har et budsjett på 110 millioner kroner, noe som gjør den til den dyreste norske filmproduksjonen. – Vi er utrolig glade og stolte over å bli invitert til en av verdens viktigste filmfestivaler.

Er det ulovlig å filme?

Det er ikke noe generelt forbud mot å filme andre personer uten samtykke i norsk rett. Å filme andre personer uten deres tillatelse på kan likevel være ulovlig dersom filmingen oppleves som skremmende, plagsom, eller på annen hensynsløs adferd krenker en annens fred.

Har noen norsk film vunnet Oscar?

Nils Gaups Veiviseren (1987) Berit Nesheims Søndagsengler (1996) Petter Næss’ Elling (2001. Joachim Rønning og Espen Sandbergs Kon-Tiki (2012)

Hvilken film har fått flest Oscars?

Filmene som har vunnet flest statuetter gjennom historien (11 stykker) er “Ben-Hur” (1959), “Titanic” (1997) og “Ringenes herre: Atter en konge” (2003).

Kor mange Oscar-priser vant Titanic?

Titanic ble enormt populær, vant 11 Oscarpriser, inkludert beste film, og gjorde Leonardo DiCaprio til en verdensstjerne.

Hvilken film vant Oscar for beste film?

VINNER: Drive My Car, Japan

Den tre timer lange dramafilmen Drive My Car er en sterk og engasjerende film som har blitt varmt mottatt på verdens største filmfestivaler. Drive My Car går på kino nå.

Hva er tidenes beste film?

Ingen over, ingen ved siden. I hvert fall ikke om vi skal tro de over 800.000 stemmene som ble gitt i forbindelse med kåringen. “Frihetens regn” (The Shawshank Redemption) er den beste filmen gjennom tidene.

Hvorfor heter det Oscar?

Den mest populære teorien er at bibliotekaren til Akademiet, Margaret Herrick, mente den lignet hennes onkel Oscar. Navnet ble først brukt i en artikkel av skribenten Sidney Skolsky i 1934 om at Katharine Hepburn hadde vunnet statuetten. Akademiet tok ikke i bruk navnet selv før i 1939, men har i dag omfavnet det helt.

Hva heter filmen som er Norges Oscar kandidat i 2022?

Den norske Oscar-komiteen har i dag offentliggjort at Gunnar Vikenes kinoaktuelle spillefilm Krigsseileren er valgt ut som Norges Oscarkandidat i kategorien beste internasjonale film. Kristoffer Joner som Alfred i Krigsseileren. Foto: Mark Cassar, Merfilm.

Hvilke filmer kommer på kino i 2022?

– Dette er filmer som har et publikum, sier han.
 • Men Fredrikstads kinosjef repeterer det norske kinosjefer i mange, mange år har ønsket seg, nemlig sommerfilmer.
 • Krigsseileren. Premiere: 23.
 • Helt super. Premiere: 30.
 • Storm. Premiere: 30.
 • Krigere. Premiere: 7.
 • Forbannelsen. Premiere: 7.
 • Tysnaden i Sápmi. Premiere: 11.
 • Jentetur.

Hvilken film stakk av med beste film under Oscar-utdelingen?

«Drive my car» og «Belfast» slo «Verdens verste menneske»

Filmen «Drive my car» stakk av med seieren i kategorien «Beste internasjonale film», og «Belfast» stakk av med «Beste originalmanus».

Hvor mange har sett krigsseileren?

Krigsseileren forteller historien om de over 30.000 norske krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig. Det er estimert at omkring 3700 norske krigsseilere mistet livet og 473 skip gikk tapt under krigen.

Leave a Comment