Hvilken togstasjon går shuttlebussen til Hemsedal fra?

Med flere daglige avganger og shuttle buss fra Gol stasjon til Hemsedal om vinteren, har det aldri vært enklere å reise grønt. Du kan ta toget fra Gardemoen/Sandefjord via Oslo eller fra Bergen til Gol stasjon og derfra tar bussen en halvtime til Hemsedal.

Hvor stopper Lavprisekspressen?

Stavanger bussterminal, Lyngdal, Kristiansand, og Arendal (Harebakken). De øvrige holdeplassene stopper vi ved påstigning eller avstigning som er bestilt på vår nettside.

Hvordan komme seg fra Bergen til Hemsedal?

For å komme seg fra Bergen til Hemsedal i Norge, trenger du å ta 3 buss linjer: ta 90 buss fra Midtun stopp til Arna Terminal stopp. Neste steg er å bytte til NW162 buss og til slutt ta VY170 buss fra Borlaug stopp til Hemsedal Sentrum stopp. Total reisetid for denne ruten er omtrent 8 tim 44 min.

Hvilken togstasjon går shuttlebussen til Hemsedal fra? – Related Questions

Hvilken vei er best å kjøre fra Bergen til Oslo?

Den raskeste turen er over Hardangervidda, mens den lengste er om Filefjell. For skal du til Bergen så må du over fjellet, og det er her du må vurdere hva du har lyst å oppleve på veien. De mest benyttede fjellovergangene mellom Oslo og Bergen er Hardangervidda, Haukeli, Aurland – Hol, Filefjell og Hemsedal.

Hva er Hemsedal kjent for?

Det vert særleg satsa på vinterturisme, men i dei seinere åra har også sommarturismen auka kraftig. Det første alpinanlegget i kommunen ble åpnet i 1961, Hemsedal skisenter. Dette er sterkt utbygd sidan 1970-åra og det er også åpnet et større alpinanlegg i Grøndalen.

Hva kan man finne på i Hemsedal?

Vinteraktiviteter
  • SkiStar Hemsedal.
  • Hemsedal Huskies.
  • Solheisen Skisenter.
  • Via Ferrata om vinteren.
  • Hundekjøring med overnatting.
  • Toppturskurs med Fjellsentralen.
  • Hemsedal Mountain Guides.
  • Toppturer. i Hemsedal.

Hvor ligger Hemsedal kommune?

Hemsedal ligger i Viken. Sammen med kommunene Flå, Nes, Gol, Ål og Hol (Geilo) danner Hemsedal det vi kaller Hallingdal. Hemsedal ligger midt mellom Oslo (220 km) og Bergen (279 km), med kort vei til de flotte fjordene (kun 83 km).

Hvem eier Hemsedal?

Hemsedal Skisenter eies av SkiStar AB, som også driver skisenter i Trysil (Norge), Sälen (Sverige), Vemdalen (Sverige), St. Johann (Østerrike) og Åre (Sverige).

Hvordan komme seg til Kvarøy?

Ferge kan du ta direkte til Kvarøy fra Stokkvågen tre dager i uken, mandag, onsdag, og fredag. Hurtigbåten Nordlandsekspressen, NEX eller ækspræssn som vi kaller den, kommer innom Kvarøy på sør og nord gående ruter. Dette gi muligheten og reise fra Sandnessjøen og Bodø rett hit til Kvarøy.

Hvor mange ferger på Kystriksveien?

Kystriksveien er Fylkesvei 17 fra Steinkjer til Bodø, samt tilstøtende områder/øyer. Veien er på hele 650 km, går gjennom 21 kommuner og to fylker. Det er seks ferger på strekningen.

Hvordan reise til Lovund?

Du kan reise dit med ferge, hurtigbåt eller egen båt. Det er få veier på øya og begrenset med parkeringsmuligheter, så vi anbefaler reisende med bil å sette den igjen på fastlandet. Du kan ta ferge til Lovund fra Stokkvågen på fastlandet, eller fra øya Onøy.

Hvordan komme seg til Lurøy?

For å komme seg rundt i kommunen, kan en benytte ferge eller hurtigbåt. Ferge går fra Stokkvågen, mens hurtigbåt kan tas fra Stokkvågen eller Tonnes på fastlandet. De fleste øyer med bosetting anløpes av både ferge og hurtigbåt, og det er daglig hurtigbåtforbindelse til/fra Sandnessjøen og Bodø.

Hvor mange bor på Onøy?

Folketallsutvikling – Lurøy

På øyene er det størst befolkning på (folketall 2022): Lovund (520), Solværøyene (272), Onøya (262) og Lurøya (119). Kommunen har ett tettsted, Lovund, på øya av samme navn (520 innbyggere i 2022).

Hvordan kommer man seg til Helgelandskysten?

Du må reise med ferje og hurtigbåt for å nå de aller fleste øyene på Helgelandskysten. Skal du ha med kjøretøy må du reise med ferje. Du finner rutetider for disse på ReisNordland.no, og en oversikt over de ulike anløpsstedene i vårt kart.

Hvordan kommer man seg til Træna?

Du kan reise dit med ferge, hurtigbåt eller egen båt. Det er få veier på øya og begrenset med parkeringsmuligheter, så vi anbefaler reisende med bil å sette den igjen på fastlandet. Du kan ta ferge til Husøy i Træna fra fra Stokkvågen på fastlandet, og fra Husøy til Selvær hvis du skal dit.

Hva kan man gjøre på Træna?

Besøk Træna Hawaii utendørsutstilling, gå Husøya til fots, sjekk ut Petter Dass-kapellet og ikke minst, prøv badstua på kanten av Atlanteren. Ta også turen til Sanna og besøk Kirkehelleren, den katedral-lignende helleren med mektig atmosfære og rik historie. Kirkehelleren brukes ofte til konsertert.

Hvor stor er Træna?

16,53 km²
Træna / Område

Leave a Comment