Hvilket land er lengst?

Liste over land etter kystlinje
RankLandKyst/areal (m/km²)
1Canada22,222
2Indonesia29,958
3Grønland20,353
4Russland2,215

Er Chile lenger enn Norge?

Chile er 4270 km langt (over dobbelt så langt som Norge) og i gjennomsnitt 177 kilometer bredt. Det har et totalt landareal på 756 102 km² inkludert Påskeøya, Juan Férnandez-øyene, Desventuradasøyene og Sala og Gómezøya, og en kystlinje på 6435 km.

Hvilket land ligger lengst fra Norge?

New Zealand er det lengste du kan komme unna Norge og landet blir derfor en eksotisk destinasjon i seg selv.

Hvilket land er lengst? – Related Questions

Hvor mange land i verden er det?

Hvis du spør hvor mange land i verden det er i 2021. Svaret er at det teknisk sett er 197 land i verden.

Hva er den sørligste byen i verden?

Ushuaia, også kaldt “Verdens Ende”, er verdens sørligste by og ligger i den argentinske skjærgården Tierra del Fuego.

Hvilket land har lengre kystlinje enn Norge?

Norge har verdens nest lengste kystlinje etter Canada med et rikt plante- og dyreliv.

Er Norge lenger øst enn Finland?

Finland ligger mellom Sverige, Russland og Norge, og havområdene Østersjøen, Bottenvika, Bottenhavet og Finskebukta. Etter Norge og Russland, er Finland det landet i Europa som strekker seg lengst mot nord. Det sørligste punktet i Finland er på 59 grader nord, og det nordligste ligger på 70 grader nord.

Hvilket land ligger lengst vest i Europa?

VestEuropa er et geografisk område i Europa som her omfatter følgende land (i alfabetisk rekkefølge): Andorra, Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Island, Italia, Luxembourg, Liechtenstein, Monaco, Nederland, Norge, Portugal, San Marino, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tyskland og Østerrike, samt

Hvor langt er Norge på langs?

Avstanden mellom Kinnarodden og Lindesnes er 1748 kilometer, men lengste avstand mellom to punkter på fastlandet er avstanden mellom Lista og Kavringen, en liten odde like nordvest for bysenteret i Vardø, som er 1790 kilometer.

Hvor er Norge smalest?

Hellmobotn (lulesamisk: Vuodnabahta) ligger i Hamarøy kommune. Med 6,3 km i luftlinje mellom havet og grensen til Sverige er det her Norge er på sitt smaleste sør for Finnmark. Hellmofjorden er omgitt av høye fjell på alle kanter.

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Nordkapp til Lindesnes?

Avstand mellom Nordkapp og Lindesnes i luftlinje er 1676 kilometer og kjøreavstand er 2318 kilometer. Estimert kjøretiden fra Nordkapp til Lindesnes er ca 30 timer 39 minutter.

Har noen gått Norge på langs?

Fra mai til oktober i 2021 gikk hun Norge på langs alene, fra Lindesnes til Nordkapp.

Hvor lang tid tar det å gå hele Norge?

De sprekeste går på 60-70 dager, men sett gjerne av en ekstra måned i tillegg. Mer tid betyr mer opplevelse og mindre stress med å holde tidsskjemaet.

Hvor lang tid tar det å sykle Norge på langs?

I løpet av turen har Svatun syklet nesten 3.000 kilometer, altså 300 mil, og med fire hviledager og 26 dager på sykkelsetet, tilsvarer det litt over 115 kilometer tilbakelagt per dag.

Hvor lang tid tar det å gå Norge på tvers?

120 km. 7 dager.

Turen går langs den offisielle «Norge på Tvers»-ruten, langs 63º nord. Her følger du turistforeningens merkede ruter og overnatter på betjente- og selvbetjente hytter. Derfor slipper du å bære telt, sovepose og mat.

Hvordan komme seg til Storerikvollen?

Slik kommer du deg dit

Med bil eller buss til Ås i Tydal. Videre med bil eller taxi langs bomveg til P-plassen, Sankåvollen/Sjursvollen, derfra 4 km langs vei eller sti inn til hytta.

Hvordan komme seg til ramsjøhytta?

Til Ramsjøhytta kommer du med bil eller buss via Værnes/Hell, Fv 705 til Ås i Tydal og bomvei til Skarpdalen. Fra parkeringen er det 4 km å gå til hytta.

Leave a Comment