Hvor er det fint å gå tur i Oslo?

10 turer med fantastisk utsikt over Oslo
  • Ekebergutsikten. Fra utsiktsplattformen rett ved Ekebergrestauranten har du byens beste utsikt over Oslo sentrum.
  • Ekebergskråningen. Det er flere flotte utsiktspunkt på Ekeberg.
  • Vettakollen.
  • Kragutsikten.
  • Gressholmen.
  • Stovnertårnet.
  • Torshovdalen.
  • Sankhansåsen.

Hvordan komme i form til fjelltur?

Du bør trene variert kondisjonstrening for å få kondisjonen opp og styrke trening for å bli sterkere og mer utholdene i kroppen til å klare tunge stigninger som ved fjellturer. Det vil være fint om du går turer kombinert med løpeturer, gjerne i skogen med kupert terreng.

Hvor lang tid tar det å gå Glittertind?

Topptur til Glittertind (2465 moh)

Enkel tur som passer for alle. 3 timer opp og 2 timer ned.

Hvor er det fint å gå tur i Oslo? – Related Questions

Kan man kjøre bil til Glitterheim?

For å komme til Glitterheim Turisthytte kan man enten gå fra nærliggende hytter som Gjendesheim, Memurubu eller Spiterstulen. Man kan også kjøre bil via Lom eller Valdresflya, til Randsverk. Der betaler man bomavgift og kjører de siste høydemetrene opp til parkeringsplassen.

Er det krevende å gå Aurlandsdalen?

Aurlandsdalen er krevende, og du bør være turvandt og i god fysisk form før du begynner. Ta gjerne med staver for å avlaste knærne. Man kan også turen motsatt vei om man heller ønsker motbakke.

Hvor langt er det å gå fra Spiterstulen til Galdhøpiggen?

Frå Spiterstulen til toppen av Galdhøpiggen er det ca. 5,3 km. Turen er totalt omlag 13 km. lang (tur -retur) med 1350 høgdemeters stigning.

Hvordan kommer man seg til Glitterheim?

Sommerstid går det tog/buss over Otta til Randsverk eller buss via Fagernes til Randsverk. Taxi fra Randsverk – det er mulighet for taxi inn til nasjonalparkgrensa i Veodalen. Buss fra Randsverk – du kan også bestille busstransport fra Randsverk til bommen i Veodalen. Ring 959 50 529.

Hvor langt er det å gå over Besseggen?

De fleste bruker mellom 6 og 8 timer, inkludert pauser, på å vandre Besseggen. Med en stigning på nesten 1000 høydemeter, og en lengde på rundt 13km, er Besseggen en lang tur.

Hvor høy er Glittertind med snø?

Dersom snøen og isen på Glittertind smelter helt, vil det fortsatt være Norges nest høyeste fjell med 2452 meter over havet, pluss/minus 20 centimeter. Det er 46 meter høyere enn Store Skagadølstind, 17 meter lavere enn Galdhøpiggen.

Kor høgt er Norges høyeste fjell?

Norges høyeste fjell er Galdhøpiggen på 2469 meter over havet. De høyeste fjellene i Norge ligger i Jotunheimen. Utenom Jotunheimen har også Dovrefjell, Rondane, Breheimen, Reinheimen og Jan Mayen topper over 2000 meter. Snøhetta på 2286 meter over havet er den høyeste toppen utenfor Jotunheimen.

Hva er verdens nest høyeste fjell?

K2 er verdens nest høyeste fjell. Av Athn. De høyeste fjellene i verden ligger i Asia, i den unge (fra tertiærtiden) foldekjeden Himalaya og de tilknyttede fjellområdene. Det er 14 topper over 8000 meter over havet.

Hva er det laveste fjellet i Norge?

Fjellet heter Fedjebjørnen og rager bare 42 meter over havet rundt øya.

Hva er det 3 høyeste fjellet i Norge?

Over 2400 meter
Nr.NavnHøyde (moh.)
1Galdhøpiggen2 469
2Glittertinden2 452
3Store Skagastølstind2 405

Har Sverige høye fjell?

Kebnekaise har to topper, Nordtoppen og Sydtoppen. Sveriges høyeste punkt på fast fjell er Nordtoppen, 2096,8 moh. Inntil nylig har Sydtoppen, som dekkes av en iskappe, vært Sveriges høyeste punkt.

Hvor fort går man på fjellet?

Slik beregner du tiden: Vanlig gangtid er 3,5 km i timen på sti i fjellet, med 10 kg sekk på ryggen. I bratte bakker bruker du 15 minutter pr 100 meter stigning. Legg til 1 time pause pr 5 timer tur – for voksne.

Hvor lang tid tar det å gå 1 mil?

Tabell for å vise hvor lang tid ulikt antall kilometer tar å gå
Lengde Tid (ca.)
1 km10 minutter
2 km20 minutter
3 km30 minutter
4 km40 minutter

Er fjellturer god trening?

– Å gå i fjellet er fin trening både rent fysisk, og ikke minst mentalt. Kroppen produserer endorfiner ved fysisk aktivitet – kroppens eget morfin. Kanskje merker du at du blir litt gladere av å være ute på fjelltur, sier Haug. Han mener det er opplevelsen av turen som er viktig, ikke hvor hard eller lang den er.

Leave a Comment