Hvor høyt ligger Gol sentrum?

Nystølsvarden (1295,4 moh.) Administrasjonssenteret, som også heter Gol, har 2 954 innbyggere per 1. januar 2022. Gol stasjon, som ligger lengst nede i det langstrakte tettstedet på 207,4 moh, er tilknyttet Bergensbanen.

Hva er Gol kjent for?

Gol i Hallingdal ligger som et knutepunkt på Østlandet, midt mellom Oslo og Bergen. Med sitt varme innlandsklima er Gol og Golsfjellet det perfekte sted for en aktiv familieferie om sommeren. Her kan du kombinere sykkelturer og terrengsykling, fisking, fjellturer, stølsbesøk, forfriskende bad, ridning og stolpejakt.

Hvorfor heter det Gol?

Gol kommune er ein kommune i Hallingdal i Viken fylke (før 1. januar 2020 i Buskerud), med namn etter kommunesenteret Gol. Namnet kjem frå norrønt Gǫrð, opprinnelig elvenavn, antakelig navn på Hemsils nedre løp, av garðr, ‘gjerde’, her i betydningen ‘grenseelv’.

Hvor høyt ligger Gol sentrum? – Related Questions

Hvor høyt ligger Ål i Hallingdal?

436,6 moh.

Hvor høyt er Geilo?

Geilo er en liten bygd i en av norges største hyttekommune, Hol Kommune i Viken fylke. På ca 750 meter over havet finner du Geilo med fjell på begge sider.

Hvor mange mennesker bor det i Gol?

Gol er et tettsted og administrasjonssenteret i Gol kommune i Viken. Det er det største tettstedet i Hallingdal, med 2 954 innbyggere per 1. januar 2022. Gol ligger hvor riksvei 52 fra Hemsedal møter riksvei 7, som forbinder Geilo med Vikersund.

Hvilken dal ligger Gol i?

Artikkelstart. Gol er ein kommune i Hallingdal i Viken fylke, tidlegare Buskerud. Kommunen ligg omkring «Hallingdalskneet», der dalen gjer ein markert bøyg og strekkjer seg frå Trillhus, rundt elleve kilometer ovanfor «kneet», til Svenkerud, rundt åtte kilometer nedanfor.

Hvor ligger Nesby?

Nesbyen er en kommune i landskapet Buskerud i Viken fylke. Den grenser i nord mot Gol, i øst til Sør-Aurdal, i sørøst til Flå, i sørvest til Nore og Uvdal, og i vest til Ål. Administrasjonssenteret er tettstedet Nesbyen.

Hvordan komme seg til Gol?

For å komme til Gol er det mest praktisk å fly via Oslo Lufthavn Gardermoen, som ligger cirka 180 kilometer unna. Du kan enkelt ta seg fra Gardermoen til Gol ved å skaffe leiebil på flyplassen ved ankomst. Ellers kan man ta ekspressbuss eller tog og hente leiebil på Gol.

Er Gol i Valdres?

Valdres har en levende stølskultur med dyr på beite, nystekte lapper og mulighet til å oppleve både melking og ysting på nært hold. Med sitt varme innlandsklima er Gol og Golsfjellet det perfekte sted for aktiviteter sommer som vinter.

Hvordan komme seg til skistua?

Hvordan reise til Bymarka i Trondheim

Til Skistua kan du reise med buss nummer 10 fra Trondheim sentrum. Til Lian kan du reise med Gråkallbanen – trikken i Trondheim. Fra sentrum i Trondheim kan du også reise med buss nummer 19 til Granåsen VM-anlegg.

Hvordan komme seg til Vikersund?

Hvor er Vikersund?
  1. Med bil. Vikersund ligger en drøy times kjøring fra Oslo. Fra Drammen tar det ca 40 minutter, fra Kongsberg 45 minutter og fra Hønefoss 30 minutter.
  2. Med tog. Du kan også ta tog til Vikersund.
  3. Med buss. Med buss kan du komme deg til Vikersund med flere ordinære bussruter.

Hvor lang tid tar det å gå opp Vikersundbakken?

Ta turen til verdens største skiflyvningsbakke, og gå 1078 trappetrinn fra sletta og opp til toppen. En bratt, kort tur med ei høy puls og fantastisk utsikt. Turen fra sletta og opp til toppen av bakken tar ca 15-20 minutter, avhengig av tempo.

Hva er rekorden i Vikersund?

I februar 2015 satte Anders Fannemel ny rekord med 251,5 meter, mens sloveneren Peter Prevc dagen før ble den første utøveren som hoppet 250 meter. Per 2020 er gjeldende verdensrekord også satt i Vikersund: 253,5 meter, satt av østerrikeren Stefan Kraft i mars 2017.

Hva koster zipline i Vikersund?

Koster kr. 175,- pr.

Hvor fort går Flåm zipline?

Flåm Zipline er den lengste i sitt slag i heile Norden. 1381 meter lang, høgdeforskjell 305 meter. 100 km i timen Dette er stort.

Hvor er Norges lengste zipline?

Flåm Zipline er Skandinavias lengste med et spenn på hele 1.381 meter. Opplevelsen starter med toget til Vatnahalsen stasjon og byr på fantastiske naturinntrykk og utsikt over Flåmsdalen.

Leave a Comment