Hvor kan jeg kaste glass i Oslo?

Kjeler, gryter, drikkeglass og andre glass– og metallprodukter som ikke er emballasje må leveres til en gjenbruksstasjon, eventuelt til en Jernia-butikk. Mindre mengder glass kan legges i posen til restavfallet, men må pakkes inn for eksempel avispapir.

Kan man kaste glass i container?

Papir, plast, glass, metall, klær, leker, tre etc., alt kan gå samme vei. Elektrisk avfall og farlig avfall skal ikke under noen omstendigheter kastes i blandet avfall, det vil koste deg dyrt. Også gips, sponplater og dekk må kastes separat.

Hvor kaster jeg glass og metall?

Glass– og metallemballasje leveres til containere for glass- og metall som kalles returpunkt. Slike returpunkt har vi plassert utenfor mange butikker og tettbygde strøk. Skriv inn din adresse og få opp dine nærmeste returpunkt.

Hvor kan jeg kaste glass i Oslo? – Related Questions

Hva skal ikke kastes i glass og metall?

Verken porselen, steintøy, ildfaste former, krystallglass eller speil skal i beholderen for glass-og metallemballasje. Det er fordi de kan inneholde bestanddeler som ødelegger for gjenvinningsprosessen.

Hvor kan man kaste gamle dyner?

Dyner sorteres som tekstiler

Klær, sko, belter og tekstiler kan leveres til klesinnsamlingscontainere langs veien og på gjenvinningsstasjoner, eller til bruktbutikker. Tekstiler skal være rene, hele og tørre. Åpenbart tekstilavfall sorterer du fra og leverer som restavfall. Hva er en moderne avfallsløsning?

Kan man kaste kjeler i glass og metall?

Sorteres som Metall eller Gjenstander til ombruk i

Gryter og panner leveres som metall på gjenvinningsstasjonen. Det er bare emballasje av metall, og ikke produkter av metall, som sorteres som glass– og metallemballasje. Gi gryter og panner (nesten) evig liv!

Hvilken søppel skal glass?

Knuselig produkter av glass, steintøy, porselen og keramikk, sorterer du ikke sammen med glassemballasjen. Disse har en annen sammensetning og kan ødelegge for gjenvinningen av glassemballasjen. Produkter av glass, porselen og keramikk som er ødelagt, kastes i restavfallet. Brukbare produkt kan du gi bort eller selge.

Kan du kaste lyspærer i glass og metall?

De forskjellige materialene i pærene sorteres på gjenvinningsstasjonene, og brukes om igjen så sant det er mulig. Pulveret i sparepærer kan gjenbrukes i nye pærer, mens glass og metall kan brukes til å lage glassfiber til bruksområder som for eksempel isolasjon og båtskrog.

Kan man kaste metall i restavfall?

Metallemballasje er all emballasje i metall, unntatt drikkebokser med pant. Emballasjen må være tom når den sorteres. Produkter som er laget av metall, for eksempel gryter, kniver og tørkestativ, leveres til nærmeste gjenvinningsstasjon. Metallemballasje som har inneholdt farlige stoffer, leveres som farlig avfall.

Hvor skal jeg kaste ødelagte klær?

Sorteres som Tekstiler, klær og sko i
  • Ødelagte tekstiler leveres til en tøyinnsamlingsboks eller nærmeste gjenvinningsstasjon. Skill gjerne i ulike poser, og merk posen med ødelagte tekstiler.
  • Det er ressurskrevende og miljøbelastende å produsere tekstiler.

Hvor kaster man gamle CD plater?

Restavfall skal legges i vanlige plastposer og knyttes godt igjen. Gjenstander som er for store til å puttes i plastpose og kastes i restavfallet, må leveres til en gjenvinningsstasjon.

Hvor kaster man vinflasker?

Vinflasker (uten pant) sorteres som glass- og metallemballasje.

Hvor kaster man kaffekopper?

Kopper, glass, ildfaste former og lignende kan inneholde krystall, keramikk, eller andre stoffer som ødelegger for gjenvinningsprosessen for glassemballasje. Derfor skal knuste kopper og glass som ikke er emballasje kastes i restavfallet.

Hvor kaster man brusflasker av glass?

Porselen, keramikk og krystall kastes i Ikke brennbart på gjenvinningsstasjonen. Drikkeglass og tallerkener kastes i Ikke brennbart på gjenvinningsstasjonen. Ildfaste former kastes i Ikke brennbart på gjenvinningsstasjonen.

Hvor skal man kaster potetgullposer?

Potetgullposer sorteres som plast eller restavfall.

Hvor kaster man visne blomster?

Blomster sorteres som restavfall/matavfall.

Hvordan sortere eggekartong?

Eggekartonger sorteres som restavfall/matavfall.

Hvor kaster man tannkremtuber?

Sorteres som Plastemballasje i

Klem ut så mye du klarer fra tannkremtuben og ta gjerne av hele korken slik at du får skvist ut til en siste tannpuss. Da er tannkremtuben klar for sortering. Et annet triks er å klippe tuben i to og bruke tannbørsten for å få ut restene.

Hvor kaster man gammel parfyme?

Leveres til returpunkt for glass- og metallemballasje

Slike returpunkt har vi plassert utenfor mange butikker og tettbygde strøk.

Leave a Comment