Hvor kan jeg kjøpe en katt?

Dyreportal.com har vi et stort utvalg av katter som trenger et nytt hjem, og du kan søke etter din drømmekatt. Vi vil hjelpe deg med å finne en katt som passer perfekt til deg, og vi ønsker at handelen skal være så enkel og trygg som mulig.

Hvor mye koster det å eie en katt?

Som regel trenger man ikke å betale mer enn 500 til 1 000 kroner for en kattunge. Om du derimot ønsker deg en rasekatt med stamtavle fra NRR må du regne med å betale et sted mellom 10 000 og 20 000 kroner for kattungen, og her varierer ofte prisene litt fra rase til rase.

Hva koster det å ha katt i måneden?

Fôr: Stor variasjon i pris på ulike fôr og på hvor mye katten spiser, men med et vanlig fôr kan du regne rundt 200 til 300 kroner i måneden, omlag 2500 til 3600 kroner i året. Utstyr: Seng, klatrestativ, klorematter, børster, transportbur, kattedo, kattesand: 2000 til 5000 kroner.

Hvor kan jeg kjøpe en katt? – Related Questions

Kan man ha katt i leilighet?

Så lenge katten din ikke er til noen dokumentert ulempe for andre beboere så kan du ha katt også om du bor i et borettslag. Ingen kan forby deg å ha kjæledyr. Det slår blant annet både en dom i Høyesterett (Emmeline-dommen), en dom i Agder lagmannsrett (om en hund) og den nye Lov om husleie fra 01.01.01 fast.

Hvor ofte bør man vaske kattedo?

Generelt sett anbefales det å sjekke etter avføring i kattedoen 2 ganger daglig, og at du fjerner alle klumper og all avføring med det samme. Hele kattesanden bør byttes omtrent hver 14 dag, mens hele kattedoen bør tømmes og vakes omtrent annenhver måned.

Hvor ofte må man bytte kattesand?

Kattesand som rengjøres varer en stund, men ukentlig skifte av all sanden er anbefalt. Bruk varmt vann og mild såpe. En kattedo som er mye brukt over lang tid kan få litt hakk og riper.

Hvor bør man plassere kattedo?

Kattetoalettet skal stå tilgjengelig, men helst et godt stykke unna mat og vannskålene, kattesengen eller hvileplassen. Mange plasserer gjerne kattedoen veldig bortgjemt, da det sjelden er noe vi mennesker liker å vise frem i hjemmet vårt, – men det pleier ofte å være lite populært hos katten.

Hvor ofte skal man skifte vann til katten?

De fleste katter foretrekker friskt vann, og det anbefales å bytte vann minst 1 gang daglig. Katter er utsatt for urinveisproblemer på grunn av kort urinrør, jevnt væskeinntak forebygger dette.

Hva koster det å ha katt på kattepensjonat?

Vi gir 20% rabatt pr døgn fra dag nr 31 for 1 katt og fra dag nr 25 for 2 eller flere katter.

Priser.

Døgnpris f.o.m 1/10-2022(Pris t.o.m 1/10 i parantes)Minstepris pr opphold
1 kattKr 190,- (170,-)Kr 420,- (400,-)
2 katterKR 240,- (220,-)Kr 520,- (500,-)
3 katterKr 290,- (270,-)Kr 620,- (600,-)

Er katt et dyr?

Tamkatten, Felis catus, er en dyreart som er nær beslektet med villkatt, en rovdyrart i kattefamilien.

Hvor mye kos trenger en katt?

Hvor mye kos og kontakt en katt vil ha er veldig individuelt, se opp for tegn på at nå er det nok. Tegn på at katten er avslappet og vil ha mer kos er sakte blinking, maling, katten gnir gjerne hodet til hånden og kroppen din.

Hvor mye koster det å forsikre en katt?

Katteforsikring kan koste mellom 150 til 500 kroner per måned. Prisen varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap, alt etter som hvor stor dekning du skal ha samt hva slags katt som skal forsikres. Det er vanlig at dekningen ligger på 20.000 til 60.000 kroner i året.

Hva dekker Dyreforsikring katt?

Katteforsikring
 • Dekker kostnader som oppstår dersom kjæledyret blir sykt eller skadet.
 • Gratis videosamtale med veterinær ved skade eller sykdom.
 • Erstatning dersom kjæledyret blir borte, dør eller må avlives hvis du har livsforsikring.

Hvorfor blir katter påkjørt?

Jo større antall biler på en vei, jo mer øker sjansen for kattepåkjørsel. Høy fart og smale veier med parkerte biler langs veien gir også en økning i antall påkjørsler. Unge uerfarne katter under ett år, og ukastrerte hannkatter er overrepresentert. Retningssansen er ikke fullt utviklet før katten er ett år.

Når skal man gi ormekur til katt?

Katter som spiser mye mus, rotter og småfugl kan trenge ormekur ca 4 ganger i året. Dersom katten din ikke er noen stor jeger, kan behovet være mindre. Innekatter trenger bare ormekur dersom det er påvist orm i avføringen. Diegivende katter kan få ormekur sammen med kattungene når de er 2, 4 og 6 uker gamle.

Hvordan vet man at katten har orm?

Symptomer ved innvollsorm
 • Vektnedgang.
 • Oppkast/brekninger.
 • Diare.
 • Svakhet.
 • Hoste.
 • Dårlig pelskvalitet.
 • Rund mage.
 • Kløe i analregionen.

Kan mark smitte fra katt til menneske?

Bendelorm overføres hverken fra katt til katt eller fra katt til menneske. Spolorm smitter via kattens avføring. Selve ormen smitter ikke, men usynlige egg i avføringen kan i svært sjeldne tilfeller smitte hvis man får dem i seg via munnen.

Hvilke vaksiner skal katter ha?

I Norge er det vanlig å vaksinere mot kattepest, katteinfluensa og evt chlamydia-infeksjon. Ved utenlandsreiser vaksineres katter også mot rabies.

Hvor mye koster det å sterilisere en katt?

Man pleier å sterilisere når de er 9-12 måneder. Sterilisering koster alt fra 800 kroner oppover. Det er veldig avhengig av hva slags klinikk du går til samt hvor i landet du gjør det.

Leave a Comment