Hvor kan jeg kjøpe Kraftkar ost?

Hvor kommer osten Kraftkar fra?

Kraftkar er en pasteurisert norsk håndlaget blåmuggost fra gårdsmeieriet Tingvollost i Torjulvågen på Nordmøre. Kraftkar er kanskje den mest kjente norske gårdsosten.

Hva passer til Kraftkar?

Derfor vil kraftige oster som Kraftkar gjerne ha tilsvarende kraftig tilbehør, mens en mild ost vil ha mildt tilbehør. Gjør det enkelt. Det beste er ofte det enkle – en ost, litt brød og en kniv.

Hvorfor passer ikke rødvin til ost?

Hvorfor er rødvin til ost ofte et dårlig valg? -Forklaringen ligger i garvestoffet/tanninene. Rødvin er rike på tanniner, noe som matcher dårlig med fettet i ostene. Smaksrike og salte oster kan fort gjøre rødvinen trå og spinkel.

Hvor kan jeg kjøpe Kraftkar ost? – Related Questions

Hvilken vin er best til ost og kjeks?

Prøv for eksempel hvitvin på Sauvignon Blanc, Riesling eller Pinot Grigio eller moderne rødviner uten for mye tannin. Fruktighet og friskhet (syre) i vin er alltid bra i forhold til ost; syren jobber med fettet i osten. Stadig flere finner ut at hvitvin er godt til ost, og går bort fra å sverge til de røde.

Hvilken rødvin til ost og kjeks?

Om du foretrekker rødvin, trenger du altså en rødvin som har lite tannin og høy syre. Dette finner du typisk i viner av druene Pinot Noir og Barbera. Viner fra Bordeaux sin vestside – som Pessac-Léognan, Saint-Estèphe, Saint-Julien, Pauillac og Margaux, samt Barbaresco og Barolo kan alle by på god syre.

Hva er godt til ost og kjeks?

Tilbehør til ostefatet
  • Ost, kjeks og vin tenker de aller fleste. Men et ostefat kan være så mye mer enn bare ostebiter på kjeks.
  • Godt brød og annen bakst. Server gjerne flere typer godt brød til ostefatet.
  • Knasende nøtter.
  • Honning.
  • Spekemat.
  • Marmelader og chutney.
  • Frukt og bær.

Hvilken rødvin passer til ost?

Utviklet vin passer til de aller fleste oster. Drikkevalget må ha høyere konsentrasjon til lagret ost enn til fersk. Unge, fruktige viner passer best til fersk ost. Moderat bitttert øl, eplesider, oransjevin eller sherry kan erstatte hvit- eller rødvin til mange oster.

Hvilken vin til blåmuggost?

Den klassiske kombinasjonen til blåmuggost er sauternes – en søt dessertvin fra Bordeaux med mye smak og mange nyanser. Hvis ikke osten er veldig salt eller intens er en Riesling spätlese et godt valg. Litt sødme og mye friskhet i vinen blir en livlig motvekt til osten.

Kan man bli syk av blåmuggost?

Listeriabakterier kan ifølge Mattilsynet være til stede i meieriprodukter av upasteurisert melk/rå melk. – Myke og halvfaste oster som blåmuggoster, hvitmuggoster og kittmodnede oster er mest utsatt. Det er fordi listeriabakterien kan være tilstede i den rå melka, og vil vokse og bli mange i slike oster.

Er det sunt å spise blåmuggost?

Siden muggost er en kilde til både jod og kalsium, som begge er næringsstoffer som mange får for lite av, har vi valgt å gi terningkast 3-5, til tross for at muggosten også er rik på fett og dermed kalorier.

Hvordan spiser man brie?

Brie smaker godt både på brød, baguetter og kjeks, og egner seg både som dessert, snack og på ostefatet. Prøv også å steke eller fritere brie eller bruk den på pizza eller i pai.

Hvor usunt er brie?

– Til tross for at oster er en god kilde til viktige næringsstoffer som protein, mineraler og vitaminer, kan de inneholde mye mettet fett som både er fetende og hjertefiendtlig. – Derfor bør du begrense inntaket av fete oster som for eksempel brie, royal blue, ridderost og camembert.

Hva er forskjell på camembert og brie?

Det som skiller ostene fra hverandre er hovedsakelig fettinnholdet, størrelsen og opprinnelsessted. Brien har høyere fettinnhold, er større, og kommer opprinnelig fra Brie. Opprinnelig ble det ikke tilsatt noen syrekultur ved ysting av camembert av upasteurisert melk.

Kan man spise skorpen på brie?

Skorpen på myke oster som camembert, brie og andre hvitmuggoster, bør spises. Det samme gjelder skorpen på chevré, også de som er dekket med aske. Når det gjelder skorpen på rødkittost, kan det variere. Noen har en sandaktig overflate det kan være greit å fjerne.

Kan man fryse ned brie ost?

Blåmuggoster (Selbu Norzola og Selbu Blå) og hvitmuggoster (Camembert og Brie) kan fryses. Ostene være passe modne og spises så snart de er tint. Snøfrisk og kremostene blir kornete og mister en del av væsken ved opptining etter frysing. Derfor egner de seg best til bruk i sauser og andre varme retter.

Hvor lenge kan ost stå i kjøleskapet?

I kjøleskapet holder hvite, faste oster seg i månedsvis, også etter datomerkingen. Pakk den gjerne inn i matpapir og deretter plastpose eller plastboks. Ferdigrevet ost har kortere holdbarhet enn hel ost. Den revne osten har relativt sett svært mye mer overflate per masse og er derfor spesielt utsatt for mugg.

Kan man spise myglet hvitost?

– Muggen ost inneholder giftstoffer og allergener og skal derfor ikke spises, men du kan bruke resten av osten hvis du skjærer bort muggen. Vær imidlertid klar over at du må skjære bort ganske mye. Minst en og en halv centimeter på alle sider av muggflekkene, sier Skaar.

Hvorfor mugner ikke brunost?

Brunoster er svært holdbare. Du vil sjelden oppleve at den blir dårlig. Dels skyldes det at mysen kokes lenge på høy temperatur og det meste av bakterier dør. Og dels skyldes det at verken bakterier eller muggsopp trives særlig godt i osten på grunn av høyt innhold av laktose (melkesukker) og fett.

Hvilken hvitost er sunnest?

Helt i toppen finner vi Synnøve Så lett Gulost med tilsatt D vitamin , som inneholder masse protein, svært lite fett og dermed lite energi. Samtidig er den rik på kalsium og svært rik på B12. Blant spesialostene kommer Tine Engfrisk best ut. Blant de vanlige ostene er Landlord Skivet Hvitost den sunneste.

Leave a Comment