Hvor kan jeg levere brukte klær?

Fretex ønsker klær, tekstiler, sko, belter, skjerf, smykker og annet tilbehør som er helt, rent og tørt.
  • Vi ber om at gavene du gir er hele, rene og tørre fordi våte tekstiler ikke kan benyttes til gjenbruk.
  • Det er veldig fint om det du gir er vasket.
  • Legg klær, tekstiler og tilbehør i vanlige poser og knyt godt igjen.

Hvor kan man levere klær til ukrainske flyktninger?

Fretex er en del av Frelsesarmeens beredskap

Hvis Frelsesarmeen i Norge får beskjed om at det er behov for å sende klær og andre varer til Ukraina og landene rundt, vil dette bli hentet fra Fretex sine sorteringsanlegg ut fra en spesialbestilling.

Hvem tar imot hullete klær?

Gjenvinningsstasjonen tar imot fillene

Ifølge Sortering.no kan du ta med deg tekstilene du ikke kommer til å bruke mer til en tøyinnsamlingsboks eller direkte til gjenvinningsstasjonen. De tar imot både hele og ødelagt klær, men de må være rene, tørre og uten lukt når du leverer dem.

Hvor kan jeg levere brukte klær? – Related Questions

Kan man gi hullete klær til Fretex?

«Hele/brukbare OG ødelagte klær og andre tekstiler kan leveres i UFF- og Fretex-containere rundt i byen, eller til en mini-/gjenbruksstasjon» står det der.

Kan man gi bort undertøy?

Fretex tar i mot brukt undertøy: Å levere alle typer tekstiler til gjenvinning sparer miljøet for unødvendig restavfall. Derfor tar Fretex også i mot brukte sokker, truser og BHer. Klær som dette blir gjenvunnet og brukes til å lage nye produkter!

Hvordan levere klær til UFF?

Vask og tørk alt tøy du vil kaste, og legg det i poser som du leverer til UFF eller Fretex. De tar seg av videre sortering. Også sko, vesker og belter kan leveres. Husk å lukke posene godt før du leverer tøyet og tekstilene.

Hva tar Uff imot?

UFF samler inn tøy til ombruk. UFF tar i mot klær, sko, accessoirer og lettere husholdningstekstiler; herunder duker, håndklær, gardiner, puter, sengetøy og myke leker. Vi tar også imot dunprodukter selv om de ikke er hele og rene.

Kan man kaste klær i søpla?

Sorteres som Tekstiler, klær og sko i

Om ødelagte tekstiler havner i restavfallet kan de lage problemer på anlegg og skape store klimagassutslipp fra forbrenning (spesielt da mesteparten av tekstilene inneholder plast). I tillegg mister vi muligheten til å bruke tekstilene videre.

Er tekstiler restavfall?

Små mengder tekstiler og klær som ikke kan rengjøres kastes i restavfallet. Større mengder leveres du til en gjenvinningsstasjon.

Hvor kan man kaste gamle dyner?

Dyner sorteres som tekstiler

Klær, sko, belter og tekstiler kan leveres til klesinnsamlingscontainere langs veien og på gjenvinningsstasjoner, eller til bruktbutikker. Tekstiler skal være rene, hele og tørre. Åpenbart tekstilavfall sorterer du fra og leverer som restavfall. Hva er en moderne avfallsløsning?

Hvor kaster man klær og sko?

Sko (slitte som ikke er egnet for gjenbruk) sorteres som restavfall.

Hvor kan man kaste gamle sko?

Levér klær som er rene, tørre og uten lukt, og brukbare sko, i pose eller sekk til en tøyinnsamlingsboks eller gjenvinningsstasjon.

Hvor skal man kaste tomme tannkremtuber?

Sorteres som Plastemballasje i

Klem ut så mye du klarer fra tannkremtuben og ta gjerne av hele korken slik at du får skvist ut til en siste tannpuss. Da er tannkremtuben klar for sortering.

Hvor kaster man tomme hårspray?

Hårspray: De fleste spraybokser inneholder både helse- og miljøfarlige stoffer, og skal derfor alltid leveres på nærmeste miljøstasjon.

Hvem tar imot brukte dyner?

UFF Norge driver et stort humanitært arbeid i tillegg til å samle inn og håndtere gjenbruk av blant annet interiørtekstiler. De har også et godt system for å påse at håndteringen av tekstilene skjer på en etisk og forsvarlig måte, og er medlem av Innsamlingskontrollen i Norge.

Hvem tar imot brukt sengetøy?

I Fretexboksene, i Fretexposen på Posten og i alle Lindex-butikker kan du donere klær, sko, belter, gardiner, sengetøy og alt annet av tekstiler og tilbehør. Du kan også levere klær i Fretexbutikkene. Fretex gjenbruker så mye som mulig.

Kan man gi håndklær til Fretex?

UFF og Fretex tar i mot klær, sko, accessoirer og lettere husholdningstekstiler; herunder duker, håndklær, gardiner, puter, sengetøy, myke leker mv.

Hvor levere gamle dundyner?

Du kan også resirkulere dine dunprodukter, Gamle dundyner og dunputer får nytt liv i prosjektet ReDown som er et samarbeid mellom Kid interiør og UFF Norge. Du kan levere dine utslitte dyner og puter i alle UFF-containerne og så vil dunet bli vasket og sterilisert og brukt i nye dundyner og puter.

Hvor skal gamle parfymeflasker kastes?

Leveres til returpunkt for glass- og metallemballasje

Slike returpunkt har vi plassert utenfor mange butikker og tettbygde strøk.

Leave a Comment