Hvor kan man gå på ski i Trondheim?

Populære steder å starte skituren er Lian, Skistua, Byåsen Butikksenter, Granåsen og Lohove. Husk at det er få timer med dagslys i Trondheim i vinterhalvåret og flere av løypene er ikke belyst.

Hvor kan man gå på ski?

Du kan fritt gå på ski i utmark. Det er en del av allemannsretten. Allemannsretten gir rett til å ferdes og oppholde seg i utmarka i Norge – når ferdselen “skjer hensynsfullt og med tilbørlig varsomhet”. Allemannsretten er lovfestet i friluftsloven.

Hvordan komme seg til Bymarka?

Du kan komme deg til Bymarka på flere måter. Det går buss og trikk til tre av de viktigste innfartsportene: Skistua, Lian og Granåsen Skisenter. Til Skistua kan du reise med buss nummer 10 fra Trondheim sentrum. Til Lian kan du reise med Gråkallbanen – trikken i Trondheim.

Hvor kan man gå på ski i Trondheim? – Related Questions

Er det bjørn i Bymarka?

Det er jerv i området, og det er sett bjørn tidligere. Likevel mener Sandvik det er liten sjanse til å støte på bjørn. Siste observasjon av bjørn i området var tidlig på 90-tallet. Saken blir registrert som en usikker bjørneobservasjon, sier Sandvik.

Hvor lang tid tar det å gå rundt Theisendammen?

Når veien splittes følger du stien til høyre for å komme til badeplassen. Fra Midtbyen tar det omtrent 45 minutter å opp til Theisendammen.

Hvordan komme seg til Ladestien?

Stien starter 3 km fra Trondheim sentrum. Ta buss nummer 20 fra Prinsens gate i retning Grilstad. Gå av på stoppet Strandveikaia, og ta til venstre på Ormen Langes Vei. Følg veien langs vannet og stopp gjerne innom Talerøret før man kommer dit hvor selve Ladestien starter.

Hvem eier Bymarka?

Bymarka ligger på halvøya mellom Gaulosen og Trondheimsfjorden, vest for bebyggelsen mellom bydelene Byåsen og Heimdal. Samlet areal er 82 km², hvorav 32 km² eies av Trondheim kommune, 40 km² av private og resten av staten.

Hvilken side skal man gå på i skisporet?

Man holder seg på høyre side av skiløypa, viker til høyre ved møter trange steder, og sørger for at venstre spor er ledig for passering i motsatt retning. Motgående ”trafikk” kan komme fort. Vis vanlig folkeskikk og gi de ”mykeste” forkjørsrett. Det betyr at folk som trener må vike for turgåere, voksne for barn osv.

Hvor stor er Bymarka?

Bymarka er et skogsområde vest for Trondheim på 80 km², og er dermed Trondheims største og mest populære utfartssted.

Hva heter det største vannet i Bymarka?

Skjellbreia er det største vannet i Bymarka. Turstier rundt vannet, med adkomst fra Vådan, Lian, Fjellseter og Granåsen.

Hvor går man opp til Våttakammen?

Gå av på stoppet Møllebakken. Derfra er det 6 min gåtur opp til storsvingen i Vestoppfarten. Fra svingen begynner selve turen oppover på sti i flott natur. Etter ca 500 meter tar en skiltet sti av opp til venstre mot Våttakammen.

Hvordan komme seg til Geitfjellet?

Rute 10 går fra sentrum til Skistua. Gå av ved Baklidammen, og følg beskrivelsen for Våttakammen fra Baklidammen – fram til Helkanseter. Følg stien (5), skiltet mot Geitfjellet og Helkanseter. Stien går på skrå mot venstre.

Hvor langt er det rundt Geitfjellet?

Løperute 9.43 km lang, Trondheim.

Hvordan komme seg til Grønlia?

Adkomst sommer

Du kan ta buss nr 26 og gå av alle stopp fra Ferista til Skistua, kommer an på hvordan tur du vil ha. Følg skilting i marka til Grønlia. Tar du trikk til Lian, kan du gå forbi Lian restautant, forbi flaggstanga og så innover i marka i retning Grønlia.

Hvor langt er det rundt Haukvatnet?

Haukvatnet rundt er en 2,3 km lang tursti rundt Haukvatnet på Byåsen. Stien er en av 10 bynære Turstier i Trondheim.

Hvor langt er det å gå rundt Baklidammen?

Løperute 8.33 km lang, Trondheim.

Hvor langt er det rundt Liavatnet Trondheim?

Løperute 1.96 km lang, Trondheim.

Hvor langt er det rundt Kyvannet?

Gårute 2.25 km lang, Trondheim.

Hvor langt rundt Stendavatnet?

Løperute 6.16 km lang, Fana.

Leave a Comment