Hvor kan man se midnattssolen?

På Svalbard er solen oppe fra april til august, og er det området i Norge der midnattssolen varer lengst. I fastlandsnorge er det Nordkapp som opplever det lengste sommerdøgnet fra mai til juli. Du kan oppleve midnattssol så langt sør som Bodø, der solen er oppe fra 4. juni til 8.

Hvor kan vi oppleve midnattsol?

Midnattssol er et naturfenomen som inntreffer om sommeren sør for Antarktis og nord for polarsirkelen – blant annet i de nordlige delene av Norge og Sverige. Jorden roterer med en skrå akse i forhold til sola, og i løpet av sommermånedene er Nordpolen vendt mot sola.

Når forsvinner solen i Harstad?

2. desember startet mørketiden i Harstad, men 10. januar er sola tilbake.

Se når det er midnattssol og mørketid:

StedMidnattssolMørketid
Harstad25. mai – 18. jul02. des – 10. jan
Bardufoss23. mai – 19. jul30. nov – 12. jan
Andenes22. mai – 21. jul29. nov – 13. jan
Tromsø20. mai – 22. jul27. nov – 15. jan

Hvor kan man se midnattssolen? – Related Questions

Hvor begynner midnattsola?

Midnattssol på den nordlige halvkule starter på Nordpolen ved vårjevndøgn i mars, da sola står opp. Deretter er noe av solskiva synlig over horisonten hele døgnet. Sola stiger høyere på himmelen hver dag, til den “snur” ved sommersolverv, og begynner å bevege seg “nedover” igjen.

Når ser vi sola i Harstad?

Natt, skumring og dagslys i Harstad i dag
Natt00:00 – 06:18
Dagslys10:40 – 13:28
Alminnelig tussmørke13:28 – 15:16
Nautisk tussmørke15:16 – 16:39
Astronomisk tussmørke16:39 – 17:49

Hvor lenge er det midnattssol i Harstad?

Fra 22. mai til 21. juli kan du oppleve midnattssolen i Harstad. I denne perioden går solen aldri under horisonten, og det er lyst hele døgnet.

Hvor lenge varer solen?

Hvor lenge har solen vår eksistert og hvor lang tid har den igjen og hva skjer med den når den ”dør”? Sola er omtrent 4.6 milliarder år gammel. Den kommer til å eksistere i omtrent 5 milliarder år til.

Når er soldagen 2022?

21. januar, også kjent som soldagen, blir markert av flere tromsøværinger.

Hvor lenge brenner solen?

Når Solen om cirka 4 milliarder år har brukt opp alt sitt hydrogen, vil den svulme opp og bli en rød kjempestjerne med en radius som strekker seg helt ut til der Jorden befinner seg i dag. Når det skjer, vil Solen sluke både Merkur og Venus, mens Jordens skjebne er mer uviss.

Hvilken måned er sola sterkest?

Sola er sterkest midt på dagen vår og sommer. UV-strålingen fra sola blir sterkere jo nærmere ekvator du kommer. I tropiske strøk er sola omtrent dobbelt så sterk som sommersola i Sør-Norge. Jo tynnere ozonlag, jo sterkere blir sola.

Hvor kaldt er det i verdensrommet?

I verdensrommet er det minus 270 grader og ikke noe lufttrykk.

Hva er varmest av sola og lava?

Hva er varmere lava eller sol? På jorden er den høyeste “naturlige” temperaturen lavaen fra en vulkan, som når 1090 °C. Men ved å bruke partikkelkollidere har forskere allerede klart å registrere 1 x 1018 °C – ja, varmere enn solen!

Hvor gammel er universet?

Vi har beregnet at det observerbare universet er 13,7 milliarder år gammelt og begynte ved Big Bang. Det har nå en radius på 46.5 milliarder lysår i alle retninger fra jorden.

Hvor varmt er det på Månen?

Ved månens ekvator varierer temperaturen fra minus 173 grader Celsius på natten til 123 grader pluss når solen steker som verst. Ved polene er det kratre som hele tiden ligger i skyggen, og her er temperaturen nær minus 240 grader Celsius.

Kan det bli over 1000 kuldegrader?

Det finnes ingen absolutt grense. Uansett hvor høy temperaturen er, så går det an å tilføre enda litt mer varme og presse den videre opp. Riktignok har går det en grense ved 14 tusen milliarder milliarder milliarder grader.

Hvor varmt vil det være i 2050?

I 2050 vil maksimumstemperaturen være 5,6 grader varmere. Sommeren i Norge i fjor var utrolig varm og tørr.

Hvor er den kaldeste plassen i verden?

Ojmjakon er en landsby i Russland, i republikken Sakha (Jakutia), ved elva Indigirka. Ojmkajon ligger på 63° 28′ N og ligger 800 meter over havet. Den hadde i 2010 i alt 462 innbyggere. Landsbyen regnes, sammen med Verkhojansk som verdens kaldeste bebodde sted (jamfør kuldepoler).

Leave a Comment