Hvor kan man ta en drink i Oslo?

9 unike cocktailbarer i Oslo
 1. HIMKOK. 📍 Storgata 27, 0184 Oslo.
 2. Svanen D.G.Æ 📍 Karl Johans gate 13, 0154 Oslo.
 3. Pigalle. 📍 Grønlandsleiret 15, 0190 Oslo.
 4. Aku Aku Tiki Bar. 📍 Thorvald Meyers gate 32, 0555 Oslo.
 5. *ISM. 📍 Stortingsgata 12, 0161 Oslo.
 6. Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge.
 7. Bar Boca.
 8. Torggata Botaniske.

Hvor mange barer er det i Oslo?

Oslo teller mellom 600 000 og 700 000 innbyggere, og antallet skjenkesteder ligger på rundt 1000.

Hva kalles en bar som serverer eksotiske drinker?

Tiki-barer

Fenomenet dukket opp i USA på 1930-tallet, da baren Don the Beachcomber åpnet i Hollywood. En tradisjonell tiki-drink inneholder rom, eksotisk fruktjuice, sirup og krydder – gjerne overdådig presentert med frukt, paraplyer, plastdyr og blomster.

Hvor kan man ta en drink i Oslo? – Related Questions

Kan man drikke når man jobber i bar?

Det finnes ingen generelle, skrevne regler som forbyr arbeidstakere i alminnelighet å drikke alkohol eller ruse seg.

Hvor mye alkohol er det lov å servere?

Det er bare lov til å skjenke brennevin i mengder på 2 og 4 cl. Det vil si at vi ikke kan skjenke en dobbel drink (mer enn 4 cl) til en gjest som ber om det. Unntaket er internasjonale cocktailer som inneholder flere typer brennevin. Disse kan overstige 4 cl for én drink.

Hva gjør en bartender?

En bartender (barkeeper) serverer drikke, oftest alkoholholdig, til kundene i en bar på utesteder som barer, puber, restauranter og tilsvarende. Bartenderen serverer øl (fatøl og flaskeøl), vin, drammer, shots og drinker, i tillegg til alkoholfritt til dem som ønsker det.

Hvordan være bartender?

Mange bartendere har ingen formell utdanning innen faget. Ofte vil du få opplæring fra arbeidsgiver, og det finnes også private skoletilbud for opplæring av bartendere. For bartendere vil det også være relevant med fagbrev som servitør.

Hva trengs i en bar?

For å kunne mikse ett greit utvalg av drinker er det ikke så mye en trenger. Som en grunnstamme trengs det 1 flaske av hver av disse: Rom (helst blank), Gin, Vodka, Tequila og Cointreau (likør).

Hva trenger man til en bar?

Utstyr til en hjemmebar trenger ikke å koste skjorta eller ta veldig mye plass. Sats på å starte i det små for deretter å kjøpe barutstyr for hjemmebruk etterhvert som du erfarer hva du trenger.

Barsett

 • Målebeger.
 • Shaker/røreglass.
 • Sil.
 • Potetskreller.

Hvordan knuse is til drinker?

En skikkelig god drink er enda bedre med knust is. Dette kan man lett lage hjemme ved å legge isbiter i en duk og slå løs med en hammer. Hokuspokus – og du har masse knust is.

Hvor gammel må man være for å komme inn på bar?

Det er kun lov for utesteder å ha aldersgrenser som samsvarer med grensene for alkoholserveringen, altså 18 og 20 år.

Hvor gammel må man være for å komme inn på pub?

Alkoholloven har aldersgrenser for hvem som kan kjøpe alkohol. Loven har derimot ikke aldersgrenser for hvem som har rett til å oppholde seg på et utested. Det er slik at utestedene selv bestemmer hvem som kan oppholde seg på utestedet, uavhengig av alder.

Kan 18 åringer drikke 40?

Drikkevarer med opp til 22 prosent alkohol skal ikke selges, serveres eller utleveres til personer under 18 år. Dette kan for eksempel være øl, lettøl, rusbrus eller vin. Drikkevarer med mer enn 22 prosent alkohol skal ikke selges, serveres eller utleveres til personer under 20 år. Dette er brennevin.

Hvor mye koster inngang på KJ10?

Inngangsprisen er 100 kr (fredag) og 200 kr (lørdag). Tips: Ikke ta med eldre venner, det er ikke sikkert de kommer inn, – her har de nemlig en øvre aldersgrense. Les mer om KJ10 her!

Hva er den høyeste alkoholprosenten i Norge?

Det er forbudt å skjenke, selge eller omsette drikke som inneholder over 60 volumprosent alkohol i Norge.

Hva drikker nordmenn mest av?

Norske menn drikker betydelig mer enn kvinner, og menn drikker mest øl, mens kvinner drikker mest vin, viser rapporten fra 2019.

Hvor gammel for 60%?

Aldersgrensen for å kjøpe alkohol i Norge er 18 år for drikkevarer med alkoholprosent opp til 22%, og 20 år for drikkevarer med alkoholprosent over 22%.

Hvor i Norge drikkes det minst alkohol?

Kongsvinger, Sør-Odal, og Eidskog er blant kommunene som ligger lavest på tabellen. Eidskog ligger aller lavest med 2,7 liter. Men det betyr ikke at innbyggerne drikker aller minst i landet.

Hvem drikker mest i Skandinavia?

Danskene ligger suverent på toppen i Norden når det gjelder bruk av tobakk og alkohol. HØYERE ALKOHOLINNTAK: Gjennomsnittsdansken drikker alkohol 2,5 ganger i uken, mens snittet i de øvrige nordiske landene ligger på mellom 1,2 og 1,6 ganger i uken.

Leave a Comment