Hvor lang flytur til Svalbard?

Flytiden fra Oslo/Gardermoen er ca. 3 timer, fra Tromsø ca. 1 time og 30 minutter.

Hvor mye koster det å dra til Svalbard?

En flyreise til Svalbard må du regne med koster fra 3000 til 6000 kr pr. person én vei. Du finner priser på Fly og overnatting på Svalbard her. En tur til hit vil gi deg noen fantastiske naturopplevelser som du kan glede deg over i lang tid.

Hvordan kommer man seg til Svalbard?

Hvordan komme seg til Svalbard? Svalbard ligger mellom Fastlands-Norge og Nordpolen, men det er ganske enkelt å reise hit. Du kan velge mellom en rekke ekspedisjonscruise til Svalbard med Hurtigruten. Du vil stort sett reise til Longyearbyen, og herfra dra på en 6–10-dagers sjøreise.

Hvor lang flytur til Svalbard? – Related Questions

Hvorfor er det billig på Svalbard?

Hovedårsaken er at Svalbard er et toll- og avgiftsfritt område. Spesielt for varer som alkohol, tobakk, transportmidler og drivstoff fører dette til store prisforskjeller.

Er det lov til å dø på Svalbard?

Det er faktisk forbudt å i Longyearbyen på Svalbard. Byens kirkegård stoppet å ta i mot nye døde i 1950. Hvorfor? Det ble oppdaget at permafrost forhindrer likene i å nedbrytes, og at den har en tendes til å presse opp igjen alt som graves ned.

Hvordan kle seg på tur til Svalbard?

Kle deg alltid i flere lag og unngå ett tykt lag. Innerst lag bør bestå av ull fra topp til tå. Ha alltid med ekstra klær som tykk ullgenser og ullbukse. Yttertøyet bør være tykk vindtett jakke og bukse, samt lue, votter, skjerf/buff og gode vintersko med plass til ullsokker.

Kan hvem som helst bo på Svalbard?

I henhold til Svalbardtraktaten kan hvem som helst flytte til Svalbard. Norske myndigheter på øygruppa stiller imidlertid ett knallhardt krav: Du må kunne forsørge deg selv og ikke være til ulempe for samfunnet for øvrig.

Hvem kan bosette seg på Svalbard?

Utlendingsloven gjelder ikke på Svalbard. Dette betyr at alle borgere av stater som er part i Svalbardtraktaten har rett til adgang og opphold på øygruppen, uavhengig av om de har oppholdstillatelse i Norge. Det er en forutsetning at man har et sted å bo og kan forsørge seg.

Kan man reise til Svalbard med nasjonalt ID-kort?

Schengenborgere og nordiske statsborgere: Borgere av Schengen-land og nordiske statsborgere skal vise pass eller nasjonalt IDkort ved reise til og fra Svalbard.

Kan man bli født på Svalbard?

Ingen skal fødes eller dø på Svalbard

Den norske bosettingen på Svalbard utgjør et uvanlig samfunn. Her skal ingen barn fødes og ingen døde begraves. Norsk helse- og sosiallovgivning gjelder ikke her, noe som betyr at det ikke finnes noe helse- og omsorgstilbud utover det vesle akuttmedisinske sykehuset i Longyearbyen.

Hvor kaldt kan det bli på Svalbard?

Lavest målte minimum er –32 °C på Bjørnøya, og mellom –40 og –45 °C på Spitsbergen, med –46 °C på Svalbard lufthavn, målt først i mars, som rekord.

Når på året er det best å reise til Svalbard?

Den beste tiden å reise til Svalbard er januar til desember.

Hva skjer hvis man dør på Svalbard?

Omkomne sendes tilbake til sin hjemkommune. Et alternativ er selvsagt kremering. de fastboende kan søke om å sette ned urner, men det er ikke mange som søker. Siste urnenedsettelse var i år 2000, sier Gustafsson.

Er det noe som er billig å kjøpe på Svalbard?

Shopping på Svalbard og i Longyearbyen

Spesielt gunstige priser finnes på alkoholvarer, sigaretter og sport og fritidsutstyr.

Er det snø på Svalbard hele året?

Snøsmeltingen på Svalbard starter typisk mellom slutten av mai og utgangen av juni. Hvor store områder som blir helt snøfri varierer fra sommer til sommer, men ulike observasjoner viser at smeltingen nå starter tidligere enn før og at større områder blir snøfrie.

Hva bør man ha med seg til Svalbard?

Forslag til pakkeliste:
 • Varm lue.
 • Skjerf eller fleecehals/buff.
 • Hansker/votter (ull anbefales)
 • 2 sett langt ullundertøy.
 • 3 par tykke ullsokker.
 • 1 par varme og vindtette bukser.
 • 1-2 sett vanlige inneklær til bruk i byen og på hotellet.
 • Toalettartikler, personlige medisiner.

Hva er det å gjøre på Svalbard?

10 fantastiske opplevelser på Svalbard
 1. Se isbjørner der de hører hjemme.
 2. Opplev midnattssolen eller polarnatten.
 3. Prøv deg på hundekjøring.
 4. Besøk menneskehetens «næringsplan b»
 5. Opplev Svalbard med båt.
 6. Smak på søte fristelser på verdens nordligste sjokoladefabrikk.
 7. Dra på oppdagelsesferd med snøscooter.
 8. Besøk en spøkelsesby.

Hva er varmerekorden på Svalbard?

Temperaturrekorden for Svalbard som øygruppe er tidligere målt til 23,6 grader på Bjørnøya i 1953. 16. juli i 1979 ble det målt 21,3 varmegrader på Spitsbergen. Det er den eneste gangen det har vært målt temperaturer over 20 grader på Spitsbergen.

Er det politi på Svalbard?

Politiet på Svalbard har de samme ansvarsområder som politi– og lensmannsetaten på fastlandet. Politiet er fullt integrert i de nasjonale politisystemene som dekker operative og etterforskningsmessige behov. Sysselmesteren på Svalbard har vaktberedskap hele døgnet.

Leave a Comment