Hvor lang tid tar det å gå opp Sherpatrappa?

Flott gå tur for store og små. Flott tur. Ca 30 min opp fra bunne til toppen. Vi gikk fra sentrum å brukte kanskje to timer totalt med å gå fra sentrum.

Hvordan komme seg til Fjellheisen?

26 starter i sentrum utenfor Peppes Pizza i Sjøgata. Her finner du en billettautomat hvor du kan kjøpe billetter.

Hvor lang er Sherpatrappa i Tromsø?

Sherpatrappa går opp langs Lilleaksla, mot Fjellheisen. Den henger startskilt i Gausdalvegen, ved Fjellheisen. Her starter stien opp mot trappa. Trappa er omtrent 700 meter lang, og et imponerende arbeide av stein.

Hvor lang tid tar det å gå opp Sherpatrappa? – Related Questions

Hvor mange trinn er det i Sherpatrappa?

Trappa ble bygd av de nepalske fjellveiarbeidere fra Khunde Village 3840m i Nepal, et avsidesliggende område i nærheten av Mount Everest. I 2016 ble det bygd 315 trinn og i 2017 607 trinn. I 2018 hadde trappa til sammen 922 trinn, ved fullføring i 2019 var det 1203 trinn.

Hvor mange trinn er det i Sherpatrappa i Tromsø?

Bli med Sherpatrappa opp – et av byens mest populære turmål og et must for ferien i Tromsø. Dette er en passende aktivitet for hele familien. Trappen består av 1300 trinn som gjør terrenget enkelt å gå i, og oppover trappen finnes det også flere fine benker til å pause på.

Hvor starter Sherpatrappa i Tromsø?

Du kan gå fra sentrum over brua mot Tromsdalen, og du finner starten av turen rett bak den kjente Ishavskatedralen, på toppen av det som heter Fløyvegen.

Hvor lang tid bruker man på Helgelandstrappa?

Helgelandstrappa er en steintrapp som går fra fjorden ved Mosjøen til toppen av Øyfjellet i Vefsn, 818 meter over havnivået. En tur på ca 3,2 kilometer. Trappen har 3.000 trinn og er en av verdens lengste steintrapper.

Hvor langt er det til Djevelporten?

Toppen av Fløya ligger på 577 moh. Djevelporten ligger på ca 420 moh. Toppen av Frosken ligger på ca 467 moh.

Hvor mange meter er fjellheisen?

Fjellheisen er en gondolbane i Tromsø. Den går fra Solliveien 12 i Tromsdalen til øvre stasjon «Fjellstua» på fjellet Fløya. Den nedre stasjonen ligger 50 meter over havet i Tromsdalen og den øvre stasjonen (Fjellstua) ligger 421 meter over havet.

Når åpnet Fjellheisen i Tromsø?

Den 22. februar 1961 ble verdens nordligste fjellheis åpnet av banksjef Anton Jakobsen. Hvert år tar mellom 85.000 og 90.000 passasjerer Fjellheisen.

Hva er det høyeste fjellet i Tromsø?

Fjell i Troms
NavnP.F. (m)
1Jiehkkevárri1741
2Kveita350
3Njunis1302
4Fugledalsfjellet535

Når ble Fjellheisen i Tromsø bygget?

Fjellheisen ble bygget i 1961 av Brødrene Jakobsens Rederi, et rederi som drev stort innen polarfangst, fiske og ekspedisjoner i Arktis og Antarktis. Gondolene bærer stolt rederiets to symboler; isbjørnen og selen. Fjellheisen strekker seg fra Solliveien i Tromsdalen opp til fjellhyllen Storsteinen.

Hva het Tromsø før?

Fram til 1962 var Tromsø fortsatt en bykommune, men da Hillesøy kommune, det meste av Ullsfjord kommune og resten av Tromsøysund kommune ble slått sammen med byen til en ny storkommune ble Tromsø ett av flere tettsteder i kommunen. Det norrøne navnet var Trums, som opprinnelig ble brukt om hele Tromsøya.

Hvorfor heter det Tromsø?

Navnet Tromsø kommer av norrønt Trums, som opprinnelig har vært navnet på Tromsøya.

Hvor høyt er Fjellheisen Tromsø?

Fjellheisen starter fra Solliveien i Tromsdalen og bruker fire minutter opp til Storsteinen, 421 meter over havet.

Når stenger Fjellheisen?

Summer time at Fjellheisen is over, and from today 1. AUGUST we change our opening hours to 10:00 – 23:00.

Hva heter fjellet i Tromsø?

Rett i nord ligger noen av Norges eldste fjell, nemlig de rundt 1000 meter høye tindene på Ringvassøya. For å se kongen av dem alle, nemlig 1238 meter høye Tromsdalstind, må man imidlertid snu seg helt rundt.

Leave a Comment