Hvor lang tid tar det å gå Snøhetta?

Hvor lang tid tar turen til Snøhetta? De fleste bruker 6-8 timer på turen fra Snøheim. Bussturen fra Hjerkinn til Snøheim tar ca. 30 minutter.

Hva er på toppen av Snøhetta?

Det er ein radiolinkstasjon på toppen. Ved foten av fjellet ligg turisthytta Snøheim. Det går merkte stiar over toppen mellom Snøheim i Dovre kommune og Reinheim og Åmotdalshytta i Oppdal kommune.

Hvor langt å gå til Snøhetta?

viewpoint SNØHETTA gir alle muligheten til å oppleve fjellet og den fantastiske utsikten mot Snøhettamassivet! Det tar deg bare 20-30 minutter å følge den 1,5 km lange stien fra parkeringsplassen opp til viewpoint SNØHETTA. Informasjon ved starten og underveis gir deg innsikt i natur- og kulturhistorien på Dovrefjell.

Hvor lang tid tar det å gå Snøhetta? – Related Questions

Er Snøhetta bratt?

Toppturen til Snøhetta er bratt og krevende. Siste delen er på snø. Staut og hvit og med 360 graders drømmeutsikt ruver Snøhetta i landskapet. På veien opp bratte steinura ser du hvor klassisk Dovrefjell er.

Hvor langt er det å gå over Besseggen?

De fleste bruker mellom 6 og 8 timer, inkludert pauser, på å vandre Besseggen. Med en stigning på nesten 1000 høydemeter, og en lengde på rundt 13km, er Besseggen en lang tur.

Hvor langt er det smaleste på Besseggen?

Over 60 000 mennesker går turen hvert år. SMALT: På det smaleste er Besseggen fem til seks meter bred. På begge sider er det bratte stup ned i henholdsvis Bessvatnet og Gjende.

Er det tungt å gå Besseggen?

Ofte stilte spørsmål om turen over Besseggen

De fleste bruker mellom 6 og 9 timer, inkludert pauser, på å gå Besseggen. Med en stigning på nesten 1000 høydemeter, er Besseggen en lang tur. Noen steder er den bratt og man må regne med litt klyving, men med litt trening vil de aller fleste klare turen fint.

Er det vanskelig å gå Besseggen?

Fra Memrebu til Gjendesheim er turen over Besseggen cirka 13,3 km lang. Turen graderes som «krevende +» men regnes for å passe både voksne og barn. Varigheten er estimert til 8 timer +.

Hvilken vei er best å gå Besseggen?

Hvilken retning er best å ? Du kan gå Besseggen i begge retninger, enten fra Memurubu eller Gjendesheim. De fleste tar Gjendebåten fra Gjendesheim til Memurubu, for så tilbake til Gjendesheim.

Kan man gå Besseggen med høydeskrekk?

Ruta oppover er klar og fin, det er ingen mulighet for at du ikke forstår hvor du skal . Et par partier føles litt brattere og smalere, men det gikk helt utrolig greit. Høydeskrekken var med meg hele veien, men den tok ikke overhånd.

Er det krevende å gå Aurlandsdalen?

Aurlandsdalen er krevende, og du bør være turvandt og i god fysisk form før du begynner. Ta gjerne med staver for å avlaste knærne. Man kan også gå turen motsatt vei om man heller ønsker motbakke. Sesongen begynner vanligvis i juni og varer til uti oktober.

Kor høg er Besseggen?

1 634 m
Besseggen / Høyde over havet

Hvor parkerer man for å gå Besseggen?

Parkering ved Besseggen

Bor du hos Gjendesheim, er det gratis parkering ved turisthytta.

Hvordan er det å gå Trolltunga?

Starter du fra Mågelitopp, er rundturen 20 kilometer lang, med en stigning på 320 høydemeter. Normalt tar den 7–10 timer. Stien er solid og god, og skilt langs stien viser hvor langt du har gått og hvor langt det er igjen til Trolltunga.

Kan barn gå Besseggen?

Besseggen med barn. Lyst til å tur til Besseggen med barn? Det er ingen problem.

Er det vanskelig å gå Galdhøpiggen?

Stiv pris på cola. Til topptur å være er ikke Galdhøpiggen spesielt utfordrende. Turen anbefales ikke for barn under 7 år eller for de som har hjerteproblemer, men ellers trenger du ikke å være supersprek for å klare å gå opp.

Hvor lang tid tar det å gå opp til Gaustatoppen?

Toppen er lettest å nå fra veien mellom Rjukan og Tuddal. Fra parkeringsplassen ved Stavsro ved Heddersvatn tar det knappe tre timer å gå opp og to timer ned i vanlig tempo. Dette er det mest vanlige stedet å ta turen fra. Høydeforskjellen er omtrent 700 meter, men stien opp er brei og tydelig.

Hvor lang tid tar båten fra Gjendesheim til Memurubu?

Fjellet venter på deg

Fra parkeringen ved Gjendesheim tar det kun 20 minutter med båt før du har Jotunheimen nasjonalpark og uendelig med flotte turer for dine føtter.

Hvor lang tid tar danske båten?

Båten til København fra Oslo seiler hver dag. København er et ypperlig utgangspunkt for resten av reisen. Til Billund er det ca 3 timer, og til Rødby, eller Gedser i tar det ca. av 1,5 timer.

Leave a Comment