Hvor lang tur er dronningstien?

Selve Dronningstien begynner oppe på fjellet og slutter på fjellet. Og den tar ca 4 timer. Men for å komme deg dit må du gå opp og det tar ca 1,5 time samt at du bruker 1 time på å gå ned til Lofthus når Dronningstien slutter. Da er du oppe i en ca 6,5 timers tur totalt.

Hvor høy er dronningstien?

Dronningstien eller “Dronning Sonjas panoramatur” går opp til 1100 meters høyde i fjellet mellom Kinsarvik og Lofthus.

Hvor overnatter man når man skal gå dronningstien?

Overnatter du hos oss i Kinsarvik camping får du naturrike omgivelser og H.M Dronningens spesialutvalgte panoramatur rett i bakhagen. Flere av våre hytter har tilgang på egen sauna som passer perfekt som avslutning på en dag i fjellet.

Hvor lang tur er dronningstien? – Related Questions

Er dronningstien krevende?

Vanskelighetsgrad – Krevende

Basert på turens lengde og stigning er turen fra Kinsarvik til Lofthus klassifisert som Krevende i vanskelighetsgrad. Stien er for det meste god og tydelig, men noen steder kan en kanskje føle at det er litt luftig og bratt.

Hvor mange høydemeter dronningstien?

Dronningstien eller “Dronning Sonjas panoramatur” går opp til 1100 meters høgde i fjellet mellom Kinsarvik og Lofthus.

Hvor er det best å starte dronningstien?

Dei fleste vel derimot å ha Røte i Kinsarvik som startpunkt for Dronningstien. Ta av ved Esso-stasjonen og følg vegen oppover så langt det er asfalt. Der kan du også parkera mot ei avgift på 100 kroner (Vipps eller overføring til konto). Følg grusvegen frå Røte opp til Heng – 750 meter over havet.

Hvordan komme seg til dronningstien?

Tilkomst: Du kjører Ullensvangvegen til Lofthus. Turbeskrivelse: Sammen med gode venner setter vi oss i Shuttlebussen, organisert for turgåere som vil gå Dronningstien. Shuttlebussen går fra Hotel Ullensvang til Kinsarvik og videre opp til p-plassen på Røte, der turen starter.

Hvor langt er det å gå over Besseggen?

De fleste bruker mellom 6 og 8 timer, inkludert pauser, på å vandre Besseggen. Med en stigning på nesten 1000 høydemeter, og en lengde på rundt 13km, er Besseggen en lang tur.

Er det krevende å gå Aurlandsdalen?

Aurlandsdalen er krevende, og du bør være turvandt og i god fysisk form før du begynner. Ta gjerne med staver for å avlaste knærne. Man kan også gå turen motsatt vei om man heller ønsker motbakke. Sesongen begynner vanligvis i juni og varer til uti oktober.

Hvor lang tid tar det å gå Flørlitrappene?

Turen opp de 4444 trappetrinnene tar minst 2,5 timer. Legg inn en pause på toppen og beregn minst 2–4 timer på turen ned igjen, så snakker vi fort om en tur på 4–6 timer. Hvis du er i Flørli på dagstur, må du sørge for å legge inn litt ekstra tid for å være sikker på at du rekker båten.

Når er det best å gå Aurlandsdalen?

NÅR: Den beste tiden for fotturer i Aurlandsdalen er fra slutten av mai til slutten av september. I mai og juni er det ofte snø igjen i den øvre delen av dalen. Den nedre delen av dalen, fra Østerbø til Vassbygdi er mulig og fra slutten av mai til begynnelsen av oktober.

Kan man kjøre til Geiterygghytta?

Det finnes gode parkeringsmuligheter i begge ender av Geiteryggtunnelen. Frå begge parkeringsplassane/busstoppa er det berre 3 km lett gange på grusveg inn til hytta. Vel du å køyre til Geiterygghytta for å gå Aurlandsdalen, kan du ta buss opp att til parkeringen ved Geiterygghytta.

Kan man kjøre bil til Bjørnhollia?

For å komme til Bjørnhollia kan man enten kjøre selv og parkere på Straumbu i Atnadalen, eller ta toget til Ringebu, og lokal buss eller taxi til Straumbu. Fra Straumbu er det ca 2-3 timer å gå inn til Bjørnhollia.

Hvordan kommer man seg til Finse?

Med mindre du går eller sykler, er toget det eneste fremkomstmiddelet til Finse. Når du velger tog til Finse kan du lene deg tilbake i setet på vei opp i høyden.

Hvordan kommer man seg til Glitterheim?

Sommerstid går det tog/buss over Otta til Randsverk eller buss via Fagernes til Randsverk. Taxi fra Randsverk – det er mulighet for taxi inn til nasjonalparkgrensa i Veodalen. Buss fra Randsverk – du kan også bestille busstransport fra Randsverk til bommen i Veodalen. Ring 959 50 529.

Kan man kjøre bil til Glitterheim?

For å komme til Glitterheim Turisthytte kan man enten gå fra nærliggende hytter som Gjendesheim, Memurubu eller Spiterstulen. Man kan også kjøre bil via Lom eller Valdresflya, til Randsverk. Der betaler man bomavgift og kjører de siste høydemetrene opp til parkeringsplassen.

Hvor lang tid tar det å gå Glittertind?

Topptur til Glittertind (2465 moh)

Enkel tur som passer for alle. 3 timer opp og 2 timer ned.

Leave a Comment