Hvor langt er det å gå opp til Galdhøpiggen?

Distansen er på ca. 11 kilometer og det skal klatres 650 høydemeter fra Juvasshytta. Deler av turen går over Juvassbreen, der man må ha brefører og gå i taulag. Dette må du bestille før du starter å gå.

Hva heter hytta på toppen av Galdhøpiggen?

Hytta på toppen

toppen av Galdhøpiggen står det ei hytte som og er i Juvasshytta sitt eige. Den fyrste piggehytta vart bygd i 1888.

Hvor lang tid bruker man på å gå Galdhøpiggen?

Frå Spiterstulen til toppen av Galdhøpiggen er det ca. 5,3 km. Turen er totalt omlag 13 km. lang (tur -retur) med 1350 høgdemeters stigning.

Hvor langt er det å gå opp til Galdhøpiggen? – Related Questions

Hva slags sko til Galdhøpiggen?

Den vanntette membranen gjør at alle skoene tåler vann meget bra. 2469 har som lovnad at alle skoene kan brukes opp til Galdhøpiggen – hvor forholdene kan både være tørre og våte i løpet av turen.

Hvor mye koster det å gå Galdhøpiggen?

Estimert tid på turen er 6–7 timer tur/retur. Guidet tur koster kr 250 for voksen og kr 200 for barn, inkludert lån av tau og seler. Det er ikke nødvendig å booke på forhånd, det holder å komme 1 time før avgang. På toppen er det kiosk med salg av mat og drikke.

Hvor lang tid tar det å gå over Besseggen?

Hvor lang tid tar det å gå? De fleste bruker fra 6 til 8 timer på å gå Besseggen, inkludert pauser. Det er flere bratte partier, så ta den tiden du trenger, og husk å stoppe for å nyte utsikten!

Hvor lang tid tar det å gå til Gaustatoppen?

Turen er omtrent tre kilometer en vei, og med en høydeforskjell på cirka 850 meter må du regne rundt to timers gange opp til toppen. Fin topptur som passer turvante familier. Har du parkert bilen ved Gaustabanen, er det stien til Svineroi du går på vei ned fra toppen.

Hvor lang tid tar det å gå Glittertind?

Topptur til Glittertind (2465 moh)

Enkel tur som passer for alle. 3 timer opp og 2 timer ned.

Har Galdhøpiggen blitt høyere?

Galdhøpiggen er fortsatt 2469 meter over havet, selv om den nå justeres ned 6 centimeter.

Hvor mange har besteget Galdhøpiggen?

Galdhøpiggen – 2469moh
InnholdGenerelt | Atkomst | Vinter | Bilder | Startsteder | Litteratur og kilder | Konkurranser | Flere bilder | Turrapporter | Kommentarer
StatistikkRegistrer en bestigning av Galdhøpiggen. Totalt 1539 medlemmer har registrert 2801 bestigninger av Galdhøpiggen. Galdhøpiggen inngår i 58 lister.

Hvor mange topper over 2000 meter i Norge?

august 2020 nådde Linn Therese Helgesen (15) toppen av Visbretinden (2234 meter over havet) i Jotunheimen, og har med det besøkt alle landets 377 topper over 2000 meter.

Kan barn gå Galdhøpiggen?

Nedre aldersgrense på Galdhøpiggen-turen er 7 år grunna sikkerheit, og derfor tek vi heller ikkje med barn i bæresele. Sjølv om dei aller minste bør få nokre år på seg før dei går til Norges tak, har vi flust av fine turer og aktivitetar i området vårt som er vel så givande.

Er Galdhøpiggen luftig?

Flotten ble de første opp på Norges høyeste fjell. Uansett så går det relativt bratt, men svært enkelt videre oppover til den noe anonyme toppen. Men vel oppe her, så reiser Galdhøpiggen seg opp i vest – en drøy kilometer unna. I grunnen er det kun en stor grushaug som hever seg.

Kan man ha med hund på Galdhøpiggen?

Hund på Galdhøpiggen? Det går fint å ha med hund på tur til Noregs tak, Galdhøpiggen. Dette er på eige ansvar, og det er anbefalt å ha ein god kroppssele og potesalve.

Hvem var den første som besteg Galdhøpiggen?

Galdhøpiggen ble besteget første gang i 1850 av gårdbruker Steinar Sulheim, kirkesanger Ingebrigt N. Flotten og lærer Lars Arnesen, alle fra Lom. I 1932 kjørte racerbilisten Erik Cederwall-Larsen til toppen i en Austin Seven montert med belter.

Hva var Norges høyeste fjell før Galdhøpiggen?

Skulle isen telle med? Galdhøpiggen har egentlig alltid vært høyest med sine 2469 meter med fjell mot Glittertindens 2452 meter. Men fordi sistnevnte har hatt en stor iskappe på toppen har Glittertinden ruvet høyere. I juli 1965 ble Glittertinden målt til å være 2472 meter høy.

Hvor mange meter over havet er Mount Everest?

29 032 fot
Mount Everest / Høyde over havet

Leave a Comment