Hvor lenge har Plantasjen åpent i dag?

Butikker og åpningstider
Hverdager10:00 – 20:00
Lørdag10:00 – 18:00
Søndag12:00 – 18:00

Hva het Plantasjen før?

Den 1. juli 1964 kjøpte Kari og Martin Gylterud Kongsvinger Handelsgartneri med omliggende eiendommer, den gang Torggata 14, senere Øvre Langelandsvei 22.

Når starter salget på plantasjen?

PlantasjenSalget starter 6. juli på Plantasjen.

Hvor lenge har Plantasjen åpent i dag? – Related Questions

Når starter januarsalget 2022?

03. Januar – Januarsalg. Dette er første arbeidsdag etter nyttår og årets første skikkelige salgsperiode kan starte.

Hvem eier Plantasjen?

Kjappe fakta om Plantasjen

Vi har 128 butikker i forskjellige størrelser i hele Norge, Sverige og Finland. 2400 mennesker jobber i Plantasjen, og vi har lokale kontorer i alle tre land. I 2016 ble Plantasjen kjøpt opp av Ratos, et investeringsselskap som eier og utvikler nordiske foretak.

Når starter sommer salget?

Sommersalget kryper stadig nærmere mai for hvert år i det kommersielle markedet. Vanligvis begynte sommersalget i midten av juni, men markedskreftene og konkurranse har villet det annerledes. Det er ikke lenger uvanlig å se førkampanjer som begynner rett etter 17. mai.

Når starter januarsalget?

Januarssalget starter 1. januar 2023. Her ser du dagens pris sammenlignet med uken før.

Hvor tidlig kan man plante trær?

Det er best å plante trær om våren eller om høsten. Da er fordampingen minst og jorden inneholder mer fukt enn midt på sommeren. Bor du i et område med kort vekstsesong er det være lurt å velge våren. Da får plantene hele sesongen på å etablere seg og sikrer etableringen og god overvintring.

Når kan man begynne å så?

Du kan så frø når som helst i løpet av året, men hvis du vil ha grønnsaker til sommeren er det best å i januar eller februar. Grønnsakene som trenger lengst tid på å utvikle seg er chili og paprika. Noen blomster, som pelargonia og heliotrop, trenger også ekstra tid før blomstring. Disse kan sås tidlig vår/vinter.

Hva kan man så i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Hva kan man begynne å så i februar?

Chili, paprika, aubergine, artisjokk, sellerirot og purre bør sås i januar/februar. Alt annet kan du vente med å så til senere i vår. Når fristende frøposer kommer i posten, er det fort gjort å bli for ivrig. De små frøene tar liten plass, og det er jo så morsomt å så i potter og brett for å se hva som kommer opp!

Skal frø legges i vann før såing?

Frø som vil bløtlegges eller slipes

Bløtlegger du frøene før du sår dem, spirer dem som regel lettere. Legg frøene i lunket vann i et døgn, om det ikke står noe annet på frøposten. Det viktigste er at de sveller litt. Chili, erter og bønner er eksempler på frø som gjerne vil legges i bløt.

Hvor mange frø i hver potte?

De små frøene skal kun ha et tynt lag med jord/sand over seg og 4-5 frø legges i hver potte. Store frø dekkes med 1-1,5 cm jord og gjerne 2-3 stykker i sammen potte.

Kan planter få for mye vann?

Hvis bladene på planten din blir gule, har den høyst sannsynlig fått for mye vann. For å unngå overvanning kan du bruke en innerpotte med hull i, eller en ytterpotte med hull og skål – da kan overflødig vann få fritt rom bort fra jorden.

På hvilke måter kan planter spre frø?

Siden planter oftest er fastsittende, er frøet plantens mulighet til å etablere seg et nytt sted. Frø kan spres med vind, vann og dyr – og til og med skytes ut fra planten! Tatt av vinden.

Hvor dypt skal man så frø?

Størrelsen på frøene avgjør hvor dypt de skal sås. Små frø trenger vidt et jordlag over seg. Større frø kan dekkes med 1 – 1,5 centimeter jord.

Hvordan formerer dekkfrøete planter seg?

Dekkfrøede planter har dobbel befruktning

Frøemnet hos de dekkfrøede plantene er omgitt av beskyttende vev som utvikler seg til en frukt når frøemnet modnes. Dette bidrar til økt beskyttelse og større muligheter for spredningstilpasninger.

Kan blomster pollinere seg selv?

Alle blomsterplanter trenger å bli pollinert for å formere seg. Noen planter er selvfertile og kan bruke sitt eget pollen. Andre planter er selvsterile, og må ha pollen fra andre planter for å sette frø. For å overføre pollen får plantene hjelp av vind, vann, fugler og insekter.

Hva er enklest å dyrke selv?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid.

Leave a Comment