Hvor lenge har polet åpent?

Hvor mye alkohol er det lov å kjøpe på polet?

Det er ingen lov som regulerer hvor mye alkohol man kan kjøpe på samme tid i Norge. Du kan derfor kjøpemye alkohol du vil.

Hvor mye koster rødvin?

Her er Vinmonopolets bestselgere
1. Falling Feather Ruby Cabernet rødvin (USA)kr. 119,90
2. Marqués de Nombrevilla Garn. rødvin (Spaniakr. 112,90
3. Tommasi Graticcio Appassionato rødvin (Italia)kr. 139,90
4. Gato Negro Cabernet Sauvignon rødvin (Chile)kr. 100,90
5. Escada Touriga Nacional rødvin (Portugal)kr. 109,90

Hva selges på Vinmonopolet?

Vinmonopolet har enerett på salg av brennevin, vin og sterkøl til forbruker, og er et heleid statlig aksjeselskap underlagt Helse- og omsorgsdepartementet.

Hvor lenge har polet åpent? – Related Questions

Hva er det dyreste på Vinmonopolet?

(LXUS.no) Henrik Ibsen No 1 heter Vinmonopolets aller dyreste flaske. Den er din for 39.000 kroner! Navnet har den fått siden den er blandet med konjakk fra Ibsens tid. No.

Kan en 18 åring kjøpe SOJU?

Aldersgrensen er 20 år for kjøp av brennevin eller andre produkter med alkoholstyrke på 22 vol. prosent eller mer.

Hva selges det mest av på polet?

Rødvin er klart største kategori, fulgt av hvitvin og musserende. Den store trenden i 2019 må klart sies å være bobler. Både sider, øl og musserende økte markert året gjennom, to sistnevnte kategorier satt til og med salgsrekord i 2019, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl.

Hva kan jeg kjøpe på polet?

må du ha fylt 18 år for å kunne kjøpe øl, vin og andre produkt med lågare alkoholstyrke enn 22 volumprosent, og 20 år for å kunne kjøpe brennevin eller andre produkt med alkoholstyrke på 22 volumprosent eller meir”. Ta også en kikk på artikkelen under.

Hvor mange produkter har Vinmonopolet?

Vinmonopolets sortiment er på omlag 30 000 produkter kjøpt inn fra rundt 500 norske importører. Her kan du lese om hvordan varene velges ut og havner i våre hyller. Vinmonopolets innkjøpsprosess er omfattende og grundig, og målet er at vi til enhver tid skal ha et bredt og markedsrettet sortiment.

Hvor mye tjener staten på Vinmonopolet?

Budsjettert med økning – blir mer

2019 fikk staten inn 14,3 milliarder i alkoholavgifter. 2020 anslår Finansdepartementet at tallet blir 15,6 milliarder kroner. Beregninger fra Vinmonopolet og Bryggeriforeningen viser at det heller blir i overkant av 20 milliarder.

Hva tjener en ansatt på Vinmonopolet?

Samla utbetaling
StillingAvtalt årslønn pr. 31.12.21Totale ytingar 2021
Direktør Organisasjon og HR1 5471 893
Direktør Kjededrift og utvikling1 9912 339
Direktør Strategi og digitalisering1 5471 890
Direktør Økonomi og anskaffelser1 6501 853

Hva koster det å fortolle en flaske vin?

Informasjon om avgiftssatsar for alkohol for 2022
Alkoholhaldig drikkVolumprosent alkoholKroner
Lettøl og annaover 0,7 t.o.m. 2,73,31 pr. liter
Lettøl og annaover 2,7 t.o.m. 3,712,44 pr. liter
Øl og annaover 3,7 t.o.m. 4,721,55 pr. liter
Vin og sterkølover 4,7 t.o.m. 22,04,82 pr. volumprosent og liter

Hvem er eier av Vinmonopolet?

Vinmonopolet er et aksjeselskap som er heleid av staten ved Helse- og omsorgsdepartementet. Eneretten til butikksalg av vin, brennevin og sterkøl gjør bedriften til et viktig alkoholpolitisk virkemiddel.

Hvor mye tjener staten på alkohol?

Avgiftene på alkohol økes med rundt 2,8 prosent. Med moms betyr det at alkoholavgiften for én liter vanlig pils reelt er 27,7 kroner, mens staten tar 56,3 kroner i alkoholavgift for én flaske rødvin. Statens inntekter på alkohol har svingt mye de siste årene, men har ligget på rundt 17 milliarder kroner.

Er Vinmonopolet privat eid?

Aktieselskapet Vinmonopolet er et norsk aksjeselskap eid av staten ved Helse- og omsorgsdepartementet. Selskapet har nasjonalt monopol på butikksalg av vin, brennevin og sterkøl. Det vil si drikkevarer med høyere alkoholinnhold enn 4,75 volumprosent.

Hva koster levering fra Vinmonopolet?

Fraktpriser for hjemlevering

Pris per leveranse er fra kr 205,-. Fraktprisen er basert på vekten av varene du bestiller og vil være ulik i forskjellige postnummersoner.

Kan man bestille øl hjem?

Kan jeg bestille øl og andre alkoholholdige varer i nettbutikken? Ja, det kan du!

Kan man levere tilbake vin på polet?

Uansett: Hvis du mener at det er noe som ikke stemmer med vinen du har kjøpt på Polet, bør du ta den med tilbake til oss og få en ny flaske eller pengene igjen. Husk at det må være vin igjen i flasken eller boksen så vi kan undersøke den. Reklamasjon må skje innen rimelig tid etter at varen ble åpnet.

Hvordan bestille vin på polet?

Eller du kan ta kontakt med Kundesenteret for å få det tilsendt (kundesenter@vinmonopolet.no, tlf. 22 01 50 00). Kundesenteret tar kontakt med grossisten for å få bekreftet ordren før varen blir bestilt til ditt Vinmonopol.

Hva lønner seg å kjøpe på Systembolaget?

Øl-kjøpet er det mest lønnsomme

Prisforskjellen mot norske priser er opp mot og dels mer enn 50 prosent. Du finner ikke så mange av de norske ølmerkene på det svenske “polet”, men utvalget av utenlandsk øl er svært bra.

Leave a Comment