Hvor lenge varer forestillingen Nøtteknekkeren?

Det fascinerende eventyret om lille Clara, den onde musekongen, og den modige nøtteknekkeren appellerer til både barn og voksne. Forestillingen blir årlig oppført på teater- og operascener over hele verden. Forestillingen varer 2 timer og 15 minutter, inkludert 20 minutters pause.

Hvor spilles Nøtteknekkeren i Oslo?

Moskva-teatret – Nøtteknekkeren
  • Munkedamsveien 14, Oslo.
  • +47 23113100.
  • januar 2023.
  • (3 kommende arrangementer)

Hvor vises Nøtteknekkeren?

I fjor ble Nøtteknekkeren filmet og vist av NRK, da operahuset var pandemistengt. I år vises forestillingen på NRK2 Hovedscenen 2. juledag, og ligger tilgjengelig for strømming på NRK TV.

Hvor lenge varer forestillingen Nøtteknekkeren? – Related Questions

Hvor i Norge settes balletten Nøtteknekkeren opp?

Nøtteknekkeren er en av verdens mest kjente balletter og appellerer både til barn og voksne, og oppføres rundt juletider på teater- og operascener i hele verden. I Norge settes «Nøtteknekkeren» årlig opp ved operaen i Oslo og ved Operaen i Kristiansund.

Hva er parkett i operaen?

Parkett er radene etter orkester, mens parterre er radene etter parkett under balkongen. Rear stalls er den engelske betegnelsen på disse plassene. Balkong er plassene over salen. Mange teatre og operaer har balkonger i flere etasjer.

Når kom Nøtteknekkeren til Norge?

I Norge. Nasjonalballetten har hatt Nøtteknekkeren på repertoaret siden 1965, da den første norske oppførelsen fant sted på Den Norske Opera i Walter Gores versjon. I 1974 koreograferte den ungarske stjernedanseren Victor Rona sin egen versjon av Nøtteknekkeren, basert på Vasili Vainonens koreografi fra 1934.

Hva betyr nøtteknekker?

Nøtteknekker er et redskap som brukes til å bryte eller knuse det harde skallet på nøtter. De forekommer i tre hovedtyper, som tang, klemme eller med skrue, og er kjent allerede fra 1500-tallet.

Hvilket land kommer Nøtteknekkeren fra?

De fleste forbinder Nøtteknekkeren med balletten basert på Peter Tsjajkovskijs vakre og fengende musikk. Men opprinnelsen er eventyret Nøtteknekkeren og musekongen, skrevet av den tyske forfatteren E. T. A. Hoffmann i 1816.

Er Nøtteknekkeren avlyst?

Følgende 21 forestillinger er avlyst: Alle forestillinger av Nøtteknekkeren i 2021. Alle forestillinger av Orfeus i underverdenen i 2021.

Når sto operahuset ferdig?

Operahuset i Bjørvika er det første norske operahus noensinne. Det ble oppført etter stortingsvedtak i 1999, grunnarbeidene i havnebassenget i Bjørvika begynte 2003 og bygget stod ferdig ved årsskiftet 2007/08. Åpningsforestilling var 12. april 2008.

Hvem fant opp ballett?

Som grunnlegger av ballett som kunstart regnes den franske danseren og koreografen Jean-Georges Noverre med boka Brev om dans og ballettene (1760).

Hva går på operaen?

Konsert on 11 jan 20:00Karin Krog i Gymmen Gymmen
Foredrag to 19 jan 20:00Kaveh Rashidi: Kanskje du er frisk? 390 Operasalen
Opera fr 20 jan 19:00Operahistoria på 60 minutt 300 Operasalen
Konsert må 30 jan 19:00Vivaldi: Dei fire årstider 290 Operasalen
Konsert fr 03 feb 20:00Luttprisen 2022 350 Operasalen

Hvordan skal man kler seg på operaen?

Må jeg pynte meg når jeg skal i Operaen? Kle deg som du vil! På premierer er det en del som pynter seg litt ekstra, men dette er ikke noe krav.

Hvor mye koster operaen?

Det kostet 4,2 milliarder kroner å bygge operaen i Oslo. Den totale kostnaden fordelt på 40 år blir fire ganger så høy, ifølge en ny rapport.

Hva koster en Operabillett?

Hver operabillett er subsidiert med cirka 75 prosent. Billigste billett koster 100 kroner, men den egentlige prisen er cirka 400 kroner. Dyreste billett koster 795 kroner, men den egentlige prisen er cirka 3180 kroner. I 2017 hadde Operaen 307.000 besøkende og et økonomisk resultat på 8,4 millioner.

Hva er barnebillett på operaen?

Aldersgrense barn:

Går ein på eit arrangement dagen før 15-årsdagen, gjeld barnebillett. Deretter vaksen. Nedre aldersgrense for barn: Dersom barnet skal ha eige sete, betaler ein barnebillett.

Hvilken alder er barnebillett?

Barn under 6 år reiser gratis. Barn fra 6 til og med 17 år betaler barnepris.

Leave a Comment