Hvor ligger oljeplattformene i Norge?

Feltene befinner seg flere steder både i Nordsjøen og nordover. I Nordsjøen i syd ligger Ekofisk, utenfor Bergen ligger Troll og utenfor Hammerfest ligger Snøhvit.

Hvor mange oljefelt er det i Norge?

Det er produsert olje og gass fra totalt 119 felt på norsk sokkel siden 1971. Ved årsskiftet 2021/2022 var det 94 felt i produksjon: 71 felt i Nordsjøen, 21 i Norskehavet og 2 i Barentshavet. I 2021 ble fire nye felt satt i produksjon, Martin Linge, Solveig, Duva og Ærfugl Nord.

Hva heter plattformene i Nordsjøen?

Feltsenteret består av de tre plattformene Oseberg A, B og D, som er knyttet sammen med broer. De siste tallene fra Oljedirektoratet viser at det har blitt produsert 2,65 milliarder fat oljeekvivalenter fra Oseberg-feltet siden oppstarten. Oseberg A er en betongplattform med prosessutstyr og boligkvarter.

Hvor ligger oljeplattformene i Norge? – Related Questions

Hva er Norges største oljeplattform?

Troll ble oppdaget i 1979 som et av verdens største gassfelt (inneholder alene omtrent 60 prosent av gassreservene på norsk sokkel). Feltet er fra 2000 Norges største oljeprodusent, etter at produksjonen fra Statfjord avtok. Statfjord har likevel størst utvinnbare oljereserver.

Hvor mye tjener man på oljeplattform i året?

Hvor mye tjener jeg på å jobbe på plattform i Nordsjøen? Hvor mye du tjener i jobb offshore avhenger av hvilken stilling og hvilket selskap du er ansatt i, men en begynnerlønn på 32 000 – 34 000 kroner i måneden, pluss tillegg, regnes som vanlig. Disse tallene er hentet fra Industri Energi sin tariffavtale.

Hva heter det største oljefeltet i Nordsjøen?

Det største oljefeltet på norsk sokkel er Statfjord.

Hvor mange har dødd i Nordsjøen?

Antall døde i norsk petroleumsvirksomheten, fordelt på årsak og tidsepoke
Periode1967-19792010-2019
Boreoperasjoner
Forgiftninger3
Andre1
Samlet antall døde8815

Hvor finner jeg filmen Nordsjøen?

NordsjøenFilm online på Viaplay.

Hvor mange brønner er det i Nordsjøen?

4996 av de 6000 brønnene er boret i Nordsjøen. 836 er boret i Norskehavet og 168 i Barentshavet. Totalt er det boret 13.623.317 meter produksjonsbrønner og 5.065.273 meter letebrønner.

Hvor dypt kan man bore etter olje?

Det bores vanligvis ned 2000-3000 meters dyp, men iblant til mer enn 5000 meter.

Er det mer olje i Nordsjøen?

Fordelt på havområdene, har Nordsjøen om lag 44 prosent av ressursene igjen, ifølge Oljedirektoratet. 37 prosent av de gjenværende ressursene ligger i Barentshavet, selv om en stor del av disse ikke er påvist. Den resterende andelen på 19 prosent ligger i Norskehavet.

Hvor lang er verdens lengste oljebrønn?

Nylig startet produksjonen fra brønn S-23, som nå er innehaver av en fersk verdensrekord: Med 10.042 meter er det den lengste oljebrønnen som noen gang er boret fra en flyterigg. Den forrige rekorden på 9082 meter var satt på Visund-feltet.

Hvem eier Nordsjøen?

Med resolusjonen av 31. mai 1963 hadde den norske staten gjort seg til eier av mulige naturforekomster på en stor del av kontinentalsokkelen i Nordsjøen.

Hvem eier oljen i Norge?

Statens direkte økonomiske engasjement (SDØE) er en ordning der staten eier andeler i mange olje– og gassfelt, rørledninger og landanlegg. Eierandelen i olje– og gassfeltene blir fastsatt i forbindelse med tildelingen av utvinningstillatelsen, og størrelsen varierer fra felt til felt.

Hvor ble det først funnet olje i Norge?

Det norske oljeeventyret startet for alvor med funnet av Ekofisk i 1969. Lille julaften 1969 informerte Phillips norske myndigheter om funnet av Ekofisk – det som skulle vise seg å være et av de største oljefeltene som noen gang er funnet til havs. Produksjonen fra feltet tok til 15. juni 1971.

Er Norges olje bedre enn andres?

Olje fra Norge er på ingen måte renere enn olje fra andre land. Det er selve bruken av oljen som fører til klimaendringer, produksjonen står kun for omkring 2 prosent av de totale utslippene. Det er på ingen måte nok å produsere fossil energi med lavere utslipp fra produksjon.

Hadde Norge klart seg uten olje?

Ola Grytten, som også er professor i økonomihistorie, tror Norge ville vært et rikt land selv om vi ikke hadde funnet olje. – Bare ikke blant de superrike, slik vi er i dag, sier han. Hvis vi trekker fra det Norge tjener på olje, er vi fortsatt omtrent like rike som Sverige og Danmark.

Hvor lenge kan vi forvente å ha olje i Norge?

Siden den gangen har det gjennom 43 år blitt produsert 39 milliarder fat oljeekvivalenter på norsk sokkel. Det aller meste – 27 milliarder fat – er olje (inklusive NGL og kondensat). Det tilsvarer Norges nåværende forbruk i omtrent 295 år (vi brenner av omtrent 250.000 fat per dag).

Kan det bli tomt for olje?

Oljegiganten BP har oppdatert sitt anslag over verdens samlede oljereserver. Og ifølge BP har verden per i dag olje i ytterligere 53 år og fire måneder, fremgår det av selskapets årlige oppdaterte energistatistikk. Det betyr at det er tomt for olje i verden rundt månedsskiftet oktober-november i 2067, skriver di.se.

Leave a Comment