Hvor mange Fretex butikker er det i Oslo?

I Oslo er det seks Fretexbutikker. De som ikke er vant til å handle i bruktbutikker, oppfordres til å besøke en byens Fretex Arkivet-butikker.

Hvor mange Fretex butikker er det i Norge?

De 40 Fretexbutikkene finnes fra Kirkenes i nord til Mandal i sør. Butikkene selger det som giverne donerer. Fretex har også en nettbutikk. Datterselskapene til Fretex Norge AS er virksomhetsstyrt.

Hvem står bak Fretex?

Fretex AS er 100% eid av Frelsesarmeen.

Hvor mange Fretex butikker er det i Oslo? – Related Questions

Er klær fra Fretex rene?

Fretex ønsker å motta klær til gjenbruk som er hele, rene og tørre. Det er fordi disse gavene fører til penger til Frelsesarmeens sosiale arbeid og utdeling, til et bedre miljø og 310 arbeidsplasser i den «grønne varehandelen» i Fretex.

Hva tar ikke Fretex imot?

Fretex ønsker klær, tekstiler, sko, belter, skjerf, smykker og annet tilbehør som er helt, rent og tørt. Alt av tilbehør til klær og tekstiler er fine gaver, som kan leveres i boksene. Ødelagt tilbehør eller ødelagte sko kan vi dessverre ikke bruke.

Hva er forskjellen på UFF og Fretex?

Den største forskjellen er at tøyet du leverer i en UFF-container i Norge, går til sorteringsanlegg andre steder i Europa, før de returnerer til butikkene i Norge, kontra Fretex som har sorteringsanlegg her i landet. Tøyet du gir til UFF sorteres, i likhet med Fretex, etter kvalitet og sesong.

Hva skjer med klærne du gir til Fretex?

Alt tøy som gis til Fretex blir enten solgt i Fretex-butikkene, eksportert eller delt ut via Frelsesarmeens sosiale lavterskeltilbud.

Er Fretex en organisasjon?

Fretex er Norges største arbeids- og inkluderingsbedrift og secondhand-kjede, og en viktig del av Frelsesarmeen i Norge.

Har de Fretex i Sverige?

Fretex International AS eies av Frälsningsarmén i Sverige og av Fretex AS.

Kan man gi håndklær til Fretex?

UFF og Fretex tar i mot klær, sko, accessoirer og lettere husholdningstekstiler; herunder duker, håndklær, gardiner, puter, sengetøy, myke leker mv.

Hva tjener en offiser i Frelsesarmeen?

En annen grunn som trekkes fram er alle forsakelsene det innebærer å være offiser i Frelsesarmeen. Her kommer også lønnsforholdene inn. En nyutdannet offiser tjener i dag mellom 140 000 og 150 000 kroner.

Hvor kan jeg kaste klær?

Sorteres som Tekstiler, klær og sko i
  • Ødelagte tekstiler leveres til en tøyinnsamlingsboks eller nærmeste gjenvinningsstasjon. Skill gjerne i ulike poser, og merk posen med ødelagte tekstiler.
  • Det er ressurskrevende og miljøbelastende å produsere tekstiler.

Hvor kan man kaste klær i Oslo?

I Oslo kan du levere både brukbare og ødelagte klær og tekstiler i de vanlige tekstilboksene som står rundt omkring i byen – så lenge boksen står sammen med et returpunkt for glass- og metallemballasje.

Kan man levere ødelagte klær til Fretex?

«Hele/brukbare OG ødelagte klær og andre tekstiler kan leveres i UFF- og Fretex-containere rundt i byen, eller til en mini-/gjenbruksstasjon» står det der.

Hvor kan man kaste gamle dyner?

Dyner sorteres som tekstiler

Klær, sko, belter og tekstiler kan leveres til klesinnsamlingscontainere langs veien og på gjenvinningsstasjoner, eller til bruktbutikker. Tekstiler skal være rene, hele og tørre. Åpenbart tekstilavfall sorterer du fra og leverer som restavfall. Hva er en moderne avfallsløsning?

Hvor kan man kaste undertøy?

Fretex tar i mot brukt undertøy: Å levere alle typer tekstiler til gjenvinning sparer miljøet for unødvendig restavfall. Derfor tar Fretex også i mot brukte sokker, truser og BHer.

Hvor skal man kaste ødelagte sko?

Sko (slitte som ikke er egnet for gjenbruk) sorteres som restavfall.

Leave a Comment