Hvor mange videregående skoler er det i Trondheim?

De 31 offentlige og 7 private videregående skolene (vgs) i Trøndelag hadde 16 276 elever og 5 174 lærlinger og lærekandidater i 2019.

Hvor mange skoler er det i Trondheim?

Det er 55 offentlige grunnskoler i Trondheim. 37 er barneskoler, 12 er ungdomsskoler og 6 er kombinerte skoler (1. – 10. trinn).

Hvilke skoler har påbygg i Trondheim?

Her kan du studere PÅBYGGING TIL GENERELL STUDIEKOMPETANSE (vgs-3) i Trondheim
 • Bybroen videregående skole.
 • Kristen videregående skole Trøndelag.
 • Skjetlein videregående skole.
 • Strinda videregående skole.
 • Tiller videregående skole.

Hvor mange videregående skoler er det i Trondheim? – Related Questions

Hva er snitte på påbygg?

Generelt er Opptakskravet til vg3 påbygging er at alle fag fra vg1 og vg2 er bestått, det vil si minimum karakteren 2. Man konkurrerer om plassene med karakterene sine.

Er det vanskelig å ta påbygg?

– Fylkeskommunene oppretter for mange plasser på påbygging til generell studiekompetanse. Mange tror kanskje to år på yrkesfag og ett år med påbygg er en enkel vei til studiekompetanse. Men de oppdager raskt at påbyggingsåret er veldig krevende, sier Halvorsen.

Hvilke skoler har påbygg?

Her kan du studere PÅBYGGING TIL GENERELL STUDIEKOMPETANSE (vgs-3) i Oslo
 • Akademiet VGS Oslo.
 • Elvebakken videregående skole.
 • Etterstad videregående skole.
 • Hellerud videregående skole.
 • Holtet videregående skole.
 • Kuben videregående skole.
 • Oslo by Steinerskole videregående.
 • Stovner videregående skole.

Hvor mange stryker på påbygg?

40 prosent av påbygg-elever strøk.

Kan man ta påbygg på en annen skole?

Du trenger ikke gå påbygg på samme skole som du går på når du tar vg1 og vg2. Du må søke de skolene som har tilbud om påbygg.

Kan alle ta påbygg?

Fra og med 2014 har alle som tar yrkeskompetanse rett til å ta vg4 påbygging til studiekompetanse i tillegg. Retten gjelder de som fullfører yrkesutdanningen innen utgangen av det året de fyller 24 år. Da får du både yrkeskompetanse og generell studiekompetanse.

Hva er 23 5 regelen?

23/5regelen sier at dersom du fyller 23 eller mer det året du søker opptak til høyere utdanning, og kan dokumentere minst fem års praksis, vil seksfagspakken gi deg generell studiekompetanse.

Hvor mange timer i uka er det på påbygg?

Påbygging med 23 timer i uka

Vg4 kan du søke etter bestått Vg3 eller fått fag-/svennebrev. Du har fagene norsk, matematikk, naturfag og historie. Opplæringen foregår med 23 timer i uka. Når du har bestått, får du et kompetansebevis som gir deg generell studiekompetanse.

Hva skjer hvis man stryker på påbygg?

Hvis du stryker på påbygg, har du ikke fullført, og får ikke generell studiekompetanse før fagene er bestått. Hvis du har fått karakteren 1 i standpunkt og/eller eksamen skal skolen gi deg mulighet til å gå opp til eksamen i faget som elev ved første anledning, vanligvis på høsten.

Kan man fullføre videregående som privatist?

Kan jeg ta hele videregående som privatist? Det er i prinsippet mulig, men vi anbefaler aldri noen som har rett på gratis opplæring i videregående skole å ta et helt skoleår som privatist. Som privatist får man ikke opplæring i faget, man tar kun eksamen.

Kan man gå vg3 om igjen?

Svaret er dessverre nei, men har ikke rett til å gå Vg3 omigjen hvis du allerede har fullført det (selv om du skulle ha strøket i flere fag). Når du har gått vg3 har du brukt opp ungdomsretten din, uansett karakterer, og har ikke rett på mer opplæring i offentlig videregående skole.

Leave a Comment