Hvor mye koster 1 kg reker?

Kjøp etter godkjenning av Norges Råfisklag.
Størrelsesgrupper (fra – til) (antall reker pr kg)Minstepriser (kr/kg) Kokte reker til produksjon
121-16034,00
161-19031,00
191-24025,00
241-32018,00

Hva koster 5 kg reker?

Reker 5 kg kartong til 299,- fra Rema 1000 | Allematpriser.no.

Hvor er reker billigst?

For å få ferske reker må du enten til Fisketorget, Mathallen, Lerøy, en Meny-butikk eller på ICA Stormarked. De billigste ferske rekene finner du på Meny og på ICA Stormarked.

Hvor mye koster 1 kg reker? – Related Questions

Hva koster reker på Rema 1000?

Ferske reker – løsvekt til 179,- fra Rema 1000 | Allematpriser.no.

Hvilken årstid er reker best?

Reker fanget mellom desember og mars har både hardere skall og større tyggemotstand, sier han. Med andre ord: Nå er de på sitt aller beste. Grunnen til dette, er at rekene trives spesielt godt i kaldt vann. I tillegg blir de ikke forstyrret av hormoner på denne tiden.

Er 70 90 reker store?

Reker med størrelse 70/90

Her går det mellom 70 og 90 reker per kilo. Dette er en litt større reke, og er en god allrounder.

Er det sunt med reker?

Ferske eller nytinte reker er mager mat, kun 100 kcal per 100 gram (spiselig del). Reker er rik på protein, vitamin D, vitamin B12 og selen. Kalorimessig er reker perfekt som slankemat, men selv den sunneste matvare bør man ikke spise ubegrenset av.

Hva er store reker?

Størrelsen på reker

Når man snakker om reker sier man 40-60, 80-100 og så videre. Det er et mål på rekens størrelse og forteller hvor mange reker som går på ett kilogram. Kjøper du reker 40-60 så er det med andre ord 40 til 60 reker som går på ett kilogram. Jo mindre antall, jo større reker.

Hvor mye reker pr person uten skall?

Skal rekene være hovedretten trenger du 500 gram reker uten skall per person.

Kan man fryse ned reker igjen?

Hovudregelen er at reker, som andre matvarer, ikkje bør frysast inn to gonger, da det kan redusere den hygieniske kvaliteten vesentleg.

Hva skal serveres sammen med reker?

Hva er vel best om sommeren? Jo reker! Server de sammen med hjertesalat, fersk loff, godt smør, dill, sitroner. En god aioli eller majones hører med!

Hvor lenge kan ferske reker ligge i kjøleskapet?

Rester av reker holder seg ca. 1 døgn i kjøleskap med temperatur under 4 °C. En gyllen regel er lukt og smak. Lukter rekene surt, må de kastes.

Hvor mye reker til 2 personer?

En god tommelfingerregel er å ha rundt en 500 gram reker per person, om du skal ha reker som eneste rett.

Hvordan få frosne reker ferske?

Frosne reker blir best hvis de tines sakte over natten i kjøleskap, noe som passer perfekt om du har kjøpt reker én dag før de skal spises. Lars anbefaler å la rekene ligge i cirka 24 timer. – Etter 6-8 timer bør du ta en titt på rekene, og gjerne blande de litt sammen. Da sørger du for jevn tining.

Hvor mye frosne reker per person?

Reker. Beregn 500 gram reker per person. Frosne reker bør tines i kjøleskap over natten, så kjøp gjerne frosne reker dagen før de skal spises.

Hva er best av ferske og fryste reker?

Frosne reker kan være like godt, og vel så enkelt, som ferske – så lenge du tiner dem riktig. Visste du at ferske reker smaker aller best gjennom vinteren? Da er de på sitt aller saftigste og mest smakfulle. Faktisk er mye skalldyr på sitt beste utover høsten og mot vinteren.

Kan man tine reker i vann?

Slik tiner du reker i vann

Trikset er å tine rekene uten at de blir seige, noe som fort kan skje hvis du bruker lunkent eller for varmt vann. Fyll derfor en bolle med kaldt vann, tilsett rekene og rør rundt. Når vannet har blitt ordentlig kaldt av de tinte rekene, hell av og erstatt med nytt, ikke like kaldt vann.

Leave a Comment