Hvor mye koster det å bleke tennene hos tannlegen?

All type tannbleking bør foregå under veiledning og kontroll hos tannlege. Det er fordi blekestoffene er sterke saker, og bør derfor brukes med stor forsiktighet. Det koster ca 2000 kr per kjeve for tannbleking.

Er det farlig å bleke tennene?

Tannbleking er ikke farlig, så lenge det gjøres riktig og i samråd med tannlege. Tannbleking er ikke farlig for kroppen din, og anbefales ikke for kvinner som er gravide eller ammer. Før du tyr til tannbleking, snakk uansett med tannlegen din, så dere får utelukket noen ting.

Er det farlig å pusse tennene med natron?

– Bruk en blanding av natron og hydrogenperoksid på tennene i stedet for tannkrem én gang i uken. Men ikke bli fristet til å gjøre dette oftere enn dette, da kan blandingen nemlig skade emaljen på tennene dine.

Hvor mye koster det å bleke tennene hos tannlegen? – Related Questions

Kan gule tenner bli hvite igjen?

De naturlige gule og blå/grå tannfargene vil raskere bli hvite enn en tann med flekker som skyldes legemidler, tobakk og mat. Tenner med en naturlig gul farge vil som regel bli hvite på ca. 1–2 uker, mens tenner med blå/grå farge kan ta dobbelt så lang tid.

Hvordan få gule tenner hvite?

Tannkremene inneholder fluor som bidrar til å fjerne plakk og forebygge hull i tennene. Det finnes dessuten munnskyll som SB12 White og Listerine Advanced White, som kan bidra til å redusere misfarging på tennene. Det viktigste er uansett daglig og grundig renhold av tennene for å holde tennene friske og hvite.

Kan natron være farlig?

Det er uskadelig for kroppen, men bør ikke tas sammen med måltider fordi det nøytraliserer magesyren, og bør derfor tas på tom mage. Mange bruker natron for å teste om de har for lite magesyre, som kan ha en noen av de samme symptomer som for mye magesyre. For lite magesyre gir en dårlig fordøyelse.

Er for mye natron farlig?

Natriumbikarbonat, bedre kjent som natron, kan hjelpe med vekttap. Det er dog viktig å ikke innta mer enn tre spiseskjeer per dag, ettersom høyere doser kan forårsake fordøyelsesproblemer. Mange leger anser natron som et godt alternativ til tradisjonell medisinsk behandling.

Er det farlig å pusse tennene med bakepulver?

Bakepulver er ikke farlig for tennene, men man bør ikke pusse for ofte med dette. Du kan kanskje pusse vekk litt ujevnheter, men tennene blekes ikke i særlig grad.

Hva er mest skadelig for tennene?

Drikkevarer med en pH-verdi på under 4-4,5 er syreholdig drikke, og kan etse bort tannemaljen over tid. I følge Norsk Tannpleierforening har 40 prosent av landets 18-åringer syreskader på tennene, og nordmenn ligger, med sitt gjennomsnittlige inntak på 120 l årlig, på Europa-toppen i brusdrikking.

Kan tannlegen fikse syreskader?

Dersom du først har fått alvorlig syreskade, kan det derfor blir nødvendig med omfattende behandling, eksempelvis at tannlegen må lage nye, kunstige fasetter eller tannkroner. Her finner du mer informasjon om skallfasetter og her finner du mer informasjon om tannkroner.

Hvilken mat gir tannstein?

Matvarer og tobakk som misfarger bør unngås. Rødvin og blåbær er eksempler på næringsmidler som gjør tannstein misfarget og dermed gir tannoverflaten et svartere utseende. Tobakk og kaffe kan også misfarge tannoverflater og bakteriebelegg. Få rengjort tennene profesjonelt, regelmessig, minst en gang i året.

Kan man legge på ny emalje på tennene?

Tannemaljen, som har blitt slitt bort, kommer dessverre ikke tilbake. Hvis tennene først har fått alvorlig skade, kan det derfor bli nødvendig med omfattende behandling, hvor tannlegen for eksempel lager nye, kunstige fasetter eller tannkroner.

Hvis du ikke pusser tennene?

Uansett forhold på badet bør du pusse tennene morgen og kveld. Dersom du ikke pusser tenner over en lengre periode vil du raskt få tannkjøttsbetennelse. Det merker du ved at det lett blør i tannkjøttet og ved dårlig ånde. Karies i tennene, eller hull, vil du også få om tannpussen svikter over lengre tid.

Hva er verst for tennene?

Både sukker og syre er altså skadelig for tennene, men aller verst er drikke med en kombinasjon av syre og sukker. – Eksempler på dette er brus med sukker, sportsdrikker og juice.

Leave a Comment