Hvor mye koster det å få en tatovering?

Gjennomsnittlig betaler nordmenn mellom 2000 og 5000 kroner for en tatovering. For tatoveringer som dekker et større område kan man regne med å betale alt fra 15 000 til 100 000, avhengig av stil, detaljer, farger og individuelle forskjeller. En detaljrik ”full sleeve” ligger for eksempel på omkring 50 000.

Hva må man gjøre etter en tatovering?

Etter at tatoveringen er ren; tørk den forsiktig med et rent og mykt håndkle. Smør tatoveringen med et tynt lag Helosan, Bepanthen eller annen krem egnet for tatovering. Ikke bruk for mye krem, da risikerer du å få utslett. Gjenta vasking og smøring minst 2 ganger max 4 ganger daglig fordelt utover dagen.

Når kan man ikke ta tatovering?

– Vi anbefaler å ikke tatovere deg hvis du er forkjølet eller har nedsatt allmenntilstand, da immunforsvaret er nedsatt og takler en tatoverings prosess dårligere enn når man er frisk. – Hvis du har gjennomgått COVID-19 sykdom anbefaler å vente 14 dager fra man ble smittet før man tatovere seg.

Hvor mye koster det å få en tatovering? – Related Questions

Kan man drikke alkohol etter en tatovering?

Vi fraråder deg som har tatovert deg å drikke alkohol i groperioden. Alkohol tynner ut blodet, som betyr at gro-prosessen ikke blir optimal. Vi ser ofte at tatoveringen blir blass som et resultat av å drikke alkohol mens tatoveringen gror.

Hvor lenge må man vente med å drikke etter tatovering?

I det medisinske forskningsmiljøet diskuteres det om alkohol (etanol) kan påvirke blodets evne til å levre / koagulere . Tatovering er jo i praksis tusenvis av små nålestikk inn i huden og lager dermed små mikroblødninger. Sånn sett tenker jeg det er fornuftig å vente i minst 48 timer før en inntar alkohol.

Hva bør man tenke på før tatovering?

Gi huden nok fuktighet

Du bør derfor sørge for nok hydrering før du går til tatovøren. Du bør gjøre dette ved å påføre huden der du skal tatoveres rikelig med fuktighetskrem i uken før du tatoverer deg. I tillegg til å hydrere vel fra utsiden bør du også sørge for å hydrere rikelig fra innsiden ved å drikke mye vann.

Hva kan man ikke gjøre når man har tatt tatovering?

Sola som treffer tatoveringen vil brenne deg, lage skorpe og gjøre vondt. Du bør heller ikke bade, uansett vann, hverken i hav, basseng eller badekar. Hold deg til dusjer. Tatoveringen har ikke godt av å bli bløtlagt i mer enn noen minutter, og mange bakterier trives godt i all slags vann.

Kan man trene dagen etter man har tatt tatovering?

Du bør ikke trene på 48 timer etter å ha tatt en tatovering. Dette fordi du kan svette ut blekket før huden har fått muligheten til å innkapsle det. Når du har fått skorpe må du være forsiktig så du ikke strekker skorpen slik at den sprekker, det vil påvirke jevnheten i fargen.

Er tatoveringer kreftfremkallende?

Det er ikke funnet en direkte sammenheng mellom kreft og tatovering. Det kan også forekomme andre svært helseskadelige stoffer og forbindelser som PAH (polyaromatiske aminer), anilin, o-Anisidin, o-Toluidine m.

Kan man gi blod om man har tatoveringer?

Piercing/tatovering

Har du tatt piercing eller tatovering må du vente i seks måneder før du kan gi blod. Dersom det er satt hull i slimhinner som nese, tunge, leppe, kinn eller kjønnsorgan kan du som hovedregel ikke gi blod før en måned etter at nålen er tatt ut.

Hvilke farger er ikke lov å tatovere?

Felles regelverk i EU for tatoveringsblekk

Forbudet vil gjelde fra 4. januar 2022 i både Norge og i EU, men bruken av to fargestoffer, Pigment Green 7 og Pigment Blue 15 blir først forbudt ett år senere, 4. januar 2023.

Hvor er det vondest å tatovere seg?

De 10 mest smertefulle stedene å tatovere seg
 1. Hodet. Ikke bare er det smertefullt, men opplevelsen blir ekstra grusom av at man i tillegg kan høre lyden så godt.
 2. Hånden. Håndflaten er det mest smertefulle stedet å tatovere, og bør unngås, mener Eschenbach.
 3. Brystbenet.
 4. Albuen.
 5. Rumpeballene.
 6. Indre lår og kne.
 7. Foten.
 8. Ansiktet.

Kan jeg ta paracet før tatovering?

Du burde heller ikke drikke alkohol innen 24 timer før du tatoverer deg. Skal du ha en lang session, ta gjerne med paracet, mat, vann og sukkerholdig drikke. Du får pause når du trenger det.

Hvor lenge etter man har tatt tatovering kan man ta på selvbruning?

Selvbruning skal ikke brukes på tatoveringen igjen før den er ferdig grodd. Du må ikke drikke alkohol før timen, da alkohol tynner ut blodet og kan gjøre jobben vår vanskeligere.

Hvor lang tid tar det å ta en liten tatovering?

Det tar vanligvis ca. 30 minutter å ta en liten tatovering. Når det gjelder de mer omfattende tatoveringene, kan det ta lengre tid, avhengig av størrelsen på tatoveringen og hvor omfattende den er. Det er mange faktorer som spiller inn når det gjelder tatoveringstid.

Hvordan sove med ny tatovering?

Den første natten anbefales det som oftest at man sover med plastfolie på tatoveringen, og det er tre grunner til det.

Sove med plast på tatoveringen

 1. Hindrer bakterier og infeksjon.
 2. Minimerer væsking.
 3. Kleber ikke mot sengetøy / hindrer skader.

Hva er minstepris på tatovering?

I Norge er det vanlig at man betaler mellom 1000 og 1500 kroner timen for tatoveringer, men det finnes også tatovører som koster mer eller mindre enn dette. Minsteprisen starter ofte rundt prisen for en halvtimes arbeid.

Hvor mye koster en full sleeve?

En full sleeve koster som regel mellom 30 000 – 60 000 kroner, men det kan også koste mer siden det er mange faktorer som kan ha innvirkning på totalprisen. Vi vil uansett kunne gi deg et prisestimat på forhånd.

Hva betyr et anker tatovering?

Et anker kunne bety at man hadde krysset atlanterhavet eller at man jobbet på handelsflåten.

Leave a Comment