Hvor mye koster det å leie en bobil?

Hvor kan man parkere bobil i Bergen?

Adressen til bobilparkeringen ved Bergenshallen er Vilhelm Bjerknes vei 24, 5081 Bergen og GPS- koordinatene er N 60o21.258 E05o21. 526 og N60o21`15” E05o21`32. Det er kun bobiler som kan benytte plassen. Har du campingvogn, kombi-camps, telt eller lignende må du benytte deg av en campingplass.

Hvor gammel må man være for å leie bobil?

Aldersgrense for leie av bobil varierer. Svært ofte er grensen 21 år, og i enkelte land vil det koste ekstra om du er mellom 21 – 25 år. Mange private utleiere har minstealder på 25 år. Videre du ha gyldig førerkort og i noen land kreves også internasjonalt førerkort.

Hvor stor er en bobil?

Det er ingen standard høyde på bobiler så de varierer noe utifra modell, men som oftest har bobiler en utvendig på ca 2.8 – 3 meter, og en innvendig høyde på 1.95 – 2 meter.

Hvor mye koster det å leie en bobil? – Related Questions

Er det lov å bo i bobil?

Det er lov å bo i bobil hele året i Norge. For at man skal kunne registreres som bosatt i bobilen, kreves det etter folkeregisterforskriften § 5-1-2 at bobilen er parkert på et sted med offisiell adresse og de som bor i den har til hensikt å oppholde seg der i minst seks måneder.

Hvor er det lov å overnatte med bobil?

Friluftsloven § 9 gir rett til å campe med bobil i utmark så lenge det ikke er til utilbørlig fortrengsel eller ulempe for andre, som det heter. Sørg for at du ikke camper for nær bebyggelse; Du har ikke rett til å campe nærmere enn 150 meter fra bebodd hus eller hytte.

Hva definerer en bobil?

Bobil (fra tysk: Wohnmobil, også kalt campingbil eller autocamper på norsk og Recreational vehicle, RV på engelsk) er en bil som er tilpasset et liv på reisefot, vanligvis med seng og vaske- og kokemuligheter.

Hva er forskjellen på bobil og campingbil?

Siden både bobil og campingbil er det som blir brukt som betegnelse for det samme. Ja, du leste riktig. Det er navn på samme ting. En bobil eller campingbil som det heter har lengst vært kjent som Campingbil, men har i de senere år gått over til å hete bobil i stedet.

Hvor mange er det plass til i en bobil?

En norsk bobil kan ikke ha flere passasjerer enn det er soveplasser. Er det bare to sengeplasser, er det kun to personer som kan være i bobilen under kjøring, uansett hvor mange godkjente sitteplasser med sikkerhetsbelter som finnes i kjøretøyet.

Hvor mye koster det å ha bobil i året?

Eier du bobil har du utgifter til forsikring, årsavgift, vedlikehold og dekk. Det betyr en årlig utgift på cirka 50.000 kroner. I tillegg kommer den ukjente faktoren – verditapet. Kjøper man en ny bobil til en million kroner, vil verditapet det første året være betydelig.

Er det lov å bo året rundt på campingplass?

Det er ifølge Berg ikke lov å bruke campingplassen som fast bopel. – Det er, og skal være, ferie- og fritidsbolig i henhold til norsk lov.

Er det dyrt å ha bobil?

– Priseksempelet viser at det å ha en bobil til 600 000 kr med fullfinansiering med 8 års nedbetaling koster 111 236 i året inkludert de faste utgiftene. Etter 8 år sitter man igjen med en verdi på bobilen på ca. 360 000 hvis man regner med et verditap på rundt 5 % i året.

Hvilken bobil holder seg best i pris?

I den laveste prisklassen forsvarer Hymer Exsis-i sin førsteplass med 25,4 prosent. Weinsberg Cara Core tar andreplassen foran Knaus Live I. Adria Sonic Plus ble kåret til beste importerte modell. Carthago chic c-line tar teten blant de dyrere helintegrerte bobilen.

Hvilken bobil er best på vinteren?

– Carthago er helt klart bobilmerket som er best egnet for vinterbruk. Carthago bygger alt inn i bilene, og har godt med isolasjon rundt alt som har med vannet å gjøre. Og da skal du faktisk opp i kaldere enn 30 minus før du kan få problemer.

Hvor mye nyttelast bobil bør man ha?

Ifølge vognkortet skal bobilen ha mulighet for 942 kilo nyttelast. Ifølge annonsen for bobilen skal det være mulighet for 900 kilo nyttelast. Men i virkeligheten er det bare tilgjengelig 451 kilo til nyttelast. Nyttelast inkluderer både passasjerer, utstyr og bagasje.

Skrevet av:

Vivian er en mat- og reiseentusiast fra Bergen, med en forkjærlighet for norsk mat og en lidenskap for å oppdage nye og interessante steder å besøke.

Leave a Comment