Hvor mye koster det å leie smoking?

Hva koster det å leie smoking? Du kan leie smoking for ca. 500 kr per dag eller 999 kr for en uke.

Hva skal brudgommen ha på seg?

Smoking er en mellomting mellom mørk dress og kjole og hvitt, og passer ofte i bryllup. Smokingjakken er som oftest svart, men kan også være mørkeblå. Smokingskjorten er hvit med doble mansjetter, og tilbehør er svart sløyfe og vest eller magebelte. Til smoking brukes lakksko.

Hva slags sko til smoking?

Du må bruke lakksko

Selv om lakksko regnes som det mest tradisjonelle, kan du helt fint bruke vanlige, sorte dressko til smoking. Skoene må imidlertid ha lukket snøring, såkalte «oxfords», og de bør helst ikke ha noe utpreget mønster. Sørg også for at skoene er nypusset – gjerne med blankpolerte tupper.

Hvor mye koster det å leie smoking? – Related Questions

Skal man ha klokke til smoking?

Smoking/Galla – I formelle situasjoner, hvor det er pålagt å delta i dress/smoking, så vil en dressklokke være det eneste riktige alternativet. Klokken bør være stilren, uten nevneverdige komplikasjoner og ha en sort skinnreim.

Når kan man gå med smoking?

Smoking er et aftensantrekk og tradisjonelt skal den kun benyttes etter mørkets frembrudd. Smoking brukes i formelle middager, banketter, jubileumsselskaper, festforestillinger i teater og opera, ball og bryllup (selv om det strengt talt ikke er helt korrekt fordi smoking er et aftensantrekk.

Kan man bruke slips til smoking?

Mange tror det er påkrevd, men det er fullt mulig å bruke slips til smoking. Det betyr allikevel ikke at du kan knyte hva som helst rundt nakken – vi ser på deg, nisseslips! Selv om vi ofte går i bresjen for slips i ull eller andre matte materialer, er dette anledningen for å dra frem silkeslipset.

Hva trenger man til smoking?

Til smokingen din trenger du også en del tilbehør: Smokingskjorte, smokingsko, bukseseler, magebelte, mansjettknapper, lommetørkle i silke og sløyfe. Smoking er et antrekk som i hovedsak går i svart og hvitt men skal man gjøre et unntak så er det fint med et rødt lommetørkle.

Kan man bruke vanlig skjorte til smoking?

Smokingen har sin egen skjorte. Det går selvsagt an å bruke en ordinær hvit skjorte til smokingen, men jeg anbefaler en egen smokingskjorte. Smokingskjorten er alltid i glatt hvitt bomulsstoff med franske mansjetter. Du kan enten ha klassisk skjortebryst med plisémønster, eller glatt skjortebryst uten mønster.

Kan man gå med smoking i bryllup?

Smokingen er blitt et «go-to» antrekk i et hvert bryllup. Til en storstilt og elegant fest som et bryllup faktisk er anbefaler vi smoking. Dette er et antrekk de aller fleste vil føle seg velkledd og elegant i.

Hvor mye penger er vanlig å gi i bryllupsgave?

Tallenes tale. Sandmæl viser til en ny undersøkelse gjennomført på vegne av DNB, der 1 av 5 svarer at de skal gi bryllupsgave i 2022. – Hvis du skal gi bryllupsgave til egne barn, svarer gjennomsnittet at de vil gi 13 042 kroner, sier Sandmæl.

Hva betyr black tie?

Som nummer to kommer smoking eller «black tie», det er den nest fineste graden antrekk. Man bruker ikke smoking før etter klokken 17.00. Smokingen kan være svart eller mørkeblå, med silkeslag på jakken samt bukser med beiser.

Hvilke farger skal man ikke gå med i bryllup?

5 GYLNE REGLER FOR BRYLLUPSGJESTER
  • Ikke overgå bruden: Du skal pynte deg, men et sted går grensen.
  • Ikke kle deg i hvitt, sort, eller rødt: I følge gammel etikette er hvit brudens farge, sort sorgens farge og rødt forførerens farge.

Hvem skal betale for bryllupet?

Tidligere het det at brudens far skulle bekoste bryllupet på grunn av medgiften. I våre dager deler man gjerne på utgiftene slik at det blir mer en mer rettferdig fordeling av kostnadene. For eksempel at brudens foreldre betaler maten, mens brudgommens foreldre betaler drikkevarene.

Kan man ha hvit skjorte i begravelse?

Du kan eksempelvis ta på deg svart bukse, en pen skjorte og mørke sko. Skjorten kan gjerne være hvit, og de fleste har også en mørk jakke som en kan slenge på om været er surt.

Kan man ha på seg svart i bryllup?

Sort redder oss ofte fra en kleskrise, men fargen er litt for dyster til en fest i kjærlighetens navn. Bryllupsgjestene bør derfor styre unna sort – det gjelder selvfølgelig ikke for dem som kler seg i dress eller smoking.

Leave a Comment