Hvor mye koster en Oslo bunad?

Pris fra kr. 27.990,- Prisen avhenger av hvor mange prøvinger og tilpasninger som kreves for din bunad. Ta kontakt med oss for å prøve en bunad.

Hvilken farge er Oslo bunad?

Oslobunaden fra 1947 er lys blå, og nederst på skjørtet – hvor broderiet befinner seg, er det innfelt et grått stykke. Fargene som ble valgt den gang bunaden så dagens lys, er hentet fra Oslos byvåpen. Motivene på broderiet er inspirert av Oslomarkas sommerblomster.

Hvor mye koster det for en bunad?

Prisen på bunader vil ligge mellom kr 5.000 –22.000 og skjorte på om lag kr 2.500. – 3.000.

Hvor mye koster en Oslo bunad? – Related Questions

Hva er Norges dyreste bunad?

– Rekonstruert kvinnedrakt fra Vest-Agder er den dyreste bunaden i Norge. Den koster cirka 73.000-80.000 kroner, forteller Irene Tørhaug ved Husfliden Bergen.

Hva koster bunaden til Ingrid Alexandra?

Denne bunaden kan utformes i uttallige varianter og prisen vil variere etter materialbruk, mengde broderi, tilbehør og sølv. Stakk, forkle og belte – fra 50 000 kr og oppover. Brodert skjorte – fra 15 000 kr og oppover. Brodert trøye (rød jakke) – fra 17 000 kr og oppover.

Hvor mye koster en Åmli bunad?

Kr 38.400,-* *Inkl. opplut, stakk, Mo-forkle (håndbrodert) og håndvevd belte. Skjorte, sølv og annet tilbehør kommer i tillegg.

Hvorfor er bunad dyrt?

Noe av årsaken til at bunader blir så dyre, er kvaliteten på materialene og håndbroderiene, i tillegg til sølvet. Før du går til innkjøp av bunad, bør du se bunaden og sjekke kvaliteten.

Hvor mye koster beltestakk bunad?

Pris på Beltestakken ligger fra “grunnpakken” ( stakk, liv, forkle, blonde mansjett skjorte) kr 41 800 + belte kr 7 500= kr 49 300. Dette er med brokade vest og bånd på forkle. Ønsker du brodert liv (+ 3000kr) og/eller brodert forkle + (4 000kr) kommer dette i tillegg.

Hvordan betale for bunad?

Bunader må være fullt betalt før de blir utlevert. BunadRosen aksepterer vanlig bankkort (BankAxept), Eurocard, Diners, Mastercard og Visa.

Hvor tidlig må man bestille bunad?

Når vi bestille og ta mål? Konfirmanter er sjelden helt utvokst, så det er ingen vits i å bestille bunaden altfor tidlig. BunadRosen anbefaler at de som skal konfirmeres i april-mai-juni bestiller høsten i forveien. Konfirmanter som skal konfirmeres i august-september kan bestille i januar-februar samme år.

Hvor lang tid å få bunad?

LANG TID TAR DET

Vi bruker ca 4-6 måneder på å sy en bunad, i løpet av den tiden får du mulighet til å prøve bunaden en gang før montering. NB! Noen bunader har lengre leveringstid på grunn av eksterne leverandører.

Hvor lenge før bestille bunad?

Leveringstid. Leveringstida vil variere noko, men det er ønskeleg at alle konfirmantar bestiller bunaden minimum eitt år før konfirmasjonen.

Kan man kjøpe bunad på avbetaling?

Ved bestilling av bunad må det betalast delbetaling på (40%) før bunaden blir sett i produksjon.

Hvem kan gå med bunad?

Det finnes ingen regler for hvem som kan gå med bunad. Bunad er et plagg man skal være stolt av å gå med. Det har du også all rett til. De aller fleste er enige i det.

Hvordan reise med bunad?

Ta med bunaden i håndbagasjen

Bunaden er av stor verdi og bør derfor legges i håndbagasjen. Men husk at maksgrensen for håndbagasje er 8 kg. I flyet må som oftest bunaden legges i hattehyllen, da ikke alle flytyper har skap eller plass til å henge den opp, så pakk den pent inn i bunadsposen eller kofferten.

Kan man ha med bunad i håndbagasje?

Bunaden bør du legge i håndbagasjen, men husk at maksgrensen på åtte kilo gjelder som vanlig, sier regiondirektør Trond Stenersen i Widerøe Ground Handling. Inne i kabinen legger du bunadsposen eller kofferten i hattehylla. Det er altså ikke mulig å henge den opp inne i flyet, så pakk den pent før du reiser.

Kan man ta med bunadssølv på fly?

— Du kan fint ta med bunad og bunadssmykker inn i flyet som håndbagasje, men det kan lønne seg å være litt forberedt før du skal gjennom sikkerhetskontrollen, sier medieansvarlig, Joachim Westher Andersen, ved Oslo Lufthavn.

Er bunad typisk norsk?

Bunad og gamle dager som typisk norsk. Bunaden er noe av det mest typisk norske som finnes. De er videreføringer av lokale folkedrakter fra gamle dager. I dag oppfattes de forskjellige bunadene som nasjonaldrakter som spesielt brukes under feiringen av 17.

Leave a Comment